Головна » 2014 » Червень » 21

Шлях у майбутнє – випереджаючий розвиток економіки

Шлях у майбутнє – випереджаючий розвиток економіки

Найголовніша та найболючіша проблема сучасної України – втрата розвитку. Її зворотний бік – не лишень зубожіння населення і погіршення життєвих можливостей людей, але й стрімке ослаблення обороноздатності та національної безпеки країни. 
 
Темі пріоритетного розвитку столичного регіону в цілому та Вишгородського району зокрема присвячений «круглий стіл», проведений Українською академією наук у приміщенні Вишгородського НВП «Технопроект». У його роботі взяли участь в.о. голови райдержадміністрації Вячеслав Савенок, голова районної ради Ірина Побідаш, голова правління асо ... Читати далі »

21.06.2014

Згадай чоловіка, товариша, брата…

Згадай чоловіка, товариша, брата…

З висоти 73-річчя від початку Великої Вітчизняної війни, з трагічної дати 22 червня 1941 року усвідомлюєш і розумом, і серцем, що та найкривавіша за кількістю жертв війна була справді і священною, і народною.
 
Священною, бо кров, пролита за рідну землю її захисниками і визволителями, страждання і муки, перенесені населенням від рук загарбників, у всі часи за християнською мораллю вважались воістину праведними, такими, що принесені в жертву заради торжества добра над злом, яке уособлював гітлерівський нацизм.
 

З любов’ю до дітей

З любов’ю до дітей

Події, які сьогодні відбуваються на Сході країни, не залишають байдужими жодного з нас. Щовечора ми з тривогою дивимося телевізійні новини, очікуючи хороших звісток, а почувши про необхідність допомогти, намагаємося надати її тим, хто цього потребує.
 
У нашому районі, на території Межигір’я, нещодавно поселилися сім’ї з дітьми, які приїхали зі Слов’янська, Краматорська, Євпаторії, Сімферополя. 23 дитини віком до 16 років змушені не в туристичній поїздці знайомитися з рідним краєм, а в жорстоких реаліях жит ... Читати далі »

Тепер це актуально і у нас. На жаль.

Тепер це актуально і у нас. На жаль.

Протягом багатьох років різні країни та регіони відзначали власні пам’ятні дні й навіть тижні, присвячені біженцям. Одним з найвідоміших вважається Все­світній день біженців, який відзначається 20 червня. Біженці – одна з найбільш гострих проблем сучасного світу.
 
Сьогодні на планеті тільки зареєстрованих близько 20 мільйонів біженців і 25 мільйонів внутрішньо переміщених осіб. Основна частина з них знаходиться в Африці, у зоні афганського конфлікту, на Балканах. Міжнародна спільнота консолідує свої зусилля щодо полегшення ... Читати далі »

«Хотят ли русские войны?»

«Хотят ли русские войны?»

22 червня 1941 року розпочалася Велика Вітчизняна війна… 
 
Нині щодень в українців сльози на очах. У будні і свята. Війна, на якій не співають «Катюшу» і «Землянку». Молоді стискають кулаки і беруть до рук зброю. Літні – плачуть і ковтають серцеві ліки. Особ­ливо боляче за ветеранів. Їхні уявлення про життя, дружбу народів та «старшого брата» зараз розтрощені вщент. Відновлювати руїну у них уже нема ні часу, ні сил. Думалось, що тільки на їхні плечі звалилася війна. І ніхто не забутий, ніщо не забуто… 
 
... Читати далі »

Змінився лідер чемпіонських перегонів

Змінився лідер чемпіонських перегонів

17 червня зіграний центральний матч сьомого туру чемпіонату Вишгородського району з футболу серед команд «Енергетик» (Вишгород) та «Динамо КВПУ» (Катюжанка). 
 
Незважаючи на шалену підтримку своїх вболівальників, футболісти з Катюжанки не змогли підтвердити свої лідерські амбіції. Суперник діяв дисципліновано, прагматично, вміло змінював темп по ходу гри та в цілому тримав гру під своїм контролем. Лише коли рахунок став 3:0 на користь команди «Енергетик», було зроблено п’ять замін, вишгородські футболісти дозволили своїм суперникам відквитати один м’яч. &nb ... Читати далі »

21.06.2014

Водна баталія на Трухановому острові

Водна баталія на Трухановому острові

Кожного літа вишгородська команда «Чайка» озброюється пляшками, відрами, водяними пістолетами, щоб вирушити на очікувану водну баталію. Ми збираємося біля Білого дому і гуртом рушаємо боротися з двома ворогами літа – нудьгою та спекою. 
 
У цьому році організатори обіцяють масштабну битву водою, яка буде проведена у суботу, 21 червня, на Трухановому острові. Кількість бажаючих – до двох з половиною тисяч. Проте вік учасників різний, взяти участь у масовому обливанні водою прагнуть як діти, так і дорослі. Води у Дніпрі багато, тому «патронів» нікому не бракуватиме. Окрім ... Читати далі »