Головна » 2014 » Березень » 15

Кобзар указує нам шлях

Кобзар указує нам шлях

7 березня у Вишгородському будинку культури «Енергетик» відбулася літературно-мистецька композиція «Тарас Шевченко – батько українського народу», присвячена 200-літньому ювілею від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.
 
Славний син українського народу, геніальний поет та художник, борець за кращу долю народу – так говорили про Шевченка  представники вишгородської громади, виступаючи на урочистому зібранні. Зі сцени звучала щемлива Шевченкова поезія та вірші вишгородських поетів, сповнені патріотичних почуттів і любові до рідного краю.
 
Великий Тарас, як ніхто інший, розумів душу народу, а трагедію сир ... Читати далі »

Бойовий прапор ВМС України піднято на Вишгородщині

Бойовий прапор ВМС України піднято на Вишгородщині

На знак солідарності і моральної підтримки захисників України в Автономній Республіці Крим на території Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році» піднято Бойовий прапор ВМС України.
 
– Сьогодні ми зібралися, щоб засудити військову агресію Росії проти Криму, проти України, – наголосив під час церемонії директор музею Іван Вікован. – Кремль хоче крові і війни. Ми проти війни, ми прагнемо мирної праці у демократичній європейській Україні.
 
– Ми гордимося витримкою, мужністю і патріотизмом наших військових у Криму, проявом великої любові до Вітчизни, – наголосив Новопетрівській сільський голо ... Читати далі »

Хресна хода в Межигір’ї

Хресна хода в Межигір’ї

Символічно, що саме в день 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка у Нових Петрівцях відбулася Хреста хода до старовинного Межигір’я, яке, завдяки революційним подіям на Майдані, відкрило свої ворота для народу. 
 
Щоб втілити в життя волю громади – відродити Свято-Преображенський монастир,  духовенство, жителі Нових Петрівців та гості пройшли Хресною ходою від центру села до того місця у Межигір’ї, де колись стояла святиня. Хрест із цільного дерева пронесли по центральній вулиці села, потім переклали на вантажівку і супроводжували до місця колишнього Межигірського Спаса з піснеспівами. Перед встановленням Хрест освятили і він постав у всій красі та величі. 
... Читати далі »

Збережемо ліс для майбутніх поколінь

Збережемо ліс для майбутніх поколінь

Одним з найбільших багатств, яким наділена наша держава, є ліс. Значення лісу в житті людини дуже велике – це і свіже повітря, і спів птахів та шепіт зеленого листя, і чарівні пахощі лісових квітів і трав, і заспокійлива пісня лісових струмків. А також сировина для виробництва та використання в народному господарстві. І чим дбайливіше, по-господарськи, ми будемо опікуватись ним, тим більшу користь він принесе і нам, і майбутнім поколінням.
 
З настанням теплих весняних днів ліс починає оживати, з’являються перші весняні квіти, пробуджуються лісові мешканці, а в лісівників починається відповідальна робота по охороні лісових масивів від пожеж.  ... Читати далі »

Хранителі комфорту

Хранителі комфорту

На цьому тижні своє професійне свято відзначають працівники житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення, які щодня піклуються про забезпечення комфортних умов життя та побуту мешканців району.
 
У цей день ми маємо змогу подякувати всім тим, хто надає нам неоціненні комунальні послуги, без яких ми сьогодні не усвідомлюємо цивілізованого життя. Це вода, тепло, електроенергія, чистота вулиць і дворів, озеленення територій тощо. І за всім цим стоїть праця багатьох відданих своїй справі людей.
 
– Сфера послуг – одна з найважливіших соціально значущих складових господарського комплексу району, – зазначає ви ... Читати далі »

Переможцям – кубок, цукерки – всім

Переможцям – кубок, цукерки – всім

Десятого березня відбувся п’ятий щорічний турнір з волейболу серед жінок Вишгородського району, присвячений Міжнародному жіночому дню. У ньому взяли участь шість команд з Вишгорода, Димера, Демидова, Гаврилівки і Лютежа. 
 
Команди були розбиті на дві підгрупи. У групі «А» команди  з Вишгорода, Вишгородської  ДЮСШ, Димера. У групі «Б» – команди  Демидова, Гаврилівки, Лютіжа. Переможці у групі змагалися за перше місце, другі в групі – за третє. Таким чином кращою жіночою командою Вишгородського району стала команда Вишгорода. Гаврилівка поступилась їм і зайняла друге місце, третє місце за командою випускників Вишгородської ДЮСШ.

«Єднаймося ж, люба родино»

«Єднаймося ж, люба родино»

З метою вшанування та популяризації творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, утвердження його духовних заповідей, формування в учнів усвідомлення подвижницької ролі митця в долі України, виховання патріотизму та національної свідомості молодого покоління в Демидівській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів сплановано ряд заходів із відзначення 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря.
 
Феномен Шевченка відбиває нашу національну природу, наше світосприймання, наше минуле і нашу надію на майбутнє. Він символізує душу українського народу, втілює його гідність, дух і пам’ять. Отже, Шевченко у нас більше ніж великий поет – він національний пророк і мученик, розіп’ятий і воскреслий.  ... Читати далі »