Головна » 2014 » Березень » 15 » Збережемо ліс для майбутніх поколінь
11:26
Збережемо ліс для майбутніх поколінь
Одним з найбільших багатств, яким наділена наша держава, є ліс. Значення лісу в житті людини дуже велике – це і свіже повітря, і спів птахів та шепіт зеленого листя, і чарівні пахощі лісових квітів і трав, і заспокійлива пісня лісових струмків. А також сировина для виробництва та використання в народному господарстві. І чим дбайливіше, по-господарськи, ми будемо опікуватись ним, тим більшу користь він принесе і нам, і майбутнім поколінням.
 
З настанням теплих весняних днів ліс починає оживати, з’являються перші весняні квіти, пробуджуються лісові мешканці, а в лісівників починається відповідальна робота по охороні лісових масивів від пожеж. Адже пожежа – це велике лихо для всього живого, люди мають пам’ятати, що небезпечне поводження з вогнем може принести шкоду лісовим насадженням.
 
Лісовою охороною державного підприємства «Димерське лісове господарство» до початку пожежонебезпечного періоду здійснюється комплекс профілактичних заходів – влаштовуються мінералізовані смуги, проводиться догляд за ними, у місцях масового відпочинку населення проводиться благоустрій рекреаційних ділянок, перекриваються лісові дороги, встановлюються білборди та плакати на протипожежну та природо-охорону тематику. З учнями шкіл, училищ і населенням проводяться бесіди та лекції щодо поведінки і дотримання правил пожежної безпеки в лісі та недопущенню захаращеності лісів побутовими відходами.
 
Лісівники державного підприємства «Димерське лісове господарство» сподівається, що кожен, хто опиниться в лісі чи переліску, не забуде про те, що ліс – народне багатство, яке треба не тільки оберігати а й примножувати.
 
Збережемо ліси спільними зусиллями для майбутніх поколінь!
 
Василь ГЛУЩЕНКО,
директор ДП « Димерське лісове господарство»
Категорія: Димерська громада | Переглядів: 1516 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus