Головна » 2014 » Березень » 01

... Є і «Апостол» Івана Федорова

... Є і «Апостол» Івана Федорова

Активісти Правого Сектора, Автомайдану та Самооборони тримають оборону у боксах резиденції Межигір’я, охороняючи скарби українським музеям та колекціям.  

Представники Служби безпеки України, Генеральної прокуратури України, в.о. генерального директора Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського Тетяна Павлуша та представники Української православної церкви Київського патріархату, які щодня приїздять сюди, досі не дійшли висновку, як все це повернути державі та як воно там опинилося. Тим часом цінності потихеньку псуються, тому що потребують певних умов зберігання.
01.03.2014

Ніхто не забутий…

Ніхто не забутий…

Війна в Афганістані протягом 1979-1989 років – гіркий спомин і символ невтішного горя для багатьох українських родин. Серед них – і мешканці Нових Петрівців. 
 
На пошану всіх воїнів-інтернаціоналістів та з нагоди 25-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан у Новопетрівській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 відбулася зустріч із нашими земляками, які на власні очі бачили Афган. 17 лютого до школи завітали воїни-інтернаціоналісти Олександр Мережко, Микола Пономаренко та Василь Дремлюга. До речі, для останнього ця війна тісно переплетена з коханням, адже саме в Афганістані Василь Григорович познайомився зі своєю дружиною.
 

Разом допоможемо тим, хто в біді

Разом допоможемо тим, хто в біді

Усім відомо, що організація Червоного Хреста займається благородною справою: збереженням життя людей, допомогою хворим, потерпілим у нещасних випадках та людям похилого віку. І, як казав основоположник цієї організації Анрі Дюнан, «усі та кожен у своїй сфері можуть у міру своїх сил і можливостей сприяти добрій справі», так і учні Синяківської загальноосвітньої школи І-ІІ ст. не стоять осторонь. Ми є активними учасниками всіх акцій та заходів товариства, адже це почесно і відповідально.

На початку навчального року ми складаємо план роботи первинної організації, що включає різні міжнародні, всеукраїнські, обласні та районні заходи, акції. Уже традиційно на початку жовтня першокласник ... Читати далі »

01.03.2014

Зустріч поколінь

Зустріч поколінь

«Серед тих визначних діячів, чиї серця, помисли, талант спрямовані на служіння народові,чия душа сповнена високої любові до батьківщини, Тарас Шевченко по праву займає почесне місце, бо з таким вогнем у душі захищав свободу і незалежність вітчизни, честь і гідність народу,» –  такими словами розпочалася зустріч учнів Новопетрівської ЗОШ І-ІІ ст. №2 з головою ради ветеранів Вишгородського району Петром  Головком.

Затамувавши подих, учні школи слухали ветерана, який розказав про Шевченка – поета, художника, про його творчий шлях, показав книги, прочитав напам’ять вірші Кобзаря. Зі словами вдячності виступили учні 4-х та 8-х класів. Голова ради ветеранів Нових Петрівців Григ ... Читати далі »

01.03.2014

Цивільній обороні – цивілізований підхід

Цивільній обороні – цивілізований підхід

Громадяни України, як і всього цивілізованого світу, мають  право на захист свого життя і здоров’я від наслідків аварій, пожеж, стихійних лих та катастроф техногенного характеру. Це право законодавчо було закріплене ще в 1931 році з ініціативи декількох європейських держав. 

Французький генерал медичної служби Жорж Сен-Поль заснував свого часу у Парижі „Асоціацію Женевських зон”, точніше „зон безпеки” для створення шляхом двосторонніх і багатосторонніх угод локальних зон безпеки в усіх країнах, яка потім була перетворена на Міжнародну організацію цивільної оборони (МОЦО). Зараз в МОЦО входять 50 країн, ще вісім де ... Читати далі »

01.03.2014

Пенсійний вік підійде непомітно

Пенсійний вік підійде непомітно

З метою покращення якості та оперативності обслуговування громадян, впровадження технологій електронного урядування в соціальній сфері Пенсійний фонд України розробив веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України, який функціо­нує з 1 жовтня 2012 року. 

Веб-портал надає громадянам можливість зручно та оперативно взаємодіяти з органами Пенсійного фонду, дистанційно отримувати послуги, які раніше вимагали особистого звернення в управління Фонду.
Адреса веб-порталу: portal.pfu.gov.ua

У відкритом ... Читати далі »

01.03.2014

І в нездоров’ї він був Титаном духу…

І в нездоров’ї він був Титаном духу…


Як про найбільше щастя, мріяв Тарас Григорович «...взглянуть разочек на добрых друзей моих, на Днепр, на Киев, на Украину». 10 лютого 1855 р. Шевченко пише своєму товаришу польському політичному засланцю Броніславу Залєському: «Веришь ли, мне иногда кажеться, что я и кости здесь свои положу, иногда... на меня находит такая жгучая, ядовитая сердечная боль, что я себе нигде места не нахожу, и чем далее, тем более эта отвратительная боль усиливается». У 1855 році Шевченко на довершення до всього хворів ще й на виснажливу малярію. У листі до ... Читати далі »

01.03.2014

Не розтринькали майстерність ветерани

Не розтринькали майстерність ветерани

Зіграно чотири  тури чемпіонату Вишгородського району з міні футболу. Нагадуємо, що у цьому сезоні за звання зимового чемпіона змагається 16 колективів, які розділені на дві групи.

Змагання у групах виходять на фінальну пряму, тож боротьба у кожному матчі загострюється. 

Так у групі А матч команд «Межигір’я» (Нові Петрівці) та «Шарм» (Вишгород) був дуже цікавим, видовищним, безкомпромісним. Команда «Межигір’я» протягом усього матчу поступалась 0:3, 1:4, але, проявивши волю до перемоги та неабиякий характер, не тільки зуміла вирівняти гру, але й вирвати таку жадану перемогу – 5:4 ... Читати далі »

01.03.2014

«Дарничанка» скликає друзів

«Дарничанка» скликає друзів

Подія, яка відбулася 16 лютого цього року в центрі художньої творчості «Печерськ»  (Київ), зацікавила усіх поціновувачів української народної творчості. Один з найвідоміших колективів України, заслужений ансамбль пісні і танцю «Дарничанка», відродив свою давню традицію скликати до себе на свято талановиті художні колективи, що виконують українські пісні.
 

Цього разу на зустріч друзів були запрошені такі знані колективи як заслужений ансамбль пісні і танцю «Колос» (Національний аграрний університет, м.Київ), заслужений народний хор «Будівельник» («Київміськбуд»), народний хор ім. Новікова (будинок культури «Більшовик», м. Київ) ... Читати далі »

01.03.2014