Головна » 2014 » Березень » 1 » Пенсійний вік підійде непомітно
11:47
Пенсійний вік підійде непомітно
З метою покращення якості та оперативності обслуговування громадян, впровадження технологій електронного урядування в соціальній сфері Пенсійний фонд України розробив веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України, який функціо­нує з 1 жовтня 2012 року. 

Веб-портал надає громадянам можливість зручно та оперативно взаємодіяти з органами Пенсійного фонду, дистанційно отримувати послуги, які раніше вимагали особистого звернення в управління Фонду.
Адреса веб-порталу: portal.pfu.gov.ua

У відкритому доступі (без реєстрації) на порталі надається багато корисної інформації з питань пенсійного страхування, бланки документів, інструкції щодо їх заповнення, номери телефонів органів ПФУ, новини тощо.

Після відповідної реєстрації на веб-порталі користувачі також можуть: одержати інформацію про перебування на обліку в органах Пенсійного фонду України;  довідатися, яку офіційно їм платять заробітну плату та чи враховується страховий стаж; одержати дані про спеціальний (пільговий) стаж, а також про той, що зараховується без сплати страхових внесків; одержати виписку з даних про призначену пенсію (для пенсіонерів);  направити запит на підготовку документів і одержати відповідь; надіслати скаргу і отримати відповідь;  записатися на прийом до фахівців Фонду.

Для того, щоб мати можливість використовувати всі функції веб-порталу, необхідно подати заяву до управління Пенсійного фонду України у Вишгородському районі за адресою: м. Вишгород, вул. Межигірського Спаса, 6, к. 9. При собі необхідно мати паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтво про загальнообов’язкове державне соціальне страхування або пенсійне посвідчення. 

На порталі все логічно пов’язано і структуровано. Пересічний громадянин навіть без спецосвіти легко розбереться в цій системі. Крім того, усі послуги веб-порталу – безкоштовні. 

Повірте, пенсійний вік підійде непомітно, але тоді вже буде запізно і проблемно звертатися до архівних документів, розбиратися з колишніми роботодавцями. А нині завдяки порталу достатньо один раз на рік переглядати свої дані, щоб оцінити ситуацію. Закликаємо всіх користуватися нашим ресурсом.

Альона КАРПЕНКО,
начальник відділу ІС та ПЗ управління ПФУ у Вишгородському районі
Переглядів: 517 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus