Головна » 2014 » Березень » 1 » Разом допоможемо тим, хто в біді
11:54
Разом допоможемо тим, хто в біді
Усім відомо, що організація Червоного Хреста займається благородною справою: збереженням життя людей, допомогою хворим, потерпілим у нещасних випадках та людям похилого віку. І, як казав основоположник цієї організації Анрі Дюнан, «усі та кожен у своїй сфері можуть у міру своїх сил і можливостей сприяти добрій справі», так і учні Синяківської загальноосвітньої школи І-ІІ ст. не стоять осторонь. Ми є активними учасниками всіх акцій та заходів товариства, адже це почесно і відповідально.

На початку навчального року ми складаємо план роботи первинної організації, що включає різні міжнародні, всеукраїнські, обласні та районні заходи, акції. Уже традиційно на початку жовтня першокласників урочисто приймаємо у члени нашого первинного Товариства Червоного Хреста. У кожному  класі є санітарні пости або сантрійки, що займаються перевіркою санітарного стану у класах, зовнішнім виглядом учнів, а також організовують роботу з профілактики здорового способу життя. Протягом навчального року проводяться бесіди та навчальні тренінги під керівництвом шкільної медсестри, анкетування та навчальні ігри.

У рамках всеукраїнських благодійних акцій «Милосердя»  та «Серце до серця» проводиться збір макулатури. Виручені кошти відправляються на благодійні рахунки для допомоги постраждалим від стихійних лих та хворим на цукровий діабет, іншим нужденним людям.

Члени нашої організації шефствують над інвалідами війни та праці, одинокими людьми похилого віку, дітьми-інвалідами. Щороку до Дня людей похилого віку роздаємо продуктові пайки вчителям-пенсіонерам та одиноким ветеранам, вдовам. Відвідуємо будинок пристарілих у Димері. 

Постійною є акція «Турбота». Учні відвідують одиноких людей похилого віку, допомагають по господарству, запрошують до школи на свята-зустрічі: «Для подвигу завжди є місце», «П’є журавка воду» та інші.

За плідну постійну співпрацю з районною організацією Товариства Червоного Хреста та виховання підростаючого покоління в дусі доброти, милосердя, залучення шкільної молоді до волонтерства та пропаганди ідей червонохрестного руху отримали грамоту районної організації Товариства Червоного Хреста.

Робота первинної організації товариства Червоного Хреста Синяківської школи є систематичною та плідною. І проходить вона під девізом «Допоможемо разом тим, хто в біді».

Катерина НЕСІН,
президент шкільної держави «Глобус» Синяківської ЗОШ І-ІІ ст.
Переглядів: 451 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus