Головна » 2014 » Лютий » 01

Прийняття закону про амнiстiю

Прийняття закону про амнiстiю

Прийняття закону про амністію, який гарантує учасникам протестів свободу та звільнення затриманих під час конфліктів повинно наблизити Україну до згоди між Президентом Віктором Януковичем і протестувальниками та опозиційними партіями. 

В процесі переговорів з мирного врегулювання протистояння влада дійшла конкретних домовленостей з представниками опозиції. І свої зобов’язання влада виконали. Були скасовані суперечливі закони  від 16 січня, відправлений у відставку уряд Азарова, прийнятий закон про амністію. 

Тепер опозиція повинна зробити кроки у відповідь. Зокрема, взяти н ... Читати далі »

01.02.2014

Оперативна нарада у голови РДА

Оперативна нарада у голови РДА

31 січня у великому залі адміністративного будинку під керівництвом голови Вишгородської райдержадміністрації О.Приходька відбулась оперативна нарада. 

Участь у заході взяли заступники голови райдержадміністрації та районної ради, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, голови та секретарі виконавчих комітетів місцевих рад району, керівники організацій, установ та підприємств району, ЗМІ. 

Значну увагу під час оперативної наради приділено питанню виконання у Вишгородському районі завдань та доручень Президента України щодо вирішен ... Читати далі »

01.02.2014

Відкритий лист

Відкритий лист

Дорогі земляки! Моя позиція чітка: безчинства та наруга над Законом повинні бути припинені. Задля цього політики сіли за стіл переговорів. Влада перша запропонувала шляхи виходу із ситуації, що склалася. Прем’єр з власної волі написав заяву про відставку, аргументувавши це тим, що державні інтереси не можуть йти в порівняння з особистими амбіціями. Заради миру та спокою в державі Президент відставку прийняв. Верховна рада ухвалила закон про амністію та в процесі переговорів запропонувала шляхи конституційної реформи. Це, вкотре наголошую, зробила влада. 


А що у відповідь? Бажаючих стати прем’єром, а відповідно взяти відповідальність на се ... Читати далі »

01.02.2014

Тетяна Подашевська

Тетяна Подашевська

Аби мирно врегулювати конфліктну ситуацію, що склалася в країні, уникнути кровопролиття, влада готова йти на компроміс і поступки. Це підтверджують, зокрема, і події останніх днів. 


Не балаканиною, як це роблять представники певних опозиційних сил, а конкретними діями. Заради створення додаткових можливостей для компромісу подав у відставку з посади прем’єр- міністра України Микола Азаров. У Верховній Раді за підтримки депутатів від Партії регіонів скасовано більшість законів, прийнятих 16 січня, які спровокували зіткнення мітингувальників і правоохоронців у Києві, а потім – і в усій Україні. А вчора Рада ухвалила законопроект про амністі ... Читати далі »

01.02.2014

Треба вміти слухати і роз’яснювати свої наміри

Треба вміти слухати і роз’яснювати свої наміри

Голова райдержадміністрації Олександр Приходько 30 січня зустрівся із громадським активом району для обговорення суспільно-політичної ситуації в країні. На зустрічі були присутні представники громадських рад, громадських організацій,  релігійних громад, керівники силових структур, навчальних закладів району. Оскільки це актуальне питання викликає в суспільстві різне ставлення, присутні на зустрічі висловлювали свої думки доволі емоційно.

Розпочинаючи зустріч, Олександр Приходько наголосив, що ми глибоко сумуємо з приводу трагічної загибелі людей і висловлюємо глибокі співчуття їхнім рідним та близьким. Звертаючись ... Читати далі »

01.02.2014

Розвиток держави – це розвиток кожної окремої громади

Розвиток держави – це розвиток кожної окремої громади

На сесії районної ради 23 січня затверд­жено Програму соціально-економічного та культурного розвитку Вишгородського району на 2014 рік та прийнято районний бюджет. Голова райдержадміністрації Олександр Приходько висловив сподівання, що команда однодумців працюватиме так само злагоджено та плідно, і спільними зусиллями вдасться вирішити питання, які стоять на порядку денному та забезпечити виконання завдань та заходів даної Програми, виконати районний бюджет.
 
«Соцільно-економічний розвиток будь-якої території, у першу чергу, залежить від правильно поставлених цілей, обраних напрямів та завдань, злагодженої взаємодії влади, бізнесу та громади. Сьогодні ми працюємо над реалізацією у ... Читати далі »

01.02.2014

Працювати заради стабілізації

Працювати заради стабілізації

Народний депутат України Ярослав Москаленко вважає, що саме Верховна Рада – це єдине місце, де можна досягти компромісу. «За всю історію такі питання вирішувалися тільки за столом переговорів», – наголосив парламентарій на відкритій сесії Вишгородської міської ради.

Ярослав Москаленко за­уважив, що думки у суспільстві діаметрально протилежні: «Одні сподіваються на владу і питають, коли це все завершиться. Інша частина закликає йти на барикади. Сьогодні все дійшло до того, що вже є  кровопролиття. Треба зробити все, щоб це зупинити. Треба, щоб ніхто не підбурював ситуацію в країні, а особливо зовнішній фактор. Українці можуть самі тут розібратись», – сказав він.
... Читати далі »

01.02.2014

Збори Народної ради

Збори Народної ради

28 січня відбулися установчі збори Народної ради Вишгородського району, до складу якої увійшли представники громадських організацій, об’єднань, політичних партій та громадські діячі. 

Як повідомив новообраний голова Ради Трохим Іванов, метою створення та діяльності Народної ради є контроль за належним виконанням органами представницької, виконавчої та судової гілок влади Вишгородського району Конституції та законів України, захист прав та свобод членів територіальної громади району. 

Ініціативна група звернулася до керівників виконавчої та судової гілок влади: беручи до уваги ос ... Читати далі »

01.02.2014

Орієнтир нації

Орієнтир нації

Хто не знає свого минулого, не вартий майбутнього. Саме тому ми повинні знати історію. А українська історія вмита кров’ю і сльозами. Однією з найтрагічніших її сторінок є бій під Крутами. 29 січня 1918 року назва невеликої станції, що розташована вздовж лінії Бахмач-Київ, ознаменувала відлік нового духовного злету нації, який уже протягом майже століття є національним символом для десятків поколінь борців за свободу та незалежність. 

Цей бій тривав 5 годин між чотиритисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова та загоном з київських студентів і бійців вільного козацтва, що загалом нараховував близько чотирьох сотень вояків. У перебігу військових дій бій вирішальн ... Читати далі »

01.02.2014

Гамера-Шмирко виграла марафон в Осаці

Гамера-Шмирко виграла марафон в Осаці

Українська легкоатлетка Тетяна Гамера-Шмирко стала переможницею знаменитого японського марафону в Осаці.

Українка пробігла дистанцію у 42 км і 195 м за 2 години 24 хвилин 36 секунд, обігнавши на півтори хвилини японку Юкіко Акабу. Протягом усього забігу вишгородчанка відставала від японок і тільки за 900 метрів до фінішу вона вирвалася вперед і стала першою. Для Тетяни це вже друга перемога в Осаці. Рік тому вона пробігла марафонську дистанцію за 2 години 23 хвилини і 58 секунд. Вітаємо нашу землячку з черговою перемогою!

01.02.2014

Офіційно

Офіційно

Рішення Вишгородської  районної  ради Київської області  від 23 січня 2014 року №443-33-VІ «Про районний  бюджет Вишгородського району  на 2014 рік».

Відповідно до частини 9 статті 75, статей 76 і 77 Бюджетного кодексу України, Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік», керуючись ст. 43 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні”,  районна  рада вирішила: 

1. Установити загальний обсяг доходів районного бюджету на 2014 рік у сумі 238867,900 тис. гривень, у тому числі дотація вирівнювання у сумі 36241,3 тис. грн, субвенц ... Читати далі »

01.02.2014

Тріумф команди «Віраж»

Тріумф команди «Віраж»

Закінчився чемпіонат Вишгородського району з футзалу серед організацій, підприємств та установ, у якому взяло участь 12 колективів. Турнір розпочався ще в грудні 2013 року, а закінчився у січні 2014-го.

Нагадаю, що сенсаційно та непередбачено закінчилися півфінальні матчі, за підсумками яких у вирішальному матчі зустрілися команди «КДЮСШ» та «Віраж».  

І молоді завзяті хлопці з команди «КДЮСШ» будь-що хотіли перемогти та отримати почесний трофей. Але, як то кажуть в таких випадках, не вистачило досвіду. Юні футзалісти, м’яко кажучи, перегоріли і не змогли продемонструвати свої кращі ... Читати далі »

01.02.2014