Головна » 2014 » Лютий » 1 » Розвиток держави – це розвиток кожної окремої громади
11:52
Розвиток держави – це розвиток кожної окремої громади
На сесії районної ради 23 січня затверд­жено Програму соціально-економічного та культурного розвитку Вишгородського району на 2014 рік та прийнято районний бюджет. Голова райдержадміністрації Олександр Приходько висловив сподівання, що команда однодумців працюватиме так само злагоджено та плідно, і спільними зусиллями вдасться вирішити питання, які стоять на порядку денному та забезпечити виконання завдань та заходів даної Програми, виконати районний бюджет.
 
«Соцільно-економічний розвиток будь-якої території, у першу чергу, залежить від правильно поставлених цілей, обраних напрямів та завдань, злагодженої взаємодії влади, бізнесу та громади. Сьогодні ми працюємо над реалізацією у районі завдань та доручень Президента України щодо вирішення актуальних проблем. Чи вірні наші дії – покаже час, та я впевнений, що спільними зусиллями нам вдасться здолати безліч дрібних і великих перешкод на шляху до європейської держави і кожен наш мешканець відчує на собі зміни на краще», – акцентував Олександр Приходько.

У 2014 році продовжиться робота над створенням умов для нормалізації процесів життєдіяльності, підвищення якості та рівня соціальних стандартів. Як і раніше зусилля будуть спрямовані на зміцнення матеріально-технічної бази закладів соціальної та гуманітарної сфери, у тому числі: завершення ремонту терапевтичного та хірургічного відділень Вишгородської центральної районної лікарні; проведення капітального ремонту Пірнівської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини; реконструкція Вишгородського стадіону «Енергетик»; ремонт багатофункціональних спортивних майданчиків у Вишгородській дитячо-юнацькій спортивній школі, Вишгородській спеціалізованій школі «Сузір’я», а також Димерській №1, Жукинській, Козаровицькій, Литвинівській, Лебедівській, Нижчедубечанській, Новопетрівській №2, Новопетрівській №3, Синяківській, Любимівській, Ясногородській, Воропаївській, Глібівській; Новосілківській, Ровівській, Хотянівській та Руднє-Димерській школах; капітальний ремонт Димерської ЗОШ №1; капітальний ремонт малої ванни басейну Вишгородської дитячо-юнацької спортивної школи тощо.

Та все ж, чи не найбільше сподівань на будівництво дитячих садочків. Для досягнення цієї мети проводиться велика і копітка робота не тільки райдержадміністрації, а й народного депутата України Ярослава Москаленка. У цьому році проект будівництва дитсадка у Нових Петрівцях вдалося включити до фінансування з державного бюджету.

Впровадження інвестиційних проектів є своєрідним індикатором стабільного розвитку території. Протягом 2014 року планується впровадити наступні інвестиційні проекти – будівництво бройлерних птахоферм в с. Миколаївка та інкубатора №4 в с. Гаврилівка ТОВ «Комплекс Агромарс». Продов­житься будівництво виробничих потужностей ТОВ «Український племінний кролівничий комплекс» у с. Лебедівка.

У 2014 році проводитиметься робота щодо відведення додаткової земельної ділянки ТОВ «Перший столичний хлібозавод» із земель запасу Новопетрівської сільської ради з метою розширення потужностей та запуску нових ліній виробництва батона «Нива», хліба «Родинний» та здобної булочки «Малятко».

Продовжуватиметься розвиток мережі фірмової торгівлі, у тому числі торгових марок «Цар-хліб» та «Гаврилівські курчата».

Одним з найбільш виразних показників розвитку будь-якої території є стан доріг. Район щорічно виконує величезні обсяги робіт з їх капітального та поточного ремонтів, і 2014 рік не стане винятком. Лише у 2013 році видатки на ремонт доріг по спеціальному фонду бюджету району склали 13 мільйонів 337,9 тис. грн., у тому числі на капітальний ремонт спрямовано 12 мільйонів 495,2 тис. гривень. З них використано субвенції з державного бюджету на будівництво, реконструкцію та ремонт доріг на суму 1 мільйон 768,9 тис. гривень. За матеріалами місцевих рад сформовані пропозиції щодо капітальних ремонтів доріг для отримання субвенції з державного бюджету у 2014 році на суму понад 54 мільйони гривень.

За словами Президента України Віктора Федоровича Януковича в інтерв’ю засобам масової інформації у 2014 році у державному бюджеті закладена чи не найбільша, за всі роки незалежності держави, сума коштів на ремонт доріг і левова доля припаде саме на дороги місцевого значення. Тому є надія, що 2014 рік стане переломним у вирішенні даної проблеми.

«Я знаю, що район намагається виважено і справедливо приділяти увагу кожній територіальній громаді, кожному мешканцю і районна Програма цілком реальна до виконання та підкріплена бюджетними видатками в частині забезпечення діяльності бюджетних установ», – зазначив голова адміністрації Олександр Приходько.

Світлана ГАВРИЛОВА,
начальник управління економіки Вишгород­ської РДА
Переглядів: 569 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus