Головна » 2014 » Лютий » 1 » Прийняття закону про амнiстiю
17:21
Прийняття закону про амнiстiю
Прийняття закону про амністію, який гарантує учасникам протестів свободу та звільнення затриманих під час конфліктів повинно наблизити Україну до згоди між Президентом Віктором Януковичем і протестувальниками та опозиційними партіями. 

В процесі переговорів з мирного врегулювання протистояння влада дійшла конкретних домовленостей з представниками опозиції. І свої зобов’язання влада виконали. Були скасовані суперечливі закони  від 16 січня, відправлений у відставку уряд Азарова, прийнятий закон про амністію. 

Тепер опозиція повинна зробити кроки у відповідь. Зокрема, взяти на себе відповідальність за дії протестувальників і вивести людей з вулиць і майданів. Бо, якщо поступатиметься тільки влада, а опозиція – ні, то це вже не компроміс, а ультиматум. 
Однак на сьогодні опозиціонери продовжують нагнітати ситуацію, закликають людей не йти на вимоги закону про амністію і відмовляються обирати кандидатуру прем’єра серед своїх. І все це задля політичних амбіцій кількох лідерів, які не хочуть брати на себе відповідальності за ситуацію в країні. 

Взагалі складається враження, що всередині опозиції немає злагоди. Так звані лідери опозиції не впливають на ситуацію і не мають достатньої  підтримки з боку своїх колег та мітингувальників. Тому бояться підтримати закон про амністію та увійти в коаліційний уряд.  Адже багато з тих, хто на барикадах не підтримують таких рішень і закликають до радикальних дій. 
Водночас, якщо вулиці та адмінбудівлі не будуть розблоковані протягом 15 днів, амністії не буде – відповідний закон  втратить свою силу. І тоді провина за те, що сотні людей можуть бути притягнуті до відповідальності, буде повністю на совісті Кличка, Яценюка і Тягнибока.
Сергій Резніченко, юрист
Переглядів: 440 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus