Головна » 2014 » Січень » 18

Коментар юриста

Коментар юриста

Верховною Радою України 16 січня 2014 року було прийнято цілий комплекс законопроектів, які є досить актуальними і є вимогою часу, адже зміни, які прийняті відповідають всім критеріям та стандартам міжнародного права. Дані закони розроблялися протягом 2 років, а також основні його положення пройшли громадське обговорення. 

Загалом проекти Законів, які були проголосовані вчора передбачають внесення змін до близько 30 законів та кодексів України. Зокрема, вказаними Законами України внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Цивільного процесуального кодексу України, Господарського процесуального кодексу ... Читати далі »

18.01.2014

2014 — Рік Тараса Шевченка

2014 — Рік Тараса Шевченка

17 січня у приміщенні адміністративного будинку у м. Вишгороді під керівництвом голови Вишгородської райдержадміністрації О.Приходька та за участі голови районної ради О.Носаля відбулась оперативна нарада. 

 
Участь у заході взяли заступники голови райдержадміністрації, керівник апарату райдержадміністрації, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники районної ради, депутатського корпусу, голови виконавчих комітетів місцевих рад району, керівники територіальних органів центральних органів виконавчої влади, правоохоронних органів, комунальних підприємств району, автотранспортних підприємств, які надають послуги з перевезення пасажирів у Вишгородському районі, гро ... Читати далі »

Створити лікарям усі умови для роботи

Створити лікарям усі умови для роботи

Позавчора голова райдержадміністрації Олександр Приходько урочисто передав ключі від новенького автомобіля медичної допомоги УАЗ-374159 головному лікарю Новопетрівської районної лікарні Олегу Лизуну. 

У заході взяли участь заступник голови РДА Валентина Духота,  головний лікар Вишгородської центральної районній лікарні Віктор Павленко, головний лікар районного центру ПМСД Олександр Подлесоцький, Новопетрівській сільський голова Радіон Старенький, новопетрівські медики. А незабаром медичний автопарк поповниться ще двома такими автомобілями для Димерської районної лікарні та  ... Читати далі »

18.01.2014

Свята закінчилися – робота триває

Свята закінчилися – робота триває

Наведення ладу на території району – процес постійний. 

І ця робота знаходиться під контро­лем керівництва району. Після свят комунальники прибирають сміття, вивозять зламані дерева тощо. Наша Вишгородщина повинна мати презентабельний вигляд. 

Фото Олександра КОВАЛЕНКА

18.01.2014

До можливих паводків готуємося заздалегідь

До можливих паводків готуємося заздалегідь

Робоча поїздка першого заступника голови райдержадміністрації Вячеслава Савенка, що відбулася 13 січня, зумовлена плануванням протидії можливим паводкам та підтопленням житлових будинків у деяких населених пунктах району. У плануванні заходів брали участь начальник Вишгородського РВ ГУ ДСНС України у Київській області Геннадій Бондаренко, начальник відділу з питань цивільного захисту та ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Олександр Охріменко, Толокуньський сільський голова Наталя Кальченко.

– Така ситуація склалася відносно недавно, – говорить Вячеслав Савенок. – Гаврилівка, приміром, ще три-чотири роки тому «сохла». Зараз навіть влітку підвали деяких будинків страждають від зайвої ... Читати далі »

18.01.2014

Щедрували та добра бажали

Щедрували та добра бажали

Старий новий рік – одне з найулюб­леніших свят новорічно-різдвяного циклу. Адже в ньому сконцентровано і стільки магічної сили, і веселощів, і щедрих подарунків та побажань, що, певно, не містить жодна інша українська традиція.

Напередодні Старого нового року (на Меланки), за традицією, готують ситну вечерю на Щедрий вечір, сусіди, які чогось не поділили, йдуть один до одного миритися, щоб Новий рік зустріти у мирі та злагоді, дівчата ворожать на подальшу долю, а від хати до хати ходять щедрувальники, бажаючи господарям добра та благополуччя. 

Для працівників багатьох установ Вишгоро ... Читати далі »

18.01.2014

Новорічна феєрія в Лебедівці

Новорічна феєрія в Лебедівці

Святковий настрій у нашій Лебедівці почався із новорічного ранку для дошкільнят, який відбувся 29 грудня. 
 
Дід Мороз (Микола Курочка), Снігуронька (Анна Кисіль), Баба Яга (Олена Базильчук) та Сніжок (Василь Синина) підготували чарівну програму розваг, пісень та танців. Діти та їх батьки були в захваті від концертної програми та сценарію, а діти танцювали, водили хороводи, розказували вір­шики і за це від Діда Мороза отримували цукерки. А наприкінці Дід Мороз і Снігуронька роздали новорічні подарунки, які приготував для них, сільський голова Олександр Тишковець.
 
А для дорослих жителів та гостей нашого села святко ... Читати далі »

Хід колядників у Демидові

Хід колядників у Демидові

З Новим роком, добрі люди!
Хай добро із вами буде,
Весь світ нині звеселився,
Бо Син Божий  народився!
 
Такими словами розпочали своє святкове вітання жителів села малі демидівці, вихованці старших груп, ДНЗЦРД «Орлятко». 
 
Уже став традицією щорічний хід колядників, щедрувальників та засівальників вулицями села. Українські барвисті хустк ... Читати далі »

Вечори поблизу Вищої Дубечні

Вечори поблизу Вищої Дубечні

Про те, що у Вищій Дубечні живуть щирі та гостинні люди, знають усі в окрузі, а про те, як вони бережуть традиції і вміють достойно відзначати свята – в усьому районі.

Цього року до проведення Різдва готувалися всім селом. Тож і результат перевершив усі сподівання – у клубі яблуку не було де впасти. І не дивно, бо подивитись на виступ доморощених артистів прийшли всі односельчани, та ще й гостей із сусідніх сіл запросили.

Цього разу увазі громади запропонували виставу-мюзикл «Вечори на хуторі поблизу Диканьки». Слізьми наповнювалися очі глядачів від гордості, коли на сцену з танцювальними ... Читати далі »

18.01.2014

Працювали у звичному режимі

Працювали у звичному режимі

Медичний персонал закладів охорони здоров’я району на свята працював у звичайному режимі. 

Жоден пацієнт стаціонару чи амбулаторії не залишилися без медичної допомоги, карети швидкої медичної допомоги чергували та здійснювали виїзди на виклики в штатному режимі, медична допомога надавалася всім, хто її потребував, своєчасно і в повному обсязі. За 30 грудня 2013 року – 5 січня 2014 року показники захворюваності на грип та ГРВІ не перевищували епідемічні пороги та відповідали середньорічному рівню для відповідної пори року, повідомили у Вишгородській ЦРЛ.

18.01.2014

«І генії кохають»

«І генії кохають»

На порозі відзначення 200-річчя від дня народження видатного українського поета Тараса Григоровича Шевченка всією Україною проходять численні культурні заходи, концерти, лекції, виставки, присвячені життю і творчості поета. 

Вишгородщина також бере участь у цьому культурно-просвітницькому марафоні. 16 січня у приміщенні Вишгородської дитячої музичної школи відбувся концерт-лекція на тему «І генії кохають». Участь у заході взяли начальник відділу культури, національностей та релігій Олександр Біляєв, учні та вчителі музичної школи, Вишгородської ЗОШ №1.

18.01.2014