Головна » 2014 » Січень » 18 » Щедрували та добра бажали
11:48
Щедрували та добра бажали
Старий новий рік – одне з найулюб­леніших свят новорічно-різдвяного циклу. Адже в ньому сконцентровано і стільки магічної сили, і веселощів, і щедрих подарунків та побажань, що, певно, не містить жодна інша українська традиція.

Напередодні Старого нового року (на Меланки), за традицією, готують ситну вечерю на Щедрий вечір, сусіди, які чогось не поділили, йдуть один до одного миритися, щоб Новий рік зустріти у мирі та злагоді, дівчата ворожать на подальшу долю, а від хати до хати ходять щедрувальники, бажаючи господарям добра та благополуччя. 

Для працівників багатьох установ Вишгорода напередодні Старого нового року стало приємною несподіванкою, що і до них прийшли щедрувальники – фольклорний колектив «Золотий вік» Вишгородського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). «У кожного з нас багато роботи, всі заклопотані, – поділилась враженнями після виступу колективу начальник управління Пенсійного фонду України у Вишгородському районі Оксана Тарасенко, –  але ми з приємністю відволіклись на кілька хвилин, щоб послухати щедрівки, почути наші традиційні українські побажання – добра, злагоди, миру і достатку. Хай збудуться для кожного з нас усі ті побажання!».  Марія Дем’янчук, керівник громадської приймальні Партії регіонів, куди також завітали щедрувальники, говорить: «У наші непрості часи надзвичайно важливо підтримати людей, подарувати їм гарний настрій, який є запорукою і гарної роботи, і добрих справ. Дякую колективу «Золотий вік», що вони підбадьорили працівників у багатьох колективах, проклали доріжку у Новий рік добрими побажаннями». Такої ж думки і головний бухгалтер підприємства «Комунальник» Світлана Несін: «Знаєте, аж повіяло спогадами дитинства, коли й ми ходили засівати та колядувати. Ми отримали від колективу заряд бадьорості та доброго настрою, це привітання було несподіваним, але від того ще більш приємним».

Щедрувальники цього дня завітали також в управління соціального захисту населення, управління Державного казначейства, комунальні підприємства «Аптека №23» та «Комунальник», привітали зі святом працівників прокуратури, суду, Ощадбанку та «Райффайзен Банку Аваль», приватного підприємства «Дем’яновський», управління статистики, районної організації Товариства Червоного Хреста, медичних установ та інших підприємств та організацій.

Керуюча «Райффайзен Банку Аваль» Олена Олійник, дякуючи директору територіального центру Наталії Рудько за організацію щедрування, зауважила: «Ми справді  на деякий час занурились у наші українські традиції і мали змогу переконатись, що не говорити треба про відродження традицій, а робити так, як  зробив фольклорний колектив – прийти, заспівати, вклавши у  виступ усю щедрість української душі.  Нам було надзвичайно приємно на мить вирватись з наших сірих буднів, «Золотий вік»  подарував нам свято». 
Хай цей святковий настрій тримається якнайдовше в душах наших земляків, попри всі негаразди і проблеми…

Галина МАКАРЕНКО,
завідуюча відділення територіального центру
соціального обслуговування (надання соціальних послуг)
Фото Олександра КОНОНЕНКА
Переглядів: 590 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus