Головна » 2014 » Січень » 18 » 2014 — Рік Тараса Шевченка
16:53
2014 — Рік Тараса Шевченка

17 січня у приміщенні адміністративного будинку у м. Вишгороді під керівництвом голови Вишгородської райдержадміністрації О.Приходька та за участі голови районної ради О.Носаля відбулась оперативна нарада. 

 
Участь у заході взяли заступники голови райдержадміністрації, керівник апарату райдержадміністрації, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники районної ради, депутатського корпусу, голови виконавчих комітетів місцевих рад району, керівники територіальних органів центральних органів виконавчої влади, правоохоронних органів, комунальних підприємств району, автотранспортних підприємств, які надають послуги з перевезення пасажирів у Вишгородському районі, громадськість, ЗМІ. 
 
Під час наради розглянуто питання реалізації у Вишгородському районі завдань та доручень Президента України В.Януковича щодо належної підготовки до відзначення 200- річчя від дня народження Тараса Шевченка. 
 
— З метою гідного відзначення 200-річниці від дня народження видатного українського поета Т.Шевченка 11 квітня 2012 року Президент України підписав Указ за № 257, згідно з яким 2014 рік оголошено Роком Тараса Шевченка. Глава держави поставив низку завдань, метою яких є реалізація ювілейних заходів, спрямованих на увічнення пам'яті Великого Кобзаря, вивчення та популяризацію його спадщини. Заповіді духовної спадщини Шевченка консолідують суспільство, — зазначив голова райдержадміністрації О.Приходько. 
 
Начальник відділу культури, національностей та релігій райдержадміністрації О.Біляєв повідомив присутніх, що на генеральній конференції 37-ї сесії ЮНЕСКО (Париж, 4 – 20 листопада 2013 року) 200-річчя від дня народження Т.Шевченка було включено до Календаря пам'ятних дат, до відзначення яких ЮНЕСКО приєднуватиметься протягом 2014 – 2015 років. Серед основних ювілейних заходів, що проходитимуть в Україні – відкриття оновленого Національного музею Тараса Шевченка, проведення Урочистої академії у Національному палаці мистецтв "Україна", Шевченківського міжнародного літературного конгресу у приміщенні Національного центру ділового та культурного співробітництва "Український дім", Всеукраїнського Шевченківського форуму "Свою Україну любіть". За ініціативою громадськості в Адміністрації Президента України розглядається пропозиція стосовно установлення відзнаки Президента України – ювілейної медалі "200 років від дня народження Тараса Шевченка", якою передбачається відзначення учених, письменників, митців тощо за внесок у популяризацію спадку Великого Кобзаря, а також відповідну суспільно-громадську діяльність. 
 
— У Вишгородському районі створено організаційний комітет з підготовки та проведення заходів з нагоди відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, заплановано ряд заходів. З 10 січня на Вишгородщині розпочали роботу книжково- ілюстративна виставка «Благословенне у віках ім’я Великого Тараса» та виставка дитячого малюнку «Творчість Т.Шевченка очима дітей», книжкові виставки у бібліотеках-філіалах району «Вогненне слово Кобзаря», протягом поточного тижня у ЦРБ відбулась літературна година «Шевченко і наш край» та у ДМШ у м. Вишгороді — відкриття літературно- музичної композиції до 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка «І генії кохають», — повідомив О.Біляєв. 
 
Під час наради розглянуто питання реалізації реформ медичної галузі, роботи та стану матеріально-технічного забезпечення закладів охорони здоров’я району, надання первинної медико-санітарної допомоги, реалізації на Вишгородщині пілотного проекту з лікування артеріальної гіпертензії тощо. 
 
Учасниками наради розглянуто питання про стан розрахунків за спожиті енергоносії всіма категоріями споживачів, газифікації населених пунктів району, про криміногенну та техногенну ситуації на території району. 
 
Обговорено питання транспортного сполучення між населеними пунктами та перевезення громадян пільгових категорій. 
 
Значну увагу приділено питанню наповнення та виконання місцевих бюджетів, ефективності роботи дозвільного центру райдержадміністрації. 
 
Учасниками наради розглянуто питання щодо суспільно-політичної ситуації у державі та, зокрема, на Вишгородщині й інші важливі питання життєдіяльності району. 
 
За результатами наради голова райдержадміністрації дав відповідні доручення.
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 756 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus