Головна » 2013 » Грудень » 01

Шлях України - ЄС

Шлях України - ЄС

За результатами Вільнюського саміту можна зробити досить позитивні висновки для України. 


На сьогодні для України двері у ЄС залишаються відкритими – це підтвердили глави держав та урядів країн Євросоюзу, а саме Президент Європейської ради Герман Ван Ромпей, Прем'єр-міністр Італії Енріко Летта, а також Президент Франції Франсуа Олланд. Найголовнішим є те, що Президент України Віктор Янукович на засіданні Саміту Ініціативи «Східне партнерство» у Вільнюсі підтвердив європейський вибір України та назвав це стратегічним напрямом подальшого цивілізаційного розвитку, зміцнення місця і ролі країни в сучасному конкурентному світі. Тому не підписа ... Читати далі »

01.12.2013

Віктор Янукович

Віктор Янукович

Пауза в процесі укладення Угоди з ЄС не означає припинення євроінтеграційних реформ - Президент.


Європейський вибір залишається для України стратегічним напрямом подальшого цивілізаційного розвитку, зміцнення місця і ролі країни в сучасному конкурентному світі. 

Про це заявив Президент України Віктор Янукович на пленарному засіданні Саміту Ініціативи «Східне партнерство» у Вільнюсі. 

«Вимушена пауза в процесі укладення Угоди не означає припинення вкрай потрібних Україні євроінтеграційних реформ», - сказав він.  ... Читати далі »

01.12.2013

Андрій Гончарук

Андрій Гончарук

Для України та Європейського Союзу найближчою можливістю для підписання Угоди про асоціацію буде Саміт Україна-ЄС, проведення якого заплановано на березень 2014 року. Про це повідомив Радник Президента України Андрій Гончарук в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна». 

«Найближчою можливістю буде Саміт Україна-ЄС, запланований на початок березня 2014 року», - сказав він, відповідаючи на запитання, коли саме буде підписано Угоду про асоціацію України з ЄС. 

Радник Президента висловив сподівання, що до проведення Саміту спільна робоча група опрацює всі суперечливі питання.

01.12.2013

У Броварах розпочали будівництво дитячого садочка

У Броварах розпочали будівництво дитячого садочка

Голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк взяв участь в урочистому закладанні наріжного каменю під будівництво нового дитячого садка у Броварах.

 
- Сьогоднішня подія є свідченням сприятливого інвестиційного клімату в регіоні. Це є прикладом ефективної співпраці між владою і бізнесом. Завдяки реалізації програми «Україна для людей» на Київщині виконуються доручення Президента України щодо соціально-економічного розвитку території, – зазначив Анатолій Присяжнюк. - Ми й надалі продовжуємо будувати нові дитсадки, дошкільні та позашкільні заклади освіти. Бров ... Читати далі »

01.12.2013

Добробут громадян – запорука сталого розвитку

Добробут громадян – запорука сталого розвитку

Під час оперативної наради у голови райдержадміністрації О.Приходька, яка відбулась 29 листопада у м. Вишгороді за участю заступників голови райдержадміністрації та керівника апарату райдержадміністрації, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, представників районної ради, депутатського корпусу, голів виконавчих комітетів місцевих рад району, керівників територіальних органів центральних органів виконавчої влади, правоохоронних органів, комунальних підприємств району, автотранспортних підприємств розглянуто низку важливих питань. 


Особливу увагу О.Приходько акцентував на необхідності активізації роботи щодо виконання завд ... Читати далі »

01.12.2013

Козацький розгром на Ірпені

Козацький розгром на Ірпені

Немає в історії України такої дати, яка б не була тісно пов’язана з Вишгородщиною. У кожному столітті цей поліський край перебував в епіцентрі подій. Не є винятком і часи Хмельниччини. Звісно, на території району не було грандіозних  битв зі шляхтою на кшталт, як під Жовтими Водами, Корсунем, Пилявцями. Тут розгорталися менші за масштабом, але надзвичайно драматичні воєнні дії.

Року Божого 1651, а це третій рік війни з Польщею, Богдан Хмельницький громив ясновельможне панство аж на Тернопіллі. Стривожений невдачами польський король Ян-Казимір зажадав від шляхти Великого Литовського князівства активніше протистояти поширенню повстання в козацькій Україні. Литовсько-білоруському ... Читати далі »

01.12.2013

Саміт "Східного партнерства": що буде завтра, коли...

Саміт

Сьогодні та завтра в столиці Литви відбуватиметься саміт «Східного партнерства», з яким громадяни країни пов’язували чимало надій, зокрема на підписання Угоди про асоціацію з ЄС (за даними соціологічних досліджень, членами спільноти прагнуть стати 60 відсотків українців). Переговори про це тривали впродовж кількох останніх років. 


Та за тиждень до події, під час якої мало відбутися ухвалення угоди, Кабмін оприлюднив заяву: «Україна бере паузу в переговорах». Що збурило суспільство, яке вкотре поділилося на два табори — прихильників і противників євроінтеграції — і виплеснуло їх на майдани. Суперечки й дискусії сягнули точок найвищого напр ... Читати далі »

01.12.2013

Результати офіційного візиту до Канади

Результати офіційного візиту до Канади

Україна готова послідовно підтримувати україно-канадські міжпарламентські контакти. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Рибак під час зустрічі зі Спікером Сенату Парламенту Канади Ноелєм Кінселлою (на знімку) у вівторок у місті Оттава в Канаді, де з офіційним візитом перебуває делегація Верховної Ради. 


В. Рибак подякував керівництву парламенту Канади за запрошення відвідати цю чудову країну і за гостинність. Він висловив сподівання, що позитивна динаміка розвитку міжпарламентського діалогу зберігатиметься і надалі та зазначив, що цьому сприяє «чудовий механізм двосторонніх груп дружби». «Деякі члени україно-канадської групи дружби у Верховній Раді прибули разом зі мною і бу ... Читати далі »

01.12.2013

Загалом проводили правильну лінію на інтеграцію

Загалом проводили правильну лінію на інтеграцію

Прем’єр-міністр України Микола Азаров в ексклюзивному інтерв’ю «Євроньюс» 


— Пане Прем’єр-міністре, чи здивувала вас реакція українців, які протестують проти рішення вашого уряду не підписувати угоду про асоціацію з Європейським Союзом? 

— Ні, звичайно, я не здивований, бо протягом останніх трьох з половиною років і Президент, і наш уряд активно пропагували в суспільстві ідею угоди з Європейським Союзом. Наш уряд готував цю угоду, і ми постійно розповідали нашим людям, чому ми ... Читати далі »

01.12.2013

Віктор Янукович "Ми повинні бути сильними..."

Віктор Янукович

Президент України Віктор Янукович в інтерв’ю українським телеканалам (на знімку) наголосив, що Україна продовжуватиме курс на євроінтеграцію. 


За словами глави держави, Україна визначилася щодо підписання Угоди з Європейським Союзом. Водночас, підкреслив В. Янукович, все, що стосується умов, є принциповим питанням, і все повинно відбуватися в інтересах українського народу. «Щоб країна була конкурентоспроможною. Як тільки ми вийдемо на той рівень, який нам буде комфортним, і коли він буде відповідати нашим інтересам, коли ми домовимось на нормальних умовах, тоді будемо вести розмову про підписання. Коли це буде? Швидко чи не дуже швидко. Ч ... Читати далі »

01.12.2013

Ранній розвиток: можливе все, та знайте міру

Ранній розвиток: можливе все, та знайте міру

Останнім часом займатися з дітьми ледь не з пелюшок стало звичною справою. Маму з татом можна зрозуміти: розумний малюк — привід похвалитися перед родичами й іншими батьками. Сприяє такому підходу й іграшкова індустрія. 


Мало не в кожному магазині цілі полиці зайняті товарами для раннього розвитку. У бажанні перетворити своїх дітей на вундеркіндів батьки часто перенавантажують малюків надскладними для їх віку заняттями, а потім самі нервують, коли тим не все вдається. 

Буває й навпаки: діти ... Читати далі »

01.12.2013

Наворожила: собі - на щастя, дітям - на біду

Наворожила: собі - на щастя, дітям - на біду

Настя і Леся дружили змалку. Разом ходили до школи, разом дівували. 


Леся — русява, ставна, вродлива, хлопці за нею — роєм. Настя на її тлі мала вигляд сірої мишки: чорнява, з дрібними, загостреними рисами, заздрісна. Леся те все бачила, але не зважала, любила подругу, навіть хлопців «переадресовувала» їй, а раптом якомусь вона таки приглянеться. Але вони відскакували від Насті, мов горох від стіни. 

На одні вечорниці Леся прийшла з братом Михайлом і ще якимсь незнайомцем. Хлопці разом служили у в ... Читати далі »

01.12.2013

Жодного бартеру!

Жодного бартеру!

У першій половині 90-х років минулого століття місцева регіональна преса справно лила воду на розкручування маховика такого віковічного явища, як проституція. 


Ну як ще можна класифікувати те, що вагому площу шпальт міських газет займали платні повідомлення на кшталт: «Розважу», «Приємно здивую», «Гарантую бурхливу ніч», «Заспокою», «Зігрію» тощо... І номер телефону. До того ж і під психотерапевтичним «заспокою», і під грайливим «не дам заснути до ранку» йшлося про одне й те саме — сексуальні втіхи. Газети наче сказилися, заробляючи гроші, по суті, на аморальних повідомленнях. 
01.12.2013

Згадали "Буран"

Згадали

Виповнилося 25 років з дня запуску унікальної космічної транспортної системи «Енергія-Буран». 


З цієї нагоди в Житомирському музеї космонавтики імені Сергія Корольова відбулася прес-конференція за участю першого космонавта незалежної України, льотчика-випробувача І класу Леоніда Каденюка, командира загону космонавтів, який кілька разів виходив у відкритий космос, делегата «Роскосмосу» Сергія Волкова, представників ДКБ «Південне» імені Михайла Янгеля та інших. 

У 1988—1990 роках Леонід Каденю ... Читати далі »

01.12.2013

Обережно - ГРИП!

Обережно - ГРИП!

Сезонний спалах захворюваності на вірусні інфекції й грип у нашій країні став традиційним. Цей процес настільки ж перманентний, як боротьба за врожай або вступну кампанію у виші. Про те, що грип іде, нам починають повідомляти вже на початку осені, хоча тріумфальна хода кашлю, нежитю й температури очікується після Нового року. 


Утім, вірус може змінити свою стратегію й напасти просто зараз. Днями деякі вітчизняні ЗМІ повідомили, що він уже ходить Європою й загрожує українцям неприємними наслідками... Мовляв, про небезпеку попередили в МОЗ Угорщини. У цій країні епідемічний поріг було перевищено вже минулого тижня, новий вірус не виражений ... Читати далі »

01.12.2013

Про що говорили європейські лідери

Про що говорили європейські лідери

Європейські лідери на пленарному засіданні саміту "Східного партнерства", яке проходило у закритому режимі, заявили про те, що двері для асоціації з Україною залишаються відкритими. 


Про це Укрінформу повідомило джерело в українській делегації. 

Зокрема, на засіданні, в якому взяли участь глави держав та урядів країн Євросоюзу, президент Європейської ради Герман Ван Ромпей висловив сподівання, що Україна в майбутньому підпише Угоду про асоціацію з ЄС. Він також наголосив, що двері для Україн ... Читати далі »

01.12.2013