Головна » 2013 » Грудень » 1 » Віктор Янукович "Ми повинні бути сильними..."
12:14
Віктор Янукович "Ми повинні бути сильними..."
Президент України Віктор Янукович в інтерв’ю українським телеканалам (на знімку) наголосив, що Україна продовжуватиме курс на євроінтеграцію. 

За словами глави держави, Україна визначилася щодо підписання Угоди з Європейським Союзом. Водночас, підкреслив В. Янукович, все, що стосується умов, є принциповим питанням, і все повинно відбуватися в інтересах українського народу. «Щоб країна була конкурентоспроможною. Як тільки ми вийдемо на той рівень, який нам буде комфортним, і коли він буде відповідати нашим інтересам, коли ми домовимось на нормальних умовах, тоді будемо вести розмову про підписання. Коли це буде? Швидко чи не дуже швидко. Час покаже. Я хочу, щоб цей час був якомога скоріше», – підкреслив Президент. 

Президент підтримав євроінтеграційні прагнення учасників євромайданів у країні. Водночас глава держави проти їх політизації. «Я аплодую тим, хто вийшов за європейську інтеграцію. А ті, що вийшли вирішувати свої політичні питання під партійними прапорами і з гаслами, з якими вони йдуть на вибори 2015 року, — я це також добре бачу», — сказав Віктор Янукович журналістам українських телеканалів. Глава держави наголосив, що правоохоронні органи під час масових акцій повинні забезпечувати порядок, і вони виконують свій обов’язок. 

Україна вважає найбільш оптимальним варіантом урегулювання спірних питань навколо Угоди про асоціацію з Європейським Союзом переговори за участю трьох сторін — України, ЄС та Росії, — заявив Президент. На його думку, такі переговори мають відбутися до підписання Угоди. 

«Щоб ми могли врегулювати ці відносини, треба сісти у форматі трьох учасників цього процесу, розглянути всі спірні питання. Вони не можуть бути розглянуті вже після того, як буде підписано угоду. Вони можуть бути розглянуті тільки до цього», — сказав В. Янукович. 

За його словами, однією з причин ситуації, що склалася, є падіння товарообігу, перш за все з Росією та іншими країнами СНД. «А це означає, що ми втрачаємо обсяги економіки, ми втрачаємо сьогодні доходи бюджету, втрачаємо прибутки бюджету. І нам їх треба відновлювати, нам треба, щоб економіка працювала ефективно», — підкреслив глава держави. 

Президент зазначив, що свою точку зору виклав на Саміті глав держав СНД у Мінську, після чого почалася дискусія. За його словами, дискусія тривала і під час двох останніх зустрічей з Президентом РФ Володимиром Путіним. На цих зустрічах також порушувалося й питання газових контрактів із Росією: «Відмітили у протоколі, що ціна на газ не відповідає ринковому підходу, і що це питання потребує врегулювання». Крім того, зауважив Віктор Янукович, потребує врегулювання питання взаємовідносин у форматах зони вільної торгівлі як з ЄС, так і з СНД. 

«Ми не хочемо там, де страждає наша економіка, там, де страждають наші інтереси, ми, звичайно, не можемо цими інтересами нехтувати. Тим більше, що в нас немає запасу міцності ніякого. Для нас це несе загрозу», — підкреслив глава держави. 

На його переконання, необхідно враховувати реалії, які склалися в економіці України, з урахуванням того, що «нам треба виходити на інший рівень стосунків з нашими партнерами, наприклад із Росією». 

За словами Президента, є необхідність оновити договір про стратегічне партнерство з РФ. Окрім того, Віктор Янукович наголосив на соціальній спрямованості проекту держбюджету на наступний рік, запевнивши, що соціальні виплати не будуть скорочуватися. Також, за словами глави держави, продовжиться підвищення заробітних плат і пенсій, виконання Програм розвитку регіонів, будівництво доріг. Президент підкреслив, що вимоги Міжнародного валютного фонду щодо підняття тарифів на житлово-комунальні послуги для населення є неприйнятними. 

Віктор Янукович зазначив, що Україна має підтримувати взаємовигідні відносини зі своїми зовнішньополітичними партнерами. «Ми повинні бути сильними. Тоді до нас ставитимуться як до партнерів, рівних партнерів. Я вважаю і переконаний в тому, що ми не повинні ніде бути «бідними родичами» з простягнутою рукою, — сказав Віктор Янукович. — Я не хочу і не дозволю, поки я очолюю державу, щоб Україну хтось принижував». 

За повідомленнями прес-служби Президента 

ПРОГНОЗ 
За словами Віктора Януковича, для переходу української економіки на європейські стандарти необхідно не менше 20 мільярдів євро на рік, а в цілому до 2017 року приблизно 160 мільярдів євро.
Переглядів: 358 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus