Головна » 2013 » Грудень » 1 » Добробут громадян – запорука сталого розвитку
12:47
Добробут громадян – запорука сталого розвитку
Під час оперативної наради у голови райдержадміністрації О.Приходька, яка відбулась 29 листопада у м. Вишгороді за участю заступників голови райдержадміністрації та керівника апарату райдержадміністрації, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, представників районної ради, депутатського корпусу, голів виконавчих комітетів місцевих рад району, керівників територіальних органів центральних органів виконавчої влади, правоохоронних органів, комунальних підприємств району, автотранспортних підприємств розглянуто низку важливих питань. 

Особливу увагу О.Приходько акцентував на необхідності активізації роботи щодо виконання завдань та доручень Президента України щодо реалізації програми соціально- економічного розвитку району, впровадження у Вишгородському районі соціальних ініціатив Президента України. 

Очільник району наголосив, що основним завданням районної влади є забезпечення підвищення добробуту жителів Вишгородщини, тому систематично проводяться відповідні заходи, спрямовані на вирішення соціальних проблем наших мешканців, відбувається подальше нарощування темпів економічного зростання в усіх сферах господарського комплексу району. 

Голова адміністрації повідомив, що 27 листопада у м. Вишгороді відбулась зустріч з активом Вишгородського району на тему: «Реалізація завдань, доручень Президента України щодо виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Вишгородського району на 2013 рік» та проінформував присутніх про рішення, прийняті за результатами цієї зустрічі. 

Зупинився О.Приходько і на основних показниках виконання Програми соціально- економічного розвитку Вишгорордського району за 9 місяців 2013 року. 

— За 9 місяців 2013 року зібрано до бюджетів усіх рівнів 534 млн.грн., що більше показників відповідного періоду минулого року на 55 млн.грн. або на 11,5%. Протягом січня- вересня 2013 року промисловими підприємствами реалізовано продукції на суму 1498,4 млн.грн., що більше ніж у відповідному періоді минулого року на 181,4 млн.грн. або на 13,8%. В усіх категоріях господарств району протягом січня-вересня 2013 року вироблено валової сільськогосподарської продукції на суму 1185,1 млн.грн. в співставних цінах 2010 року, що складає 110,8% до відповідного періоду минулого року. Середньомісячна заробітна плата штатного працівника у січні-вересні 2013 року становила 3472 грн., що на 43 грн. або на 1,3% більше, ніж у відповідному періоді 2012 року та перевищує середньо обласний показник на 3,9% (3342 грн.). Середній розмір пенсії в районі складає 1577,92 грн., що становить 176,5% прожиткового мінімуму, визначеного для осіб, які втратили працездатність. У порівнянні з відповідним періодом минулого року середній розмір пенсії збільшився на 89,07 грн., — повідомив керівник району. 

— Наша повсякденна праця спрямована на забезпечення подальших перетворень в усіх сферах суспільного життя, активізації економічного розвитку усіх галузей господарського комплексу району, збільшення інвестиційної складової, нарощування обсягів промислового та сільськогосподарського виробництва, подальшого розвитку малого та середнього бізнесу, а також відродження духовності, національної свідомості серед населення району, — продовжив голова адміністрації. 

— Проведена в напрямку реалізації реформ робота дала змогу забезпечити позитивні зрушення в економіці району, як основи для зростання добробуту та підвищення якості життя населення. Курс на реформи дає нам Президент України, а виконувати його – наше з вами спільне завдання, — підрезюмував О.Приходько.
Переглядів: 387 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus