Головна » Демидівська громада

Демидів виступив достойно

Демидів виступив достойно

У селі Нове Залісся Бородянського району 13 червня відбулись обласні зональні змагання – спартакіада серед сільських та селищних рад Київської області на звання: «Краще спортивне село Київщини 2015 року». 
 
Змагання пройшли в три етапи: районні, обласні зональні та обласні фінальні. До участі в обласній спартакіаді допускалися жителі сільських регіонів Київщини віком 18 років і старше та ті, хто має реєстрацію на території села-учасника не менше одного року. Команди за територіальним принципом розподі ... Читати далі »

Ти в моєму серці, Україно!

Ти в моєму серці, Україно!

Стежина в ріднім краї… Небо єдиної в світі Батьківщини. У кожного вони свої, неповторні, але однаково дорогі.  Наша земля – Україна. Любити її – це значить кожним своїм вчинком, кожним помислом вірно служити їй. Мало говорити, що ти патріот – треба патріотом бути.
 
Уже стало традицією проводити в нашій школі заходи, що сприяють вихованню патріотизму, любові до Батьківщини та народу, формуванню наці ... Читати далі »

Досвід ветеранів – юнакам

Досвід ветеранів – юнакам

Минулої суботи у приміщенні Демидівської спеціалізованої школи відбувся 11-й щорічний турнір з волейболу пам’яті Миколи Вознюка. Традиційно турнір включає в себе два турніри: молоді та ветеранів. Молодь була представлена командами з Гаврилівки та збірної команди гравців з Петрівців і Лютіжа. Команди ветеранів – із сіл Демидів, Гаврилівка, Лютіж та Вишгорода.
 
Спочатку відбулися змагання серед молодіжних команд по круговій системі. Ігри були дуже цікаві та безкомпромісні. Гравці показали красивий захоплюючий воле ... Читати далі »

Без коріння саду не цвісти

Без коріння саду не цвісти

Людина, як і рослина, не може жити без правічного грунту. Силоміць вирваний із природного середовища, живий організм почне всихати, перероджуватися на перекотиполе. І якщо хто з нас не засвоїть родинних цінностей, то може на все життя залишиться людиною, яка не знатиме свого роду-племені, чиїх батьків він син, чия дитина. Жити у світі без зв’язків, без родинної підтримки дуже важко.
 
Наші прадіди уявляли життя людей на землі як велетенське Дерево Роду.
 
... Читати далі »

Пам’ять правічних подніпровських сіл

Пам’ять правічних подніпровських сіл

Цьогорічну осінь для нас, демидівців, можна іменувати епітетом «меморіальна», адже кожен із трьох місяців ознаменувався надзвичайними пам’ятними подіями: 22 вересня на стіні нашої школи було відкрито меморіальну дошку у день народження Олександра Андрійовича Костюченка, що увіковічила пам’ять загиблого в АТО героя.
 
14 жовтня на подвір’ї церкви святого архистратига Михаїла Київського патріархату була освячена меморіальна плита, якою демидівці увічнили пам’ять трьох священнослужителів Клєб ... Читати далі »

Пам’ять про героя – у серцях і граніті

Пам’ять про героя – у серцях і граніті

22 вересня в Демидові відбувся урочистий захід, пов’язаний з подіями на Сході України. 
 
Цього дня на фасаді місцевої школи було відкрито меморіальну дошку, що засвідчила: «Тут навчався справжній патріот України старший сержант, старший механік-водій танка Олександр Андрійович Костюченко, який загинув смертю хоробрих 11 липня 2014 року в ході антитерористичної операції на сході України захищаючи незалежність і цілісність Батьківщини». У виступах односельчан, друзів, учителів і учнів було зазначено, що ... Читати далі »

Артисти співали для демидівців

Артисти співали для демидівців

Нещодавно у Демидівському Будинку культури відбувся благодійний концерт муніципального чоловічого вокального ансамблю «Ясени» й танцюристів студії народного танцю «Барвінок» із Києва.
 
Депутати сільської ради пройшли із запрошенням для людей, які відгукнулись на заклик допомогти українському війську, що веде бойові дії на Сході. Було зібрано понад 22 тисячі гривень.
 

Міцна віра рушить скали

Міцна віра рушить скали

Непростий сьогодні час для України. З одного боку її роздирають на шмаття недруги, з іншого – зболені і принишклі трударі-земляки роблять усе, аби полегшити, підтримати тих, хто на передових позиціях захищає рідний край. Психологічна війна – могутня зброя. І ворог всіма способами намагається посіяти паніку... Але ми, українці, не простий народ.
 
Скохані на зелених луках і плюскоті річок, обвіяні чорнобривцями і маль ... Читати далі »

Прощавай, солдате!

Прощавай, солдате!

11 липня село Демидів накрило чорною звісткою – у Луганській області загинули українські військовики, два з яких уродженці Вишгородщини.
 
Олександр Костюченко, 38-річний син, брат і  батько двох діток, був призваний до війська від мирної праці – це один із наших демидівців. Похорон загиблого героя, що зібрав сотні людей з усього району, відбувся 16 липня.
 
Відспівували захисника Вітчизни п’ять отців церков Київського патріархату. На похоронному мітингу, який ві ... Читати далі »

Виховати громадянина-патріота

Виховати громадянина-патріота

Сьогодні виховання громадянина-патріота – цілеспрямований процес, мета якого – утвердження свідомості нації, народу, мовної єдності, кращих рис характеру громадянина України.
 
В основі виховного процесу Демидівської спеціалізованої школи лежить взаємодія педагогів, батьків, учнів та представників різноманітних структур, що співпрацюють зі школою.
 
Намагаючись створити середовище, яке розвиває, навчає та виховує, у школі проводяться різноманітні заходи, що забезпечують фор ... Читати далі »

1 2 3 »