Головна » 2014 » Грудень » 20 » Без коріння саду не цвісти
10:22
Без коріння саду не цвісти
Людина, як і рослина, не може жити без правічного грунту. Силоміць вирваний із природного середовища, живий організм почне всихати, перероджуватися на перекотиполе. І якщо хто з нас не засвоїть родинних цінностей, то може на все життя залишиться людиною, яка не знатиме свого роду-племені, чиїх батьків він син, чия дитина. Жити у світі без зв’язків, без родинної підтримки дуже важко.
 
Наші прадіди уявляли життя людей на землі як велетенське Дерево Роду.
 
Свій маленький листочок на цьому Дереві має кожен із нас. Тому учнівським самоврядуванням Демидівської спеціалізованої школи було розпочато  проект,  результатом якого стала презентація своїх родовідних дерев.
 
Фантазії учасників не було меж. Адже створювати родовідні дерева дітям допомагали їх найближчі люди – мами, тата, бабусі, дідусі. Роботи були представлені в різних жанрах. Погляди всіх відвідувачів виставки вражали композиції з паперопластики,  барельєфу. Особливо цікавими  були  родинні дерева у вигляді випічки, топіарію, аплікації. Найактивнішими були учні, які мають хист до малювання. Їхня фантазія була втілена на великих аркушах ватманів із застосуванням різноманітних живописних та графічних технік.
 
Виставка була представлена в шкільному фойє протягом двох тижнів. Тому відвідати її і помилуватися прекрасними творіннями могли всі бажаючі. Кожен відвідувач мав можливість зробити пам’ятне фото для себе та своїх нащадків. Організатори проекту вдячні родинам, які долучилися до його проведення. Цей проект вчить берегти пам’ять про свою родину, знати хто ми і якого роду діти.
 
Ірина РОМАНОВА , педагог-організатор
Надія БУРАЧУК, завідуюча шкільною бібліотекою
Категорія: Демидівська громада | Переглядів: 1241 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus