Головна » Демидівська громада

Прощавай, наш дитсадочок!

Прощавай, наш дитсадочок!

Цього дня все було незвичайним – і грозові дощі ніби відступили (чи надовго?), і сонечко засміялось по-літньому, і вся природа підбадьорилась. А вулиці села Демидів зранку розквітли всіма барвами веселки. 
 
Ні, це не диво-квіти з’явилися за одну ніч, це – дівчатка-шестирічки в чудових вбраннях, ніби казкові принцеси, поспішають із своїми батьками в дитсадок. Хлоп’ята в дорослих костюмах, з краватками, мають більш строгий вигляд. Ви, звичайно, здогадалися, що в Демидівському «Орлятку» відбувся випускний бал  (до речі, це вже 56 випуск у садку).  66 хлопчиків т ... Читати далі »

Усі малята люблять цирк

Усі малята люблять цирк

Хто в дитинстві не захоплювався цирком? Не стежив, затамувавши подих, за рухами фокусника-ілюзіоніста? Не дивувався карколомним польотом еквілібристів під куполом цирку? Але бути глядачем – це одне, а от спробувати себе в ролі циркового артиста – звісно інше. Тому і радощів цього дня у вихованців Демидівського ДНЗЦРД «Орлятко» було через край! 
 
Спортивний зал дитсадка перетворився на циркову арену. Звуки маршу – і перед зачарованими очима дітей парадом-аллє  проходять усі учасники циркового шоу. З нетерпінням малюки чекали появи дресирувальників з їх підопічними &ndash ... Читати далі »

Над рідним Демидовим – блакитний небокрай

Над рідним Демидовим – блакитний небокрай

Весна 1945-го року… Якою довгоочікуваною, вистражданою була Перемога… 
 
Скільки написано книг, знято фільмів про воєнне лихоліття. І як мало залишилось живих свідків героїчного подвигу нашого народу. Але вічно житиме пам’ять в серцях вдячних нащадків. І горить вона Вічним Вогнем біля обелісків, пам’ятників, братніх могил у кожному місті й селі. Ні, не можна забувати про те, що було. Щоб не повторилося. Щоб не повернулось.
 
Так, лягли в спогади роки. Але ... Читати далі »

Свято воскресіння й доброти

Свято воскресіння й доброти

У цвітінні й пахощах садів завітав до нас Великдень. 
 
У ДНЗЦРД «Орлятко» цього свята чекали з нетерпінням: діти вивчали вірші, гаївки, хороводи, ігри. Звуком дзвонів розпочалось великоднє дійство. Сама природа пробудилася і ожила – яскраві квіти з’єдналися в таночку з барвистими метеликами. Діти середньої групи підготували Великодню казочку, порадували своїми виступами і діти молодшої групи. 
 
На завершення свята діти старших груп виконали композиці ... Читати далі »

Європа милася демидівським милом

Європа милася демидівським милом

Сьогодні, коли у нас так багато говориться про євроінтеграцію України, мимоволі звертаєшся до нашої історії. Неймовірно, але факт: починаючи з XVI століття Україна вже була членом тодішнього Євросоюзу! І відігравала там далеко не останню роль у його економіці.
 
Вивчаючи топоніміку (назви) населених пунктів Вишгородського району, досліднику напевне впаде в око, що багато сіл носить назви стародавніх промислів. Це і не дивно, бо 400 років тому Вишгородщина була економічно важливим районом України. У той час, коли Донбас і Кривбас були ще Диким полем, у нашому регіоні зосереджувалася гірничо-рудна і металургійна ... Читати далі »

Кобзар і Вишгородський край

Кобзар і Вишгородський край

Тарас Шевченко для України – пророк, месія, дороговказ нації. Його глибокомудрий «Кобзар» недаремно народ назвав другим Євангелієм, а його автора – синонімом до слова Україна. Сьогодні, коли українцям потрібні нові ідеї, нова перспектива, ми знов йдемо до нашого Шевченка, вивчаючи його життєвий шлях  та творчість, дізнаємось все більше і більше.
 
Новий цікавий матеріал про Шевченка представлено у шкільній бібліотеці Демидівської спеціалізованої школи на книжково-ілюстративній виставці під загальною назвою «На струнах Кобзаревої душі». Ця виставка допомагає глибше позна ... Читати далі »

«Єднаймося ж, люба родино»

«Єднаймося ж, люба родино»

З метою вшанування та популяризації творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, утвердження його духовних заповідей, формування в учнів усвідомлення подвижницької ролі митця в долі України, виховання патріотизму та національної свідомості молодого покоління в Демидівській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів сплановано ряд заходів із відзначення 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря.
 
Феномен Шевченка відбиває нашу національну природу, наше світосприймання, наше минуле і нашу надію на майбутнє. Він символізує душу українського народу, втілює його гідність, дух і пам’ять. Отже, Шевченко у нас більше ніж великий поет – він національний пророк і мученик, розіп’ятий і воскреслий.  ... Читати далі »

Хід колядників у Демидові

Хід колядників у Демидові

З Новим роком, добрі люди!
Хай добро із вами буде,
Весь світ нині звеселився,
Бо Син Божий  народився!
 
Такими словами розпочали своє святкове вітання жителів села малі демидівці, вихованці старших груп, ДНЗЦРД «Орлятко». 
 
Уже став традицією щорічний хід колядників, щедрувальників та засівальників вулицями села. Українські барвисті хустк ... Читати далі »

Затоплена історія одвічних сіл

Затоплена історія одвічних сіл

У минулий четвер територіальна громада села Демидів відзначила найголовніше місцеве свято – Архістратига Михайла. Свого небесного покровителя демидівці вшановують щонайменше 250 років. Саме тут у селі було споруджено Михайлівську церкву. Але якщо врахувати, що храм був побудований на місці ще давнішої церкви, то ця християнська традиція бере початок чи не з часів Київської Русі.
 
У цей день у Демидові відбулася ще одна знакова подія. В урочистій обстановці було закладено капсулу на місці майбутнього пам’ятного знаку затопленим селам Вишгородщини. Ось з яким посланням звернулися до своїх нащадків жителі села.
 
Шановні наші нащадки! ... Читати далі »

«Діназ» підтвердив реноме

«Діназ» підтвердив реноме

На смарагдовому полі стадіону «Діназ», що у Демидові,  минулої суботи була поставлена крапка в чемпіонаті Вишгородського району з футболу. Визначився не тільки чемпіон, а й срібний та бронзовий призери чемпіонату.  
 
Спочатку у матчі за третє місце зустрілися команди «Десна» (с. Пірново) та «МАУ» (с. Лісовичі). Жодному із суперників не вдалося довести свою перевагу в основний час. Команди швидко обмінялися влучними ударами і основний час матчу завершився з рахунком 1:1. А в серії післяматчевих пенальті, на відміну від півфіналу, футбольна фортуна була на боці команди з Лісовичів. Підсумковий рахунок 4:2 на користь команди «МАУ» і бронзові медалі чемпіона ... Читати далі »

« 1 2 3 »