Головна » 2015 » Травень » 30

Пилява фестивальна: дзвенить «Поліський віночок»

Пилява фестивальна: дзвенить «Поліський віночок»

Передостання травнева субота для багатьох дітей нашого району видалась не тільки по-літньому теплою, а ще й цікавою, веселою, пісенною. У Пиляві цього дня організатори фестивалю «Поліський віночок» проводили заключний етап першого фестивалю, який було започатковано у липні минулого року, коли перед жителями Богданівської громади виступили два колективи із Демидова – «Любисток» та «Чиста криниця». З того часу на сцені філіалу музею свою творчість продемонстрували більше 10 колективів району.
 

Немає канікул у книжок

Немає канікул у книжок

У розмаїтті українського декоративного мистецтва художнє вишивання посідає одне з провідних місць. Українці намагаються зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. 
 
На свято вишиванки до районної бібліотеки для дітей завітали учні ЗОШ №1 зі своєю вчителькою Валентиною Михайлюк. Працівники бібліотеки провели з дітьми народознавчо-літературне свято, познайомили маленьких читачів з літературою про вишивання, зачитали поетичні твори. Діти, особливо дівчатка, з цікавістю розглядали ... Читати далі »

Накопичувальна система – необхідність сьогодення

Накопичувальна система – необхідність сьогодення

Українці, які перебувають на заслуженому відпочинку, мають великий стаж, але свого часу отримували невелику зарплату, нині й пенсію отримують невелику. І це не додає оптимізму на день завтрашній, з огляду на те, як стрімко дорожчає фактично все: комунальні послуги, продукти харчування, проїзд у транспорті тощо. Саме тому уряд ставить за мету провести комплекс реформ, де один із пріоритетів – реформа системи пенсійного забезпечення.
 
30 квітня 2015 року у Верховній Раді було зареєстровано пакет змін до законодавства Ук ... Читати далі »

«Немає іншого Дніпра...»

«Немає іншого Дніпра...»

«Немає іншого Дніпра...». Під таким заголовком у газеті «Слово» за 28 березня 2015 року була надрукована невеличка замітка до Всесвітнього дня води, у якій автор нагадав про одну з голов­них проблем людства – проблему питної води на Землі. Він звертає увагу, що вже сьогодні мільйони людей відчувають дефіцит води у всьому світі, але всеодно не цінують її, продовжуючи забруднювати продуктами своєї життєдіяльності.
 
Є проблеми з водою і в Україні. Автор нагадує, що великим резервом питної води ... Читати далі »

До українського Єрусалиму

До українського Єрусалиму

У православне свято Воскресіння Христового благодійний фонд «Покоління» організував для вишгородчан духовну екскурсію у Межигір’я. 
 
– Надзвичайно приємно, що ця наша подорож відбувається у день православного свята та ще і в День вишиванки, – сказав, звертаючись до учасників екскурсії, голова правління благодійного фонду Валерій Виговський. – Ми свідомі того, що ми – українці, і більшість з нас в українських вишиванках. Ми свідомі того, що тільки духовне відродження по-справжнь ... Читати далі »

Молодь у сучасному медіапросторі

Молодь у сучасному медіапросторі

22-24 травня у стінах Київського палацу дітей та юнацтва пройшов триденний міжнародний фестиваль-конкурс дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах», що вже тринадцяту весну поспіль приймає під своє надійне крило талановитих молодих людей з усіх куточків України та світу, яких об’єднує одне благородне покликання – чесна журналістика.
 
Щороку оргкомітет заходу визначає соціально значиму та цікаву для молоді тематику, яка дозволяє юним учасникам якнайкраще розкрити свій творчий та дух ... Читати далі »