Головна » 2015 » Травень » 30 » Молодь у сучасному медіапросторі
11:14
Молодь у сучасному медіапросторі
22-24 травня у стінах Київського палацу дітей та юнацтва пройшов триденний міжнародний фестиваль-конкурс дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах», що вже тринадцяту весну поспіль приймає під своє надійне крило талановитих молодих людей з усіх куточків України та світу, яких об’єднує одне благородне покликання – чесна журналістика.
 
Щороку оргкомітет заходу визначає соціально значиму та цікаву для молоді тематику, яка дозволяє юним учасникам якнайкраще розкрити свій творчий та духовний потенціал у восьми номінаціях: «Журналістська робота», «Газета», «Літературний твір», «Радіоробота», «Соціальний проект», «Інтернет-журналістика та ІТ-проект», «Телефільм» і «Фоторепортаж». Цього разу юні медійники готували роботи на тему «Місце молоді в сучасному медіа-ландшафті» – начебто просто, але ж як актуально, чи не так? Цікаво було послухати масу обговорень та дискусій, ще цікавіше – безпосередньо брати участь в цьому процесі. Упевнена, що кожен з присутніх поклав собі в кишеню зерно істини, яке згодом проросте у чарівному саду майбутнього.
 
За півроку до оргкомітету фестивалю надійшло близько тисячі робіт, що оцінювали журі у складі редакторів та журналістів провідних засобів масових комунікацій України, науковців та практиків столичних вишів. Найбільша кількість робіт у номінаціях «Фоторепортаж» - 321, «Літературна робота» - 256 та «Журналістська робота» – 240 робіт.
 
Автори найкращих проектів були заохочені цінними призами та відзнаками. Трьом з них пощастило уже в червні поїхати до табору «Артек». Але і це не найголовніше. Як відомо, завжди був незмінним девіз фестивалю: «Стань студентом уже у травні». А отже, 12 школярів отримало право вступу до деяких столичних вишів на пільговій основі. 
 
Серед них є вихованці гуртка «Школа журналістики» Вишгородського районного центру художньої творчості «Дивосвіт». Так Анастасія Непокритова виборола третє місце у номінації «Фоторепортаж», а Тарас Панченко отримав спецпремію у номінації «Журналістська робота».
 
Захопила сама атмосфера. Робота, творчість і спілкування злились воєдино і подарували чудовий тандем, який зарядив ентузіазмом кожного. На святі були присутні гості з більш ніж десяти країн. У фойє палацу вони презентували свої культурні традиції, пригощали національною їжею. Вивчити декілька фраз іншою мовою, і просто обмінятись культурною спадщиною один з одним. Працювало багато майстер-класів з прикладного мистецтва, тому сумувати не довелось: писанки розмалювали, прикраси пошили... Що далі? А далі теплохідна екскурсія вечірнім Києвом по Дніпру, автобусна подорож весняною столицею та культпохід до театру. 
 
Приємно знати, що в країні все ще дбають про майбутнє нового покоління, що є такі фестивалі, де найціннішим призом буде не грамота, не кубок, не медаль, а неоціненний досвід спілкування та роботи з професіоналами вищого рівня та просто з однодумцями, який надалі внесе вагомий вклад у життя учасників. 
 
Оксана МАРТИНКОВА, «Школа журналістики»
ЦТ «Дивосвіт», Лютізька ЗОШ I-III cт.
Фото Анастасії НЕПОКРИТОВОЇ
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 445 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus