Головна » 2014 » Жовтень » 23

Остання шана героям

Остання шана героям

Минулої суботи у Пиляві відбувся мітинг-реквієм та церемонія перепоховання останків радянських солдатів, загиблих під час Великої Вітчизняної вій­ни.
 
На мітингу за участі в.о. голови райдержадміністрації Вячеслава Савенка, заступника голови РДА Валентини Духоти, військового комісара Вишгородського району полковника Миколи Прибори, громадськості, жителів Пиляви та навколишніх сіл, присутні бажали нашим ветеранам, у першу чергу, здоров’я, а ще дякували за мирне небо над головою та можливість багато років жити у спо ... Читати далі »

Меморіал «Невідомому солдату»

Меморіал «Невідомому солдату»

У Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році», що в Нових Петрівцях, готується до відкриття меморіалу «Невідомому солдату». Подія присвячена 71-й річниці визволення Київщини від нацистських загарбників. 
 
– Нещодавнє перепоховання наших воїнів у Пиляві та відкриття меморіалу у музеї – це заходи, спрямовані на увічнення пам’яті визволителів нашої землі від ворожої навали, – розповідає директор музею-заповідника, заслужений працівник культури України Іван Ві ... Читати далі »

У Нових Петрівцях – новий стадіон!

У Нових Петрівцях – новий стадіон!

На днях у Новопетрівській загальноосвітній школі №2 відбулось справж­нє свято, приурочене відкриттю нового футбольного стадіону, побудованого за сприяння народого депутата України Ярослава Москаленка. На святі виступали разом зі школярами ЗОШ №2 і учні Новопетрівської школи мистецтв.
 
Зібралось багато гостей. Найбільше, звичайно, раділи учні школи, адже відтепер їхні уроки фізкультури проходитимуть на цьому стадіоні. З нагоди свята гості подарували школярам необхідну для футболу ігрову форму від сільського голови Радіон ... Читати далі »

А у вас в квартирі газ?

А у вас в квартирі газ?

На цьому тижні в Гаврилівці працювали представники районної ФЕГГ ВАТ «Київоблгаз». Приводом для приїзду газовиків стало відключення в минулому році будинку по вул. Садовій, 18. 
 
Як пояснив сільський голова Олег Бондаренко, причиною відключення стало самовільне встановлення газових котлів у 26 квартирах цього будинку. Люди користувалися газом для опалення квартир, а сплачували лише за газові плити. Після обстеження та виявлення фактів незаконного встановлення газових котлів, будинок було відключено від газо ... Читати далі »

Шляхами юних краєзнавців

Шляхами юних краєзнавців

У всіх районах та містах Київщини нещодавно пройшли заходи у рамках Все­української туристської естафети пам’яті, присвяченої 70-річчю визволення України від нацистських загарбників та Дню партизанської слави.
 
25 вересня відбулося проведення заключного етапу естафети пам’яті на території Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році». Зібралися юні туристи та краєзнавці, учасники пошукових загонів  та об’єднань, їх педагоги, шановані ветерани війни, місцеві школи та жител ... Читати далі »

Посвята у вчителі

Посвята у вчителі

25 випускників педагогічних вузів країни було направлено цього року по розподілу на праце­влаштування до загальноосвітніх шкіл Вишгородщини. Тамара Рихлик, куратор молодих педагогів з районного відділу освіти, взяла їх під свою опіку. Створено  «Клуб молодих учителів». Одним із найцікавіших  заходів клубу була  посвята у вчителі   15 жовтня  на базі Лютізької ЗОШ І-ІІІ ступенів.
 
Виявляється, для того, щоб стати педагогом, недостатньо просто закінчити відповідний вуз і з документами ... Читати далі »

Свято мистецтва і благодійництва

Свято мистецтва і благодійництва

27-28 вересня у Києві відбувся І Міжнародний  благодійний телевізійний дитячий фестиваль-конкурс мистецтв  «Euro music dance», що проходив за підтримки департаменту освіти і науки, молоді та спорту Києва та Київської міської ради. До столиці  завітали дитячі  колективи з Білорусі, Вірменії та різних куточків України.
 
Виступи конкурсантів  оцінювало  компетентне  журі, у складі якого були Ніна Матвієнко, Володимир Бистряков, Злата Огнєвич та інші.

«Чудова сімка» – інтелектуальна гра

«Чудова сімка» – інтелектуальна гра

«Чудова сімка» - так називалася інтелектуальна гра, що проходила в ЦТ «Дивосвіт», в якій приймала участь учнівська молодь району та міста Вишгорода.
 
На ігровому майданчику зустрічалися команди з Лебедівської загальноосвітньої школи, Демидівської спеціалізованої школи, Димерської гімназії, Вишгородської загальноосвітньої школи №1, Вишгородського технічного ліцею НТУУ «КПІ», Козаровицької загальноосвітньої школи.