Головна » 2014 » Жовтень » 23 » Меморіал «Невідомому солдату»
11:16
Меморіал «Невідомому солдату»
У Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році», що в Нових Петрівцях, готується до відкриття меморіалу «Невідомому солдату». Подія присвячена 71-й річниці визволення Київщини від нацистських загарбників. 
 
– Нещодавнє перепоховання наших воїнів у Пиляві та відкриття меморіалу у музеї – це заходи, спрямовані на увічнення пам’яті визволителів нашої землі від ворожої навали, – розповідає директор музею-заповідника, заслужений працівник культури України Іван Вікован. – Урочисте відкриття меморіалу «Невідомому солдату» заплановане на 28 жовтня, якщо не завадять погодні умови. Автором скульптурної композиції є Борис Крилов, відомий вишгородцям по роботі над пам’ятником Борису і Глібу на площі Шевченка у Вишгороді. Допоміг та сприяв створенню меморіалу народний депутат України Ярослав Москаленко. 
 
Запрошую земляків на урочисту церемонію. Пам’ять про наших загиблих воїнів завжди має залишатися в наших серцях. З цієї пам’яті та гордості за своїх предків зростають майбутні наші звитяги, приклад для наших воїнів у зоні проведення АТО. Цей меморіал – нагадування всім нам, що війна закінчується тоді, коли похований останній загиб­лий на ній солдат.
 
Інф. «Слова»
Фото Володимира ПОТАПОВА
Категорія: Лютізька громада | Переглядів: 791 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus