Головна » 2014 » Вересень » 13

Ключі у доросле життя

Ключі у доросле життя

Святкували входини до дорослого життя: днями кілька молодих мешканців нашого району отримали ключі від свого житла – районного соціального гуртожитку для молоді – розташованому у житловому комплексі «Смарагдове місто», що у Нових Петрівцях.
 
Відтепер ці хлопці і дівчата, колишні вихованці дитячого будинку і будинків сімейного типу, житимуть у просторій двоярусній квартирі. Вітали новосельців на затишному подвір’ї сусіди по дому, гості із Вишгородської РДА, представники благодійних організацій т ... Читати далі »

"Питання про вступ до НАТО має вирішувати народ"

Партія «Батьківщина» ініціює проведення всеукраїнського референдуму про вступ України до НАТО. Перший крок уже зроблено: провели збори на підтримку референдуму, створили ініціативну групу зі збору підписів і сформулювали питання в бюлетені. 
 
Якщо соратникам Юлії Тимошенко вдасться зібрати три мільйони підписів і домогтися винесення питання по НАТО на референдум, то воно буде таким: «Чи підтримуєте ви приєднання України до організації Північно-Атлантичного договору (НАТО) як системи колективної безпек ... Читати далі »

«Цей заклад працюватиме на нас!»

«Цей заклад працюватиме на нас!»

Як поводиться підприємець, на якого «наїхали»? Правильно, захищається всіма доступними засобами. У законослухняної людини ці засоби – у рамках закону. Листи, звернення, скарги. Один з таких листів надійшов до редакції «Слова». Із закликом про допомогу звернувся колектив закладу громадського харчування «Панський Хутір», до якого напередодні Дня Незалежності вдерлося півтора десятка молодиків у камуфляжах.
 
– Відверто кажучи, не чекав, що таке може трапитися у наш час, після пер ... Читати далі »

До побачення, канікули, привіт, школо!

До побачення, канікули, привіт, школо!

Цього спекотного літа було важко потрапити до будь-якого табору відпочинку. Тому ми, діти Поліського та Вишгородського району, дуже вдячні народному депутату України Ярославу Москаленку за допомогу і надану можливість відпочити у таборі «Карасик». 
 
Ось ми й під’їхали до табору. Бачу табличку «Дот Карасик».З цієї секунди і почались найяскравіші моменти мого літа. Нас зустріли доволі-таки оригінально – вийшли дві феї, як я дізналась пізніше, це були хореограф та керівник творчого гурт ... Читати далі »

Тилові будні нашого району

Тилові будні нашого району

Ніхто уявити не міг, що колись, тобто у наш час, українці самі дивуватимуться своїй єдності, щедрості, самопожертві та відданості. Такими згуртованими зробила нас війна. На події, що відбуваються на Сході, відгукнулося майже все населення країни. І наш район не став винятком – адже і наші земляки воюють там. І їх підтримують тут, у тилу, всіма силами. 
 
«Влітку ми з подругою дізналися, що наш однокласник відправився до зони АТО. Він зателефонував і повідомив, чого йому не вистачає, – розповідають сестри Наталія та Людмила Людвиченко, – і, звісно, ... Читати далі »

Ми віримо, мине лиха година

Ми віримо, мине лиха година

Нічого дорожчого немає, ніж мир на землі, без воєн, смертей, горя сиріт, без спокою. На жаль, на Сході нашої країни ведуться бої, а горе відчуває вся Україна. Військовозобов’язані та добровольці з Вишгородського району також беруть участь у бойових діях у зоні проведення АТО, частина особового складу вишгородських міліціонерів охороняють громадський порядок спочатку в Луганській, а нині в Донецькій областях. 
 
Вишгородщина прийняла близько 700 переселенців, 210 дітей уже навчаються в школах району. Потік переселе ... Читати далі »

Міцна віра рушить скали

Міцна віра рушить скали

Непростий сьогодні час для України. З одного боку її роздирають на шмаття недруги, з іншого – зболені і принишклі трударі-земляки роблять усе, аби полегшити, підтримати тих, хто на передових позиціях захищає рідний край. Психологічна війна – могутня зброя. І ворог всіма способами намагається посіяти паніку... Але ми, українці, не простий народ.
 
Скохані на зелених луках і плюскоті річок, обвіяні чорнобривцями і маль ... Читати далі »

Наснага під вітрилами

Наснага під вітрилами

Цієї суботи громадськість України вітає працівників фізичної культури та спорту з їх професійним святом. А до «фізкультурників» відноситься майже все населення країни: всі, навчаючись у школі або вузі, відвідували уроки фізичної культури (у дитячих садочках, до речі, це заняття також є), багато дітей займалися в спортивних школах, секціях. Старше населення відвідує групи здоров’я, тренажерні зали, фітнес-центри, басейни.
 
В Україні добре розвинутий і ветеранський рух. І наша школа – Вишгородська райо ... Читати далі »

Школярі – інформативно забезпечені

Школярі – інформативно забезпечені

Першого вересня дзвінко пролунав шкільний дзвінок у Синяківській ЗОШ І-ІІ ступенів, скликаючи учнів на перший урок «Україна – єдина країна». Школярі святково і гордо крокували у вишиванках через усе село: «Подивіться на нас, ми – українські  школярі». За три останні роки, коли батьківський комітет та учнівське самоврядування підтримали пропозицію педагогічного колективу за парадну форму обрати вишиванки, це стало особливою ознакою нашої школи, «нашою фішкою». На тлі сьогоднішніх подій це ще актуальніше.