Головна » 2014 » Вересень » 13 » Ключі у доросле життя
11:15
Ключі у доросле життя
Святкували входини до дорослого життя: днями кілька молодих мешканців нашого району отримали ключі від свого житла – районного соціального гуртожитку для молоді – розташованому у житловому комплексі «Смарагдове місто», що у Нових Петрівцях.
 
Відтепер ці хлопці і дівчата, колишні вихованці дитячого будинку і будинків сімейного типу, житимуть у просторій двоярусній квартирі. Вітали новосельців на затишному подвір’ї сусіди по дому, гості із Вишгородської РДА, представники благодійних організацій та усіх районних та обласних соціальних служб, деякі сільські голови Вишгородщини, депутати та бізнесмени – словом, ті, хто доклав зусиль, аби молодь в’їхала в нову оселю – квартиру під номером 36. Самі винуватці свята свої речі ще не перевезли, але тут не вперше, бо з самого початку допомагали чим могли, прибирали, готувались до святкування, словом, так освоїлися, що місцевий пес Рудик хвостиком ходив за ними по всьому подвір’ю. 
 
Новосілля, як і годиться, справили із дотриманням усіх традицій: перерізанням стрічок (а їх було п’ять – по кількості поверхів), знайомством з усіма новосельцями, власне, отриманням «ключів від щастя», як влучно зазначила заступник голови РДА Валентина Духота, вручаючи комплекти ключів новим господарям, та благословенням від директора соціального гуртожитку Катерини Дикун. Ну, а наприкінці гостей запросили оглянути нове помешкання. На ста тридцяти квадратних метрах розташовано п’ять кімнат, два санвузли, кухню, вітальню. Ремонт у світлих тонах, все нове, яскраве, гарне. Житимуть по двоє у кімнаті. Нові хазяїни не приховують своєї радості, самі із захопленням оглядають своє помешкання, проводять гостям екскурсії. 
 
Як вже зазначалося, дуже багато людей допомогли облаштувати це житло. Його придбанням займалася Вишгородська райдержадміністрація. Разом із міжнародною благодійною організацією «Партнерство «Кожній дитині» на чолі з Василиною Дубайло зробили якісний ремонт, закупили деякі меблі. В облаштуванні кімнат та оснащенні побутовою технікою приймали участь усі бажаючі від сільських, міської та районної рад до підприємців та депутатів усіх рівнів. Усі подаровані речі у квартирі були з невеличкими табличками з іменами дарувальників. От, приміром, у вітальні хлопці присіли на м’який диван, що подарував народний депутат Ярослав Москаленко: «Дуже добре, нам так подобається, – кажуть вони, – телевізора навпроти ще на вистачає повісити!». По сусідству Каріна та Настя прискіпливо оглядають свою спальню: куди б поставити вазон із квіткою – один із численних подарунків від сусідів… Тож побажаємо новим мешканцям квартири №36 тепла та затишку, жити дружно і весело в своїй оселі, мати лише приємні хатні клопоти.
 
Ольга ПЕТРЮК, «Слово»
Категорія: Новопетрівська громада | Переглядів: 823 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus