Головна » 2014 » Вересень » 13 » Міцна віра рушить скали
10:32
Міцна віра рушить скали
Непростий сьогодні час для України. З одного боку її роздирають на шмаття недруги, з іншого – зболені і принишклі трударі-земляки роблять усе, аби полегшити, підтримати тих, хто на передових позиціях захищає рідний край. Психологічна війна – могутня зброя. І ворог всіма способами намагається посіяти паніку... Але ми, українці, не простий народ.
 
Скохані на зелених луках і плюскоті річок, обвіяні чорнобривцями і мальвами, скупані в любисткових купелях, довіку вірні рідній стороні, звичаям, мові. Наразі головне наше завдання – патріотичне виховання, яке було втрачено, завуальоване роками!.. І, думаю, не випадково... Не схиливши голову на груди в розпачі чи безнадії, не сидячи по кутках у тривозі, кожен українець веде боротьбу за Батьківщину, хто як може. Бо міцна віра рушить скали.
 
Демидівський український народний хор «Джерело» з миротворчими наспівами виступав на Майдані, нещодавно брав участь у благодійному концерті, проведеному у селі Луб’янка Бородянського району, а 6 вересня взяв участь у III етапі фестивалю народної творчості «Поліський віночок», котрий відбувся у селі Пилява Богданівської сільської ради. Під Державний гімн, у виконанні «Джерела», встав народ. Співали всі: і глядачі, і артисти, дехто плакав.
 
Вносився прапор добрим українським козаком, звучали авторські пісні «Прапор України», «Козацька похідна» (автор художній керівник хору «Джерело» Микола Федорчук), пісні «Моя ти, земле», «Виступали козаченьки», «Єднаймося, люба родино», «Величальна» ...
 
Вірш «У бій», зачитаний автором (учасницею хору), закликав людей до боротьби з ворогом-супостатом.
 
Більш ніж годину тривав виступ колективу, який примусив ще раз встати глядачів з своїх місць – контакт з імпровізованою залою було встановлено чудовий.
 
Колегами по сцені «Джерелу» був колектив «Новопетрівчанка» під керівництвом Івана Гайдичука. До смаку припав і їх спів присутнім, які не шкодували долонь для аплодисментів. У виконанні аматорських колективів запальні українські пісні звучали легко, звучно, радісно, стверджуючи своєю мелодикою: Україні бути! Україні жити! Україні квітнути в віках!
 
Дивилась на розчулені обличчя присутніх, які зібралися біля братської могили, на території меморіалу-музею, присвяченого Перемозі у Великій Вітчизняній війні, слухала промову переселенців з Луганщини і думала:
 
– Це ж якими треба бути людьми, як любити свій рідний край, щоб зрозуміти, що потрібно сьогодні українцю і як це зробити!
 
Спасибі організаторам фестивалю української пісні «Поліський віночок» Ігорю Зубенку та голові Богданівської сільської ради Тетяні Савиченко за гарячі і смачні страви з  польової кухні, артистам і глядачам за те, що дають можливість виразити почуття, допомагають вселити у душі українців віру у перемогу.
 
Тетяна КОСТЮЧЕНКО,
учасниця хору «Джерело»
Категорія: Демидівська громада | Переглядів: 832 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus