Головна » 2014 » Травень » 17

Маленькі села – великі і щирі серця

Маленькі села – великі і щирі серця

На честь 9 травня у селі Пилява відзначили День Перемоги. На святі були присутні Богданівський сільський голова Тетяна Савиченко, заступники голови райдержадміністрації Валентина Духота і Тамара Овчиннікова, депутат районної ради Олександр Мороз, сільські депутати Віктор Таран та Ігор Губенко, місцевий меценат Олександр Таран. 
 
До речі, завдяки організаторській та фінансовій діяльності Олександра Тарана й був заснований у Пиляві Музей-меморіал техніки часів Великої Вітчизняної війни, який згодом став візитівкою Богданівського куща і місцем проведення багатьох свят та організації дозвілля місцевої громад ... Читати далі »

Не старіють душею ветерани

Не старіють душею ветерани

Вишгородська громада відзначила День Перемоги над фашизмом традиційною урочистою ходою від пл. Т.Г. Шевченка до Стели визволителям Вишгорода у 1943 році на набережній Київського водосховища. 
 
Колона на чолі з воїнами-афганцями спілки ветеранів Вишгородського району рухалася під знаменами України, міста Вишгорода, 167-ої Червонопрапорної Сумсько-Київської стрілецької дивізії (що визволяла Вишгород у 1943-му) та Української спілки ветеранів Афганістану (УСВА). В урочистій ході, поруч із жителями району, йшли голова районної ради Ірина Побідаш, Вишгородський міський голова Віктор Решетняк, Герой України та ... Читати далі »

Думка територіальної громади має бути вирішальною

Думка територіальної громади має бути вирішальною

Мета виїзного засідання представників низки державних структур, пов’язаних з будівництвом, експлуатацією, реставрацією та експлуатацією автомобільних доріг, що відбулося у приміщенні районної держадміністрації, полягала у вивченні та узгодженні можливостей спорудження, оснащення та подальшої експлуатації сучасного автополігону на Вишгородщині, що на думку учасників засідання залучить у район конкретні інвестиції та сприятиме організації нових робочих місць. Питання на даний момент перебуває на розгляді, вивчаються можливості інфраструктури, що вже існує, залучення до проекту наявних земельних ділянок, автодоріг місцевого сполучення.
 

Зберегти автентичність літописного Вишгорода

Зберегти автентичність літописного Вишгорода

У середу в приміщенні райдержадміністрації відбулася науково-практична конференція «Старожитності Вишгородщини». Музейники, археологи, історики та науковці-практики зібралися з нагоди двадцятиріччя від дня створення Вишгородського історико-культурного заповідника і обговорили та узгодили ряд нагальних питань, що в нинішніх складних соціально-політичних умовах висуває сьогодення. Лейтмотивом науково-практичної конференції стало вдосконалення існуючого становища Вишгородського історико-культурного заповідника, аналіз багаторічних досягнень та, можливо, недоопрацювань колективу науковців і практиків на далеко не однозначній історичній ниві.
 

День скорботи та жалю – день поваги та шани

День скорботи та жалю – день поваги та шани

Усе далі і далі відходить від нас та жахлива війна, що принесла стільки горя, насіяла розпачу і біди. 9 Травня збираються разом наші шановні ветерани. Та з кожним роком приходить їх усе менше і менше, і в очах усе більше відсвічується туга. 
 
Сказати слова вдячності ветеранам за мирне небо і щасливе дитинство зібралися жителі Вищої Дубечні та гості села. До свята готувалися від малого до великого. Вечір був переповнений спогадами. З екрану дивились до болю знайомі обличчя, минулі події, історія села, нагадуючи про плинність часу. Не було в залі людини, яка б не відчула неймовірних зусиль наших дідів та б ... Читати далі »

Парад пісні і строю «Салют, Перемого!»

Парад пісні і строю «Салют, Перемого!»

Кожен рік віддаляє нас від незабутньої і великої переможної весни 1945 року. Живою і невмирущою є пам’ять про тих, хто ціною власного життя відстояв мир, свободу і незалежність Батьківщини, врятував світ від нацистської навали. 
 
Урочисті заходи щодо відзначення 69-ї річниці Перемоги у Великій Віт­чизняній війні відбулися у Гаврилівській школі. Учні мали змогу подивитися виставу «А зорі тут тихі» студії юного актора «Погляд» та вокального ансамблю «Смайл» школи № 99 Оболонського району м. Києва. На святі були присутні ветерани Великої Вітчизняної війни. ... Читати далі »

Вишиванка – символ України

Вишиванка – символ України

Кожна нація, кожен народ має свої звичаї, що виробилися протягом багатьох століть і освячені віками. Ці звичаї об’єднують людей в один народ, в одну націю. З давніх-давен Україна славилася народною мудрістю, піснями, танцями, жартами і традиціями. Сьогодні ці національні традиції відроджуються, формуючи у молоді кращі риси української ментальності.
 
Україна – наш  рідний край, який починається для нас не лише з батьківського порогу чи хрещатого барвінку. Він починається з прадавніх коренів нашого народу – мелодійної маминої пісні, барвистої вишиванки, рушника-оберега, української світли ... Читати далі »

Над рідним Демидовим – блакитний небокрай

Над рідним Демидовим – блакитний небокрай

Весна 1945-го року… Якою довгоочікуваною, вистражданою була Перемога… 
 
Скільки написано книг, знято фільмів про воєнне лихоліття. І як мало залишилось живих свідків героїчного подвигу нашого народу. Але вічно житиме пам’ять в серцях вдячних нащадків. І горить вона Вічним Вогнем біля обелісків, пам’ятників, братніх могил у кожному місті й селі. Ні, не можна забувати про те, що було. Щоб не повторилося. Щоб не повернулось.
 
Так, лягли в спогади роки. Але ... Читати далі »

Як реалізувати своє право голосу

Як реалізувати своє право голосу

(Початок. Продовження у № 21 від 24.052014р.)

Як реалізувати українцю закріплене за ним Конституцією право вибору Президента Украї­ни на виборах, призначених на 25 травня 2014-го року? Що залежить від виборця, а що від організаторів виборчої кампанії?

Адже від виваженої громадянської позиції кожного українця зараз повною мірою залежить існування України як держави на сучасній мапі світу. Ці питання і розглядалися під час бесіди кореспондента газети «Слово» з начал ... Читати далі »

Нащадки козацької слави

Нащадки козацької слави

Пропагуючи здоровий спосіб життя та вшановуючи пам’ять загиблих за нашу Батьківщину щороку у м. Біла Церква проводиться ІІІ тур (обласний) Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю школярів України «Козацький гарт».
 
Напередодні Дня Перемоги, а саме 8 травня, учні Вишгородської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 у складі Халявіна Владислава, Ніколайчук Катерини, Терещука Дениса, Плегуци Анастасії, Януша Владислава, Негелі Катерини, Цопи Єлизавети, Папуші Марії, Демченко Анни, Пождеми Андрія, Карнаушенка Руслана, Кривенка Сергія вибороли право захищати честь району на обласному етапі. Мені, як ... Читати далі »

Чемпіонат району з футболу стартував!

Чемпіонат району з футболу стартував!

Cтарт чемпіонату Вишгородського району з футболу сезону 2014 року співпав з Першотравневими святами. Тим урочистішим стала ця подія. На відміну від минулорічного сезону формат турніру дещо змінився. Двадцять футбольних колективів були розподілені на дві ліги (вища та перша) по десять команд у кожній. 
 
У вищій лізі за почесне звання чемпіона району будуть змагатися наступні колективи: ФК «Діназ», ФК «Лісовичі», «Динамо КВПУ» (Катюжанка), «Депортіво» (Рикунь), «Десна» (Пірново), ФК «Лютіж», «Місто щастя» (Димер), «Ін ... Читати далі »