Головна » 2014 » Квітень » 05

Військове містечко-привид

Військове містечко-привид

За останні три роки у Вишгородському районі доволі жваво відновлювалася та розвивалася інфраструктура. Ремонтувалися амбулаторії, школи, сільські клуби, автошляхи, розбудовувалася мережа постачання природного газу. Вишгород поступово перетворився на сучасне місто, набувши певної родзинки. Але є ще окремі місця, де люди десятиліттями мешкають у підвішеному стані. Одне з них – військове містечко №3, відвідав депутат районної ради Віктор Куляєв.
 
– Це доволі тривала історія, – розповідає депу ... Читати далі »

Зібрані кошти – сім’ям героїв

Зібрані кошти – сім’ям героїв

Минулої середи відбулася передача матеріальних коштів, зібраних мешканцями Вишгородського району, сім’ям загиб­лих на Майдані героїв – Ігоря Пехенька та Володимира  Кіщука. Родина пораненого від вибуху гранати Володимира Куприка також отримала подяку вишгородців та грошове відшкодування від представників Народної ради Трохима Іванова, депутатів районної ради Геннадія Панамарчука та Тетяни Попової. 
 
– Ініціаторами збору коштів від імені вишгородчан виступила Народна рада, – говорить один з її очільників Трохим Іванов. – Ми переймалися організацією заходу, слідкували ... Читати далі »

Співпраця буде плідною

Співпраця буде плідною

Про перші дні на посаді голови районної ради та робочу поїздку лівим берегом Вишгородського району розповідає Ірина Побідаш:
 
– Як депутат районної ради двох скликань я неодноразово була у всіх сільських радах нашого району. Після обрання головою райради у першу чергу вирішила ознайомитися зі станом соціальної сфери територіальних громад Вишгородщини, розпочавши з лівобережної частини.
 
Відвідавши всі сільські ради, була приємно вражена результатом роботи сільських голів. Підні ... Читати далі »

Разом – ми велика сила

Разом – ми велика сила

Громадяни України об’єднуються навколо ідеї благодійності, даруючи надію дітям, віру дорослим, гуртуючи молодь навколо благородних ідей та вічних цінностей. Тисячі людей від заходу на схід, від півночі до півдня допомагають та підтримують небайдужих у добрих прагненнях.
 
У Київському національному університеті імені Вадима Гетьмана теж навчається багато небайдужих студентів, які готові в будь-яку хвилину прийти на допомогу тому, хто її потребує.
 
Так цього разу активісти універ ... Читати далі »

Кобзар і Вишгородський край

Кобзар і Вишгородський край

Тарас Шевченко для України – пророк, месія, дороговказ нації. Його глибокомудрий «Кобзар» недаремно народ назвав другим Євангелієм, а його автора – синонімом до слова Україна. Сьогодні, коли українцям потрібні нові ідеї, нова перспектива, ми знов йдемо до нашого Шевченка, вивчаючи його життєвий шлях  та творчість, дізнаємось все більше і більше.
 
Новий цікавий матеріал про Шевченка представлено у шкільній бібліотеці Демидівської спеціалізованої школи на книжково-ілюстративній виставці під загальною назвою «На струнах Кобзаревої душі». Ця виставка допомагає глибше позна ... Читати далі »

Юна мрійниця та художниця з Лебедівки

Юна мрійниця та художниця з Лебедівки

Вона по-особливому любить природу. Можливо тому, що з господнього благословення з’явилася на світ у сільській місцевості, серед розмаїття фарб природи, збирання достиглих плодів та золотого колосся ланів.  
 
А народилася Аліна у родині Людмили та Олександра Мойсаків у Лебедівці. Час біжить дуже швидко,  як бурхливі води сивого Славутича. Непомітно збігли дитячі  роки для Марійки. У цьому році дівчині – сімнадцять. Вона вчиться в університетському коледжі Київського університету імені Бориса Грінченка. І хоча ще сидить на студентській лаві, бере активну участь у житті освітнього закл ... Читати далі »

Футбольний турнір як патріотичний захід

Футбольний турнір як патріотичний захід

Радість, сльози та море вболівальників – саме так можна охарактеризувати футбольний турнір «Діназ» 2014 – За Суверенну європейську Україну», який проходив із 28 по 30 березня на стадіонах ФК «Діназ» у Лютіжі та Демидові. Турнір відбувся за ініціативи футбольного клубу «Діназ» та засновника і почесного президента клубу, народного депутата України, уповноваженого депутатської групи «Суверенна європейська Україна» Ярослава Москаленка.
 
Описати всі ті емоції, які вирували на стадіонах просто неможливо – боротьба точилася на кожному клаптику п ... Читати далі »

«Межигір’я» – чемпіон району

«Межигір’я» – чемпіон району

Чемпіонат району з футзалу завершено. 26 березня у спортивному залі КДЮСШ  було проведено два заключних матчі чемпіонату. 
 
Спочатку в матчі за бронзу на майданчик вийшли команди ФК «Лютіж» та «Енергетик». Команди грали в одній групі, тому гра розпочалася без розвідки. У групі ветерани програли лише одну гру і саме  команді ФК «Лютіж». Тому з перших хвилин матчу «Енергетик» нав’язав супернику свою гру, вміло тримаючи м’яч та проводячи разючі атаки. Підсумок першого тайму 4:1 на користь «Енергетика». Нічого не змінилося і в ... Читати далі »