Головна » 2014 » Квітень » 5 » Юна мрійниця та художниця з Лебедівки
10:28
Юна мрійниця та художниця з Лебедівки
Вона по-особливому любить природу. Можливо тому, що з господнього благословення з’явилася на світ у сільській місцевості, серед розмаїття фарб природи, збирання достиглих плодів та золотого колосся ланів.  
 
А народилася Аліна у родині Людмили та Олександра Мойсаків у Лебедівці. Час біжить дуже швидко,  як бурхливі води сивого Славутича. Непомітно збігли дитячі  роки для Марійки. У цьому році дівчині – сімнадцять. Вона вчиться в університетському коледжі Київського університету імені Бориса Грінченка. І хоча ще сидить на студентській лаві, бере активну участь у житті освітнього закладу, шліфує власні навички, переймає досвід від викладачів та старших колег, її картини вже не раз були експонатами виставок.
 
Перша відбулася у Лебедівці у рідній школі. Завдяки наставництву і допомозі Світлани Дяченко, яка організувала образотворчий гурток, Аліна відшліфовувала навички малювання та робила перші серйозні роботи пензлем, створюючи справжні картини. 
 
– Живопис – це частина мене, хобі та відпочинок, – каже юна художниця. – Я ним живу й від малювання отримую задоволення. Інколи, коли працюю над новою роботою, втрачаю відчуття часу й не заспокоююся доти, поки не відтворю на полотні свій задум. Найбільше мені подобається писати маслом. Уявне зображення передається на полотно таємничо й велично одночасно.
 
Нині Аліна багато працює над собою і виношує сміливі мрії. Одна із поки що найбільших – велика виставка робіт. Малює здебільшого пейзажі, на створення яких її надихають неповторна краса  місцевих лебедівських краєвидів. Любить спостерігати за красою місцевої природи. 
 
– У лісових ландшафтів та природи взагалі особлива енергетика, – розповідає Світлана Дяченко, – якою неможливо не зарядитися. Тому спілкуватися з дівчиною цікаво і приємно, вона привітна і доброзичлива.
 
З-під пензля юної художниці з’явилося багато картин. Для неї це не просто праця, а стиль життя. Вона вимоглива до себе, акуратна, у картини вкладає не тільки працю, а й душу. Певно тому роботи  Аліни не залишають байдужими нікого, хто хоча б раз бачив її живопис. Звичайно, за допомогу дівчина щиро вдячна своїм батькам, наставниці, і  всім, хто завжди підтримував її та був поруч у час успіху та смутку.
 
Художницю надихає все – нічна прогулянка й літній дощ, улюблені іграшки й чарівні казки...  Роботи Аліни Мойсак – це дивовижний світ її фантазій. Це ключик, який відчиняє двері в чарівний сад мрії та щастя.
 
Роботи дівчини найрізноманітніші – поряд із академічним живописом з’являються і тематичні композиції. Незмінним залишається лише одне – це потужний заряд позитивної енергії, яку несе кожен із її творів.
 
Володимир ПОТАПОВ, «Слово» 
Категорія: Лебедівська громада | Переглядів: 896 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus