Головна » 2013 » Травень » 30

Впровадження програми розвитку до 2016

Впровадження програми розвитку до 2016

13 травня 2013 року на засіданні Уряду затверджено постанову Кабінету Міністрів України «Про затвердження Державної цільової програми розвитку державної служби на період до 2016 року», розроблену Нацдержслужбою України на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 27 червня 2012 року № 411-р «Про схвалення Концепції Державної цільової програми розвитку державної служби на період до 2016 року» та доручення Прем’єр-міністра України від 10 жовтня 2012 року № 39738/1/1-12.

Завдання щодо розроблення галузевих програм реалізації державної кадрової політики передбачено Стратегі ... Читати далі »

30.05.2013

Старт у доросле життя

Старт у доросле життя

Ось і пролунав останній шкільний дзвоник для випускників на Вишгородщині. Важко сказати, у кого було більше свято — в учнів, чи в учителів. Що важче — навчатися чи навчати? Адже те й інше потребують чималих душевних сил і прагнення до знань. 


Біля адміністративного будинку у Вишгороді відбувся святковий парад випускників. 

Звертаючись до випускників Ярослав Москаленко зауважив, що свято останнього дзвоника лишає позаду дитячу безтурботність. Попереду у вчорашніх школярів – вже інше, нове жит ... Читати далі »

30.05.2013

Жити, працювати і вирішувати проблеми

Жити, працювати і вирішувати проблеми

Минулого тижня голова РДА Олександр Приходько здійснив робочу поїздку до кількох населених пунктів, аби особисто поспілкуватися з людьми та вирішити питання, що накопичились. Відправляючись у такі поїздки, Олександр Олексійович, зазвичай, обирає віддалені села, яким справді треба приділити більше уваги. Тож цього разу було вирішено проінспектувати стан справ у Рудні-Димерській, Ровах та Димері, точніше в місцевій лікарні. Таким поїздкам раді не лише сільські голови, а й громада. Адже завдяки «живому спілкуванню» можна бути впевненим – порушене питання буде швидко і стовідсотково вирішено. Щоправда, коли в роботі сільської ради є недоліки – за них теж справедливо «отримаєш на горіхи». 


30.05.2013

Здрастуй, юносте шкільна…

Здрастуй, юносте шкільна…

Далекого 1968 року святкували випуск стрункі дівчата та безвусі хлопці 10-Б класу Вишгородської школи №1, а днями зустрілися жінки та чоловіки поважного віку, котрі мають за плечима великий життєвий досвід, тривалий трудовий шлях, дітей і внуків, а дехто і правнуків! 


«Цього року нас було вісімнадцять: одинадцять дівчат та сім хлопців, – каже один з ініціаторів зустрічі, постійний організатор та випускник Володимир Тарасюк. – Наш клас був дружним. Тож ми, завдяки однокласникам Наталії Лазаревій та Олександру Коваленку, зустрічаємося кожні п’ять років. Цього року з’їхалися не лише випускники, які проживають у Вишгороді, а й з Києва та Біло ... Читати далі »

30.05.2013

Приватні роздуми з приводу обрання обласного депутата

Приватні роздуми з приводу обрання обласного депутата

Незабаром чергові вибори. Напередодні мені знадобилася допомога сусіда у налагодженні електричної пральної машини, що вийшла чомусь із ладу. Слово за слово – і мова знову ж таки торкнулася вже досить набридлої теми виборів. Природно, що, як жителя села і журналіста, мене зацікавила думка рядового трудівника району, до того ж – сусіда і товариша. Скажу відверто, його позиція дещо вразила відвертістю, активною громадською позицією і, я б сказав, цивілізованою європейською законослухняністю. Користуючись нагодою, спробую відтворити розмову, майже без купюр та відповідних, притаманних людям моєї професії, домислів. 


– По правді кажучи, вже вс ... Читати далі »

30.05.2013

Кожній дитині – родину

Кожній дитині – родину

Про те, як захищають маленьких громадян Вишгородського району напередодні Міжнародного дня захисту дітей, ми поцікавилися у начальника служби у справах дітей та сім’ї райдержадміністрації Валентини ТИМОШЕНКО. 


– Служба у справах дітей та сім’ї, – структурний підрозділ Вишгородської райдержадміністрації, який професійно захищає права дітей. Ми запроваджуємо інноваційні соціальні технології і послуги, що допомагають дітям зберегти родину, жити і виховуватись у сприятливому сімейному оточенні. Завдяки уважному ставленню до долі дітей з боку нашого земляка, депутата Верховної Ради України Ярослава Москаленка, голови адміністрації Олександра П ... Читати далі »

30.05.2013

Хто за чим мандрує до лісу?

Хто за чим мандрує до лісу?

Хто за грибами та ягодами, хто просто – на шашлики, хто за незабутніми враженнями від спілкування з природою, хто за енергією, якою надихає ліс людину, здатну його почути і зрозуміти. Знаходяться і такі, хто в лісі бачать тільки деревину та м’ясо. Так, дійсно, ліс тисячоліттями годував людину, надавав і притулок, і будматеріали, і дрова на обігрів, і харчі. Людство і на сьогодні експлуатує ліс і його природні багатства. І немає в тому нічого злочинного по відношенню до лісу – адже якщо ці багатства використовувати ощадливо, якщо давати лісу і дичині, яка в ньому живе, відновлювати свої запаси, якщо брати від природи помірну для неї долю. А якщо природа не в змозі сама відтворювати свої запаси, то й допомагати їй у тому. 

30.05.2013

Змагалися державні службовці

Змагалися державні службовці

З 17 по 24 травня на спортивних майданчиках Вишгородського району пройшли обласні зональні змагання: спартакіади з волейболу та міні-футболу, в яких взяли участь також збірні команди Вишгородської РДА. Всеукраїнська спартакіада державних службовців серед збірних команд райдержадміністрацій в Київській області проводиться з метою залучення держслужбовців до занять фізкультурою, спортом, пропаганді здорового способу життя та організації активного відпочинку. 


Спартакіада проводиться в три етапи: перший – районні старти, другий – зональні, третій – фінал. 
30.05.2013