Головна » 2013 » Травень » 30 » Здрастуй, юносте шкільна…
11:28
Здрастуй, юносте шкільна…
Далекого 1968 року святкували випуск стрункі дівчата та безвусі хлопці 10-Б класу Вишгородської школи №1, а днями зустрілися жінки та чоловіки поважного віку, котрі мають за плечима великий життєвий досвід, тривалий трудовий шлях, дітей і внуків, а дехто і правнуків! 

«Цього року нас було вісімнадцять: одинадцять дівчат та сім хлопців, – каже один з ініціаторів зустрічі, постійний організатор та випускник Володимир Тарасюк. – Наш клас був дружним. Тож ми, завдяки однокласникам Наталії Лазаревій та Олександру Коваленку, зустрічаємося кожні п’ять років. Цього року з’їхалися не лише випускники, які проживають у Вишгороді, а й з Києва та Білої Церкви. На жаль, не змогли приїхати наші однокласники з Росії та Прибалтики». 

Випускники стверджують, що вечір не був би таким теплим без улюбленого наставника і класного керівника – Міри Ізрайлівни Поташник. «Нашу вчительку, яка викладала російську мову і літературу, обожнювали всі учні, – згадує Олександр Коваленко. – На уроках було завжди тихо. І вчитися було легко – достатньо уважно слухати – ось так Міра Ізрайлівна вміла пояснювати! Ми – її перші випускники. І, мабуть, через це й улюблені. Роботу любила і її любили, тому й працювала довго, вже перебуваючи на пенсії». 


Того вечора випускники 1968-го спілкувалися, ділилися спогадами, розповідали про своє життя, показували фотографії рідних, переважно онуків, пишалися успіхами дітей. Про що жалкували, так це про швидкоплинність життя, а наприкінці домовилися – не порушувати традиції та зустрітися через п’ять років, аби відзначити золотий ювілей напевно найкращої пори життя кожної людини – шкільної. 

Марія ФІЛАТОВА, «Слово» 
фото із архіву Олександра КОВАЛЕНКА
Переглядів: 410 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus