Головна » 2013 » Травень » 30 » Приватні роздуми з приводу обрання обласного депутата
11:22
Приватні роздуми з приводу обрання обласного депутата
Незабаром чергові вибори. Напередодні мені знадобилася допомога сусіда у налагодженні електричної пральної машини, що вийшла чомусь із ладу. Слово за слово – і мова знову ж таки торкнулася вже досить набридлої теми виборів. Природно, що, як жителя села і журналіста, мене зацікавила думка рядового трудівника району, до того ж – сусіда і товариша. Скажу відверто, його позиція дещо вразила відвертістю, активною громадською позицією і, я б сказав, цивілізованою європейською законослухняністю. Користуючись нагодою, спробую відтворити розмову, майже без купюр та відповідних, притаманних людям моєї професії, домислів. 

– По правді кажучи, вже всі втомилися як від власне виборів, так і передвиборчого бруду та всіляких обіцянок, – почав свої роздуми з приводу прийдешніх виборів мій співрозмовник. – Просто спокійно жити хочеться. Без потрясінь і марних сподівань на краще життя в майбутньому. Однак, обрання депутата, як це не банально звучатиме, це ще й конституційний обов’язок, особисте право та якась гарантія стабільності у світлі скоротічних змін. Як правило, на гірше. Тому я піду на вибори і голосуватиму за Олександра Приходька. Єдиного кандидата якого я, принаймні, знаю. Не знаю, який він політик, і чи політик, взагалі, але людина професійна, врівноважена, толерантна, обов’язкова і надійна. А ще він селянського роду. Всього досяг самотужки, без нині модних протекцій і необхідних високопоставлених покровителів та захисників. Знає добре район і людей. Шкода, що він не комуніст за партійною приналежністю або не націоналіст… Бо перших я поважаю за прагнення і досягнення у справі соціальної справедливості (щоб не казали, а ще тридцять років тому були й суди незалежними, освіта та медицина безкоштовними, харчі й транспорт доступними), – других – за прагнення до національної незалежності, бо, на моє переконання, влада і матеріальні цінності таки повинні належати українцям, а не чужинцям, якими б талановитими та ідейними вони б не були. Не запрошувати ж, скажімо, американця на посаду президента України, якщо у нас нічого путнього не виходить! Навчимося! Аби було трохи часу і стабільності… 

Так от, я не знав Кеннеді, як президента Америки, але добре пам’ятаю його добрі справи, за які йому вдячна вся планета. В тому числі й українці вдячні йому за збереженням миру і недопущення третьої світової війни… І, хоч Приходько й не Кеннеді, і масштаби дещо скромніші, але всі ми переконалися, який глава нашої адміністрації в ділі, а не на трибуні, якими важливими і практичними пріоритетами він переймається. І дороги його турбують, і медичне обслуговування району, і ремонт шкіл та оздоровлення дітей. Взяти хоча б недавнє відкриття медамбулаторії у Катюжанці. Сучасні можливості для обстеження та лікування. Я бачив його особисто під час розчищення снігових заметів у березні цього року, коли інші горе-політики лише з автомашин спостерігали та фотографували «факти безгосподарності», що діються на території району. В непростий час зіткнення чиїхось амбіційних, переважно політичних, інтересів, він знайде час для того, щоб тебе вислухати і зрозуміти (не обов’язково ставати на твій бік, а просто вникнути в житейську проблему, для чого в інших часу не знаходиться). 

Словом, я не політик і не священик, щоб оцінювати, осуджувати або відпускати чужі гріхи та оцінювати досягнення, а простий, ще, слава Богу, працюючий молодий чоловік. І на сьогодні не бачу у районі кандидатури на посаду депутата обласної ради кращої і ближчої, ніж Олександр Приходько. Принаймні сьогодні, у непрості часи становлення та розвитку держави, частиною якої є рідна Вишгородщина. 

Я запам’ятав досить точно лише цю частину розмови, хоч говорили ми з сусідом ще багато про що. Усвідомив лише просту житейську істину. У мене тепер справна електрична пральна машина в будинку! 

Додому поїхав Олег Володимирович Денежкін, а моїм співрозмовником був саме він, з почуттям добре виконаної справи і в доброму гуморі. Все інше мене, за великим рахунком, не стосувалося! 

Та чи й справді не стосувалося? Хіба трапилась би поламка в моєму будинку за відсутності стабільної роботи районної електромережі?.. Чи можливо було б перевірити роботу домашніх електроприладів, аби не було в районі світла? Чи дістався б до мене спеціаліст-електрик, якби не було надійної переправи через Дніпро і хорошої дороги до моєї оселі? Словом, тих звичних і непомітних зручностей і цінностей, якими за будь-якої влади постійно переймається дбайливий господар взагалі і конкретний, у даному випадку, голова районної держадміністрації Олександр Приходько, за якого я і мій товариш, хочемо проголосувати, і вас закликаємо. Чи є інша, гідна уваги кандидатура?! 

Юрій ГОРОВИЙ, «Слово»
Переглядів: 428 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus