Головна » 2013 » Травень » 30 » Жити, працювати і вирішувати проблеми
11:29
Жити, працювати і вирішувати проблеми
Минулого тижня голова РДА Олександр Приходько здійснив робочу поїздку до кількох населених пунктів, аби особисто поспілкуватися з людьми та вирішити питання, що накопичились. Відправляючись у такі поїздки, Олександр Олексійович, зазвичай, обирає віддалені села, яким справді треба приділити більше уваги. Тож цього разу було вирішено проінспектувати стан справ у Рудні-Димерській, Ровах та Димері, точніше в місцевій лікарні. Таким поїздкам раді не лише сільські голови, а й громада. Адже завдяки «живому спілкуванню» можна бути впевненим – порушене питання буде швидко і стовідсотково вирішено. Щоправда, коли в роботі сільської ради є недоліки – за них теж справедливо «отримаєш на горіхи». 

До Рудні-Димерської разом з Олександром Олексійовичем завітала Валентина Духота, заступник голови РДА та районний депутат від Рудні-Димерської. Спочатку вони поспілкувалися з сільським головою Ольгою Казмірик, а потім заглянули до місцевого фельдшерсько-акушерського пункту. Олександр Приходько одразу звернув увагу, на пусті полиці в шафах. З’ясувалося, що установі вкрай потрібні пігулки першої необхідності, шприци, бинти та інше. Одразу проблему було вирішено, голова райдержадміністрації пообіцяв – щомісяця до ФАПу поставлятимуть необхідні ліки та комплектуючі. Тож у разі необхідності мешканці зможуть отримати повноцінну першу медичну допомогу. 


Як відомо, діти і все, що з ними пов’язане, у районної влади завжди на чільному місці. Тож не випадково у приміщенні місцевої школи відбулася зустріч Олександра Приходька з активом села, вчителями, депутатами. Пройшла зацікавлена ділова розмова – чим зараз живе Вишгородський район, плани на майбутнє, присутні отримали відповіді на запитання. А наприкінці освітян чекав сюрприз – школа отримала у подарунок багатофункціональний пристрій (три в одному: принтер, сканер та ксерокс). Також Олександр Олексійович вручив набір м’ячів та пообіцяв, що скоро підвезуть тенісний стіл з необхідними аксесуарами – кульками та ракетками. 

У Димері відбулася зустріч із місцевими медичними працівниками. Олександр Приходько теж розповів про соціально-економічне життя Вишгородщини, успіхи й проблеми, про майбутні плани, і, звісно, захотів почути пропозиції, питання, що хвилюють присутніх. Загалом, як і в Рудні-Димерській, мешканці селища просили поліпшити транспортне сполучення та відновити дороги. Тих, хто переймався проблемами суто індивідуального характеру, він запрошував до себе на прийомні години. Ну і найприємнішою частиною зустрічі стало вручення подарунків. Лікарня отримала новий кардіограф і сертифікат на автомобіль УАЗ. 


У Ровах Олександр Приходько одразу потрапив на засідання сесії. Тож не лише поспілкувався з місцевим депутатським корпусом, а й ознайомився, над чим працюють у сільраді. У цьому населеному пункті нагальних проблем накопичилося чимало. Одна з них – закінчення ремонту даху школи та заміна покрівлі у приміщенні сільської ради. Через цьогорічні снігопади покрівлі обох будівель не витримали навантаження і завалилися. А ще для нормального функціонування потрібно врешті завершити ремонт у фельдшерсько-акушерському пункті. Серед супутніх проблем – дороги і транспорт. Тож тут довелося затриматися, аби дізнатися причини, які гальмують роботу. «Тут немає проблем, які не можна не вирішити, – зауважив депутатам Олександр Приходько. – Тож рухаючись уперед – будемо їх вирішувати. Для цього потрібна наша співпраця. Ви мене знаєте не з газетних шпальт. Свого часу я поряд з вами ріс, з кимось разом навчався, з іншими працював в одному радгоспі... Тож питання довіри-недовіри не стоїть. Працюймо!» 

Ольга ПЕТРЮК, «Слово» 
фото Олександра КОВАЛЕНКА
Переглядів: 600 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus