Головна » 2013 » Квітень » 20

Нам є чим пишатися

Нам є чим пишатися

В актовій залі райдержадміністрації відбулись урочистості з нагоди ювілейної дати – 40-ї річниці утворення Вишгородського району. 


В президії урочистого засідання були прем’єр-міністр України Микола Азаров, голова Київської обл держадміністрації Анатолій Присяжнюк, голова Київської облради Олександр Качний, народний депутат України Ярослав Москаленко, голова РДА Олександр Приходько, голова райради Олександр Носаль, Вишгородський міський голова Вік тор Решетняк, голова виконкому районної ради депутатів трудящих 1973-1977 рр. Василь Буткевич, Герой України Семен Поташник, народний депутат України першого скликання Валентина Єщенко. На святі ... Читати далі »

20.04.2013

ГЕС працює в штатному режимі

ГЕС працює в штатному режимі

Завдяки завчасно вжитим урядом заходам ситуацію з весняним водопіллям вдалося повністю взяти під контроль. Про це заявив прем’єрміністр України Микола Азаров під час відвідання Київської гідроелектростанції 16 квітня: «Я переконався, що ситуація повністю спокійна і контрольована». 


Прем’єр-міністр підкреслив, що у зв’язку з аномальною сніжною зимою уряд завчасно розпочав підготовку до проходження весняного паводка по всій території України. Зокрема, на територіях, яким загрожувало підтоплення, завчасно були сконцентровані всі необхідні засоби та техніка. «Зараз можна з усією відповідальністю сказати, що найгірше вже позаду. Буде ще ... Читати далі »

20.04.2013

Водопілля – під контролем

Водопілля – під контролем

Голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк та голова Держводагентства Василь Сташук перевірили роботу Ірпінської насосної станції Дніпровського басейнового управління водних ресурсів, де відбулася робоча нарада з питань запобігання підтопленню територій та проходження весняної повені на Київщині. 


– Сьогодні ми мали змогу перевірити стан озер, річок на всій території Київської області. Станом на сьогодні можемо точно сказати, що ситуація весняного водопілля на Київщині знаходиться під контролем та не призведе до масштабних негативних наслідків. Наразі є всі умови для цього, – наголосив Анатолій Присяжнюк. – В обл ... Читати далі »

20.04.2013

Меценатство – благородна справа

Меценатство – благородна справа

Київська облдержадміністрація на чолі з головою Анатолієм Присяжнюком, народний депутат України Ярослав Москаленко, голова райдержадміністрації Олександр Приходько приділяють значну увагу медичному обслуговуванню населення та тісній співпраці з підприємцями, які займаються благодійністю, в тому числі й підтримують медичні установи. Це особливе ставлення до проблем лікарняних закладів району відчувається у всіх напрямках – придбанні сучасного обладнання, проведенні ремонтів, харчуванні хворих тощо. 


ТОВ «Комплекс Агромарс» за сприяння народного депутата України Євгена Сігала, поставляє з 2010 року для забезпечення стаціонарних хворих медич ... Читати далі »

20.04.2013

Коротким рядком

Коротким рядком

Президент України Віктор Янукович представив нову соціальну ініціативу «Діти – майбутнє України». Передбачається, зокрема, реконструкція спортмайданчиків у 28500 навчальних закладах, популяризація здорового способу життя серед дітей та молоді. Уряд вже прийняв загальнодержавну соціальну програму розвитку фізичної культури і спорту на 2013-2017 роки, яка буде сприяти оновленню спортивної інфраструктури в Україні та залученню дітей, молоді та людей різного віку до масового спорту. «Ми повинні побудувати нові спортивні об’єкти та реконструювати існуючі спортивні споруди в кількості і якості, які дозволять створити необхідні умови для ефективної підготовки спортсменів, залучення різних категорій громадян України до занять фізичною культурою і спортом. Реалізація програми підвищить за ... Читати далі »

20.04.2013

Реформи: потрібні чіткі правила

Реформи: потрібні чіткі правила

Відбулося засідання обласного «круглого столу» на тему «Створення сприятливих умов для ведення бізнесу, залучення інвестицій та зменшення тиску правоохоронних і контролюючих органів на представників бізнесу». Президент України Віктор Янукович, який нещодавно виступив на засіданні Комітету з економічних реформ, акцентував увагу уряду та місцевої влади на необхідності поліпшення умов ведення бізнесу та закликав продовжити дерегуляцію та активне запровадження реформ для покращення бізнес-клімату. У роботі «круглого столу» взяли участь керівники правоохоронних і контролюючих органів та представники бізнесу Київської області. Вишгородщину представляв голова райдержадміністрації Олександр Приходько. 


... Читати далі »

20.04.2013

Оргтехніка: три в одному

Оргтехніка: три в одному

Нещодавно заступник голови Вишгородської районної організації Партії регіонів Марина Мельниченко разом із керівником громадської приймальні цієї ж партії Марією Дем’янчук вручили начальнику районного відділу праці і соціального захисту населення Міді Лі оргтехніку – три в одному: принтер, сканер та ксерокс. 


Одержавши такий пристрій, працівники відділу зможуть своєчасно здійснювати підготовку документації та інформаційних матеріалів, що поліпшить обслуговування відвідувачів. 

У цей же день п ... Читати далі »

20.04.2013

Секрет довголіття – щоденна праця

Секрет довголіття – щоденна праця

Як відомо, середня тривалість життя найвища в Японії – 82 роки. В Україні показники дещо нижчі – середній вік у нас становить 70,4 роки. Але й на Вишгородщині теж проживає чимало людей, які можуть похвалитися поважним віком. Мабуть, тут діє цілюще деснянське повітря, яким дихали наші пращури, та генетично передавали довголіття. Минулого тижня мені пощастило поспілкуватися з такою довгожителькою, котра живе у славному Жукині. 

 
Третього квітня, рівно дев’яносто років тому, у цьому мальовничому селі і народилася Пелагея Михайленко. 
 
Нещодавно до хати ювілярки завітали керівни ... Читати далі »

Закосичення у «Веселці»

Закосичення у «Веселці»

Ми намагаємося створити всі необхідні умови для всестороннього і повноцінного розвитку дітей, починаючи з перших днів життя. Не тільки родина відкриває двері у великий світ життя – до виховання долучаються дитячі дошкільні та шкільні заклади освіти. Гаврилівська територіальна громада пишається своїм дитячим садочком, в якому виховано близько тисячі малюків – саме «Веселка» дає дітям можливість відчути і навчитися жити, як зараз модно говорити, в соціумі. 


Нещодавно на базі Гаврилівського дитячого садочка «Веселка» відбулося районне методичне об’єднання з питань українського народознавства, на яке завітали старший методист районного методк ... Читати далі »

20.04.2013

Прибери свою частинку планети

Прибери свою частинку планети

Вже відчувається подих справжньої весни, яка рішуче ступила на землю – можна побачити першу зелену травичку. 


Але де їй пробиватися та рости, якщо земля вкрита або, точніше сказати, рясніє пляшками з-під напоїв, недопалками, обгортками, пластиковими пакетами та іншим сміттям. Варто нагадати, що викинута запальничка розкладається сто років, а алюмінієва пивна банка близько двохсот. То чи приємно вам, шановний читачу, ходити повз той бруд? Згадайте, що писав Антуан Сент-Екзюпері у «Маленькому принці»: «Встав зранку, вмився, привів себе у порядок – приведи і свою планету».  ... Читати далі »

20.04.2013

Вдячність за добрі справи

Вдячність за добрі справи

В актовому залі Вишгородського центру художньо-естетичної творчості «Джерело» відбулося урочисте засідання з нагоди 95-річчя заснування Товариства Червоного Хреста України. Привітати працівників районної організації товариства, яку очолює Таміла Орел, прийшли посадові особи районної влади, міської ради, медики, священнослужителі, соціальні робітники, керівники благодійних фондів та організацій, сільські голови, спонсори та меценати, ветерани руху. 


Про те, що районне товариство зробило чимало добрих справ, свідчили численні вітання. Так, заступник голови РДА Валентина Духота відзначила, що доброчинна діяльність об’єднує людей: «Я передаю ... Читати далі »

20.04.2013