Головна » 2013 » Квітень » 20 » Водопілля – під контролем
11:32
Водопілля – під контролем
Голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк та голова Держводагентства Василь Сташук перевірили роботу Ірпінської насосної станції Дніпровського басейнового управління водних ресурсів, де відбулася робоча нарада з питань запобігання підтопленню територій та проходження весняної повені на Київщині. 

– Сьогодні ми мали змогу перевірити стан озер, річок на всій території Київської області. Станом на сьогодні можемо точно сказати, що ситуація весняного водопілля на Київщині знаходиться під контролем та не призведе до масштабних негативних наслідків. Наразі є всі умови для цього, – наголосив Анатолій Присяжнюк. – В області також не підтоплено жоден соціальний заклад. Під час робочої поїздки Анатолій Присяжнюк розповів, що гідротехнічні споруди Київської ГЕС працюють у нормальному режимі, відповідають вимогам проекту та технічним умовам. 

Голова КОДА також зазначив, що наразі фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Київській області у цілодобовому режимі ліквідують негативні наслідки негоди на подвір’ях приватних осель. Рятувальники працюють у населених пунктах Броварського, Вишгородського, Іванківського, Києво-Святошинського та Бородянського районів. 


– На території Київської області не має затоплених сіл. Адже ще з осені відкрито шлюзи меліоративних каналів для вільного пропуску води. На сьогодні зареєстровано поодинокі випадки затоплень приватних будівель, де працюють рятувальники. Спеціальними службами проводиться постійний моніторинг гідрологічної обстановки на водосховищах і річках з метою своєчасної протидії підтопленням населених пунктів, – повідомив Анатолій Присяжнюк. 

Інф. «Слова»
Переглядів: 413 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus