Головна » 2013 » Квітень » 20 » Коротким рядком
11:19
Коротким рядком
Президент України Віктор Янукович представив нову соціальну ініціативу «Діти – майбутнє України». Передбачається, зокрема, реконструкція спортмайданчиків у 28500 навчальних закладах, популяризація здорового способу життя серед дітей та молоді. Уряд вже прийняв загальнодержавну соціальну програму розвитку фізичної культури і спорту на 2013-2017 роки, яка буде сприяти оновленню спортивної інфраструктури в Україні та залученню дітей, молоді та людей різного віку до масового спорту. «Ми повинні побудувати нові спортивні об’єкти та реконструювати існуючі спортивні споруди в кількості і якості, які дозволять створити необхідні умови для ефективної підготовки спортсменів, залучення різних категорій громадян України до занять фізичною культурою і спортом. Реалізація програми підвищить загальний рівень забезпеченості населення спортивними залами, плавальними басейнами та спортивними майданчиками», – заявив міністр молоді та спорту України Рінат Сафіуллін. 

* * * 

Під час засідання оргкомітету з підготовки та відзначення 70-річчя визволення України від фашистських загарбників і 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні Президент України В. Янукович заявив про необхідність збереження пам’яті про героїв і жертв війни. «Ми зобов’язані забезпечити благоустрій усіх меморіалів та пам’ятників загиблим воїнам, які є практично у всіх населених пунктах країни», – підкреслив голова держави. Необхідно забезпечити належний догляд за ними, реставрацію і збереження від руйнування, запобігти актам наруги і вандалізму. 

* * * 

В Україні за останні два роки значно покращився контроль за якістю ліків за рахунок прийняття нової нормативної бази та посилення боротьби з фальсифікатом. «Якщо у 2009 році в Україні було виявлено 230 тис. упаковок фальсифікованих ліків загальною вартістю 2 млн гривень, то в 2012 році – вже 1,5 млн упаковок загальною вартістю 55 млн грн..», – заявила народний депутат від фракції ПР Т. Бахтеєва. 

* * * 

ЦВК прийняла ряд технічних рішень у сфері процедурного регулювання процесу проведення Всеукраїнського референдуму. Зокрема, затверджено порядок закупівлі товарів, робіт і послуг для підготовки та проведення всеукраїнського референдуму та порядок забезпечення окружних і дільничних комісій з проведення всеукраїнського референдуму приміщеннями та обладнанням. Затверджено зразки та опис печаток окружної комісії, а також посвідчень інших учасників процесу всеукраїнського референдуму та інші рішення. 

* * * 

Уряд має намір сприяти розвитку агропромислового виробництва і сільськогосподарського машинобудування. За оцінкою прем’єр-міністра України Миколи Азарова, саме в цій сфері є великий потенціал робочих місць, який швидко можна реалізувати. «Ми маємо намір цього року створити аграрний банк, який має стати активним учасником ринку і активно сприяти розвитку сільськогосподарського машинобудування. У нас є всі можливості для його розвитку», – наголосив голова уряду. 

* * * 

Кабінет Міністрів прийняв постанову про виплату медичним працівникам системи екстреної медичної допомоги надбавки за особливий характер праці у розмірі до 20 відсотків посадового окладу (з підвищеннями). Надбавки за особливі умови праці у розмірі до 20 відсотків посадового окладу (з підвищеннями), матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань у розмірі одного посадового окладу на рік на підставі рішення керівника закладу охорони здоров’я, а керівникам закладів охорони здоров’я — за рішенням керівника органу вищого рівня у межах фонду заробітної плати. Зазначені надбавки виплачуються медичним працівникам щомісяця за фактично відпрацьований час за основним місцем роботи, а також тим, що працюють за сумісництвом. Постанова набирає чинності з 1 жовтня 2013 року. 

* * * 

Завдяки підтримці уряду підприємства ракетно-космічної галузі України в 2012 році збільшили обсяги виробництва на 20%. 

«Найближчим часом буде запущено черговий український супутник. Ми вважаємо, що у нас є дуже велика перспектива розвитку таких програм як «Січ-2», «Дніпро» та інші. Більша частина програм здійснюється за участю наших партнерів з різних країн. У нас є дуже великі замовлення», – сказав Президент України Віктор Янукович. 

* * * 

Кабінет міністрів України має намір скоротити споживання імпортного газу в наступному опалювальному сезоні. У 2012 році Україна скоротила споживання газу майже на 10%, а імпорт на 30. «Перед кожною областю стоїть завдання істотно зменшити споживання природного газу підприємствами теплокомуненерго в 2014 році, заміщаючи дорогий газ іншими енергоносіями», – сказав віце-прем’єрміністр України О. Вілкул. 

* * * 

Напередодні трагічної дати Чорнобильської аварії доречно ще раз відзначити роботу українського уряду у сфері вирішення екологічних проблем держави. «Зараз ми розробляємо підручники для шкіл і плануємо цього року з першого вересня для 1-2 класів (зараз ми визначаємося зі школами) зробити пілотні уроки з екологічним ухилом. У перспективі можна робити кілька спеціалізованих шкіл, можливо в великих обласних центрах. Факультативно потрібно в кожній школі вводити урок екології, це очевидно і це ми будемо робити», – сказав міністр екології і природних ресурсів України О. Проскуряков.

* * *

Відбулося засідання колегії Вишгородської РДА. Розглянуто стан виконання актів, розпоряджень і доручень керівних гілок влади та виконання власних рішень, підсумки звернення громадян за І квартал 2013 року, робота виконкомів Гаврилівської та Синяківської сільрад, стан надання меддопомоги дітям району, стан споживчого ринку та стан благоустрою населених пунктів району, розвиток фізичної культури та спорту Вишгородщини. Велику увагу присутні приділили заходам щодо організації та проведення відпочинку дітей цього літа, організації робіт по забезпеченню благоустрою населених пунктів, дотриманню торгівельними закладами правил торгівлі тютюном та алкоголем, погашенню платниками заборгованих внесень до Пенсійного фонду. 

* * * 

27-ма сесія Вишгородської райради VІ скликання, що відбулася 18 квітня 2013 року, була позначена плідною роботою. Депутати розглянули питання надання медичної та соціальної допомоги ВІЛ-інфікованим, виконання Програми розвитку малого підприємства на 2011-2012 рр. та Програму розвитку малого і середнього підприємства району на 2013-2014 роки, інші нагальні питання життєді- яльності Вишгородщини. Більш докладно читайте в наступних номерах. 

* * * 

Відбулася сесія Гаврилівської сільської ради. Гаврилівський сільський голова Олег Бондаренко, депутати та начальник відділу містобудування та архітектури РДА Дмитро Ликов працювали над затвердженням генеральних планів сіл Гаврилівка та Тарасівщина. Рішення по генпланах прийняті одноголосно. Дмитро Ликов зазначив: «Нагадаю, що генеральний план визначає пріоритети та концептуальні вирішення планування і використання території населеного пункту, вдосконалює систему розселення та забезпечує сталий розвиток територій, розвиває виробничі, соціальні та інженернотранспортні інфраструктури, формує національну екологічну мережу тощо. 

* * * 

Перша декада квітня пройшла під знаком очищення довкілля від залишків зимової негоди. На прибиранні райцентру найпродуктивніше працювали працівники КП «Комунальник», волонтери від Партії регіонів України, працівники житлово-комунальних та експлуатаційних підприємств Вишгорода. Необхідною технікою забезпечували працюючих як державні організації, так і приватні. Заступник голови РДА Олег Міщенко відзначає особисту участь Валерія Віговського, бізнесмена, депутата районної ради та керівника одного з успішних приватних підприємств у забезпеченні прибиральною технікою. Доб ре попрацювали за власною ініціативою пацієнти центру ресоціалізації наркозалежної молоді, що говорить про успішність реабілітаціі та їх щире бажання позбавитися залежності. 

* * * 

Деякі батьки недбало ставляться до оздоровлення та післялікувальної терапії своїх дітей-підлітків. Таким чином понад 25% дітей залишаються без післялікувального оздоровлення в дитячих санаторіях, пансіонатах та центрах реабілітації. Зрозуміло, що це негативно відображається в подальшому на здоров’ї. У своїй доповіді на останній колегії РДА головний лікар ЦРЛ Віктор Павленко якраз і наголошував на недопустимості подібних проявів батьківської недбалості та безвідповідальності, в першу чергу батьків за здоров’я своїх нащадків. 

* * * 

День довкілля, який відзначається 20 квітня, згуртовує українців навколо добрих справ, які прикрасять свою країну. 

– Сплановані заходи спрямовані на збереження навколишнього середовища або простими словами: ми наводимо порядок і чистоту в районі, в нашому спільному домі, – наголосив голова РДА Олександр Приходько. – Наперед дякую всім небайдужим, хто вийде прибирати і прикрашати наші вулиці та двори. Це, на моє переконання, варте сотні мітингів і буде гарним вкладом у наведення порядку на нашій прекрасній землі. 

За дорученням очільника району у кожному населеному пункті намітили обсяги робіт та приготували необхідний інвентар для працівників державних організацій, установ і підприємств, громадських активістів. 

Також Олександр Приходько доручив співробітникам РДА взяти особисту участь у заходах з благоустрою. Сам глава району буде працювати у Вишгороді. 

* * * 

За період з 1 січня по 31 березня 2013 року до Вишгородської райдержадміністрації надійшло та було розглянуто 414 листів, розпоряджень та доручень Київської облдержадміністрації. З них 240 взято на контроль. Станом на перше квітня 2013 року на контролі знаходиться та здійснюється постійний моніторинг стану виконання 58 контрольних завдань з урахуванням дострокових, визначених листами, розпорядженнями та дорученнями Київської облдержадміністрації.
Переглядів: 443 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus