Головна » 2013 » Квітень » 20 » Закосичення у «Веселці»
10:56
Закосичення у «Веселці»
Ми намагаємося створити всі необхідні умови для всестороннього і повноцінного розвитку дітей, починаючи з перших днів життя. Не тільки родина відкриває двері у великий світ життя – до виховання долучаються дитячі дошкільні та шкільні заклади освіти. Гаврилівська територіальна громада пишається своїм дитячим садочком, в якому виховано близько тисячі малюків – саме «Веселка» дає дітям можливість відчути і навчитися жити, як зараз модно говорити, в соціумі. 

Нещодавно на базі Гаврилівського дитячого садочка «Веселка» відбулося районне методичне об’єднання з питань українського народознавства, на яке завітали старший методист районного методкабінету Антоніна Павлюк, методисти і музичні керівники дитячих навчальних закладів району. Пересічній людині це може здатися незрозумілим, адже народознавство доволі складна і не дитяча справа. Та все ж музичному працівнику Юлії Мирній і вихователям вдалося довести присутнім, що дати малятам знання з нашої народної скарбниці та навчити шанувати традиції й звичаї наших предків у театралізованій, розважально-ігровій формі – це один із вірних методів виховання поваги до свого народу і своєї української нації. 

Гаврилівка запропонувала подивитися один із давніх звичаїв українського народу «Закосичення». Ми, дорослі разом з малюками, слухали, як в давнину мами вперше заплітали косу своїй доньці, для чого завивати косу. При цьому дітки згадували приказки, загадки, танцювали, співали… Розчісуючи та заплітаючи коси маленької доні, мами подумки просили у Бога щасливу долю для дитини… Отака вона безцінна народна мудрість.
 
А другий виховний захід називався «Оберегова країна». Країна, в якій українські обереги були «живими», танцювали, співали і розмовляли. Тут був веселий вишитий Рушничок, Червона Калина, віночок з квітів, і кожна квітка мала своє значення. Обидва заходи доповнював вдалий музичний супровід, і це теж підсилило позитивні емоції присутніх. 

Від імені всіх батьків доземний уклін колективу Гаврилівського дитячого садочку «Веселка» за високу професійність, відповідальність, материнську теплоту і турботу до наших дітей. І нехай завідуючій цим закладом Наталії Розмаїтій вистачає сил і наснаги працювати з таким колективом і як депутату Вишгородської райради вирішувати нагальні проблеми Гаврилівської громади. 

Наталія МОЛЧАНОВА
Переглядів: 569 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus