Головна » 2013 » Квітень » 20 » Вдячність за добрі справи
10:50
Вдячність за добрі справи
В актовому залі Вишгородського центру художньо-естетичної творчості «Джерело» відбулося урочисте засідання з нагоди 95-річчя заснування Товариства Червоного Хреста України. Привітати працівників районної організації товариства, яку очолює Таміла Орел, прийшли посадові особи районної влади, міської ради, медики, священнослужителі, соціальні робітники, керівники благодійних фондів та організацій, сільські голови, спонсори та меценати, ветерани руху. 

Про те, що районне товариство зробило чимало добрих справ, свідчили численні вітання. Так, заступник голови РДА Валентина Духота відзначила, що доброчинна діяльність об’єднує людей: «Я передаю святкові вітання від голови РДА Олександра Приходька та голови районної ради Олександра Носаля, а також поздоровлення від народного депутата України Ярослава Москаленка усім тим, хто приєднується до дій Червоного Хреста, роблячи добрі справи. А на щастя таких людей у нас багато. Тож хочеться подякувати їм за допомогу, щире серце, щедру душу. І щоб їхні діла надихали інших на допомогу». Вітальні слова також звучали від начальника гуманітарного відділу міської ради Володимира Ткача, голови Київської обласної організації Товариства Червоного Хреста Олега Гуленка, керівника громадської приймальні Партії регіонів Марії Дем’янчук. Лунали музичні поздоровлення міського хору «Ветеран» та від вихованців «Джерела». 

Як зазначив настоятель церкви Андрія Первозванного отець Тарас, не важливо, яка дата звучить, важливіше – які справи зроблені. І справді, важко знайти людину, яка б не знала про добрі справи Червоного Хреста. 

Грамотами, подяками та подарунками відзначено спонсорів, благодійників та просто тих, хто повсякчас своїми силами допомагає Червоному Хресту. Серед них – власниця кафе «Кирпулька» Світлана Свистун, яка щодня з 2008 року готує 20 гарячих обідів для підопічних товариства, Богданівський сільський голова Тетяна Савченко, директор районного радіомовлення Катерина Олексій та редактор газети «Вишгород» Марина Кочелісова, підприємці Надія Волошина та Олександр Семенов, медики – заступник головного лікаря Вишгородської ЦРЛ Наталія Шилан, фельдшери Тетяна Кисіль з Лебедівки та Ольга Пасенюк з Гаврилівки, директор Демидівської спеціалізованої школи Галина Якименко та голова учнівського самоврядування Синяківської школи Ірина Шевчук, начальник сектору внутрішньої політики РДА Олена Глава, керівник територіального центру соціального обслуговування Наталія Рудько, а також мешканці району Галина Буяло, Раїса Кравченко, Валентина Гаврилова, Микола Гончаров, Світлана Савенок та багато інших. 

Довідково. Червоний Хрест України виник 18 квітня 1918 року за ініціативи Маріїнської громади сестер милосердя Червоного Хреста, яка з 1878 року надавала благодійну медичну допомогу киянам. У цей день був проведений І з’їзд товариства Червоного Хреста України. Завданням товариства була допомога біженцям та військовополоненим, турбота про інвалідів і дітей-сиріт, боротьба з голодом та епідеміями, організація лазаретів, госпіталів і харчувальних пунктів. 

Марія ФІЛАТОВА 
фото автора
Переглядів: 794 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus