Головна » 2013 » Січень » 19

На міліцейській хвилі

На міліцейській хвилі

Люди гинуть на дорогах 

В Управлінні ДАІ Київської області відбулась підсумкова нарада щодо діяльності Державт оінспекції за 2012 рік. 

Незважаючи на вжиті заходи, за 12 місяців минулого року на території області скоєно 1986 ДТП, в яких 430 людей загинуло, та 2416 травмовано. 

Згідно з проведеним аналізом основною причиною скоєння дорожньо-транспортних пригод є перевищення швидкості, в результаті чого сталося 52 ... Читати далі »

19.01.2013

Від хати до хати, Новий рік стрічати

Від хати до хати, Новий рік стрічати

«Добрий вечір тобі, пане господарю…», «Нова радість стала…», «Від хати до хати, Новий рік стрічати...», «Ой, чи є чи нема пан господар дома…», «Дозвольте щедрувати…» – в переддень старого Нового року було чути в різних куточках Демидова. А вранці, 14 січня, дошкільнята поспішали в дитячий садок з торбинками дорідного зерна жита, пшениці і всякої пашниці, які наготували ще звечора. За народними звичаями, прибравшись в українське народне вбрання, діти спочатку засіяли вдома, а потім у дитсадку віншували завідуючу Демидівського дитячого навчального закладу «Центр розвитку дитини «Орлятко» Раїсу Зінькевич, колектив і дітей, та вирушили сніговими доріжками святкового села. 


19.01.2013

Чоловік – найкраща подруга?

Чоловік – найкраща подруга?

Зазвичай люди відразу друзями не стають. Процес цей тривалий і відбувається по-різному. Але нас цікавить, як же все-таки трапляється, що чоловік стає найкращим другом… жінки. 


Варіантів розвитку подій може бути декілька. 

Варіант перший: був інтим, але тільки один раз, після веселої вечірки, випадково. На ранок з’ясувалося, що у неї є інший, та й вона точно не твій обранець. Але, як наслідок, з’являється, якщо пощастить, новий друг, тобто подруга. 
19.01.2013

Хвоя відновить сили

Хвоя відновить сили

Хвойну ванну можна приготувати з готового екстракту хвої, а можна зробити з натуральної сировини – ялинових і соснових гілок. А хвойних лісів на нашій Вишгородщині вистачає. 


Оздоровча ванна. Півтора кілограма свіжих ялинових гілок закладають у відро, заливають окропом, накривають і дають охолонути до 38 градусів. Виливають настій у наповнену водою ванну і розмішують. Приймати хвойну ванну потрібно не довше п’ятнадцяти хвилин, температура води повинна бути комфортною для вас. Після прийняття ванни витиратися не потрібно, загорніться в махровий халат і полежіть годинку в ліжку. Періодичність процедури – один-два рази на тиждень. 

Омолоджуюча ванна. Візьміть дві жмені ялинової хвої, залийте літром окропу і кип’ятіть десять хвилин. Відвар процідіть, вилийте ... Читати далі »

19.01.2013

ССО «любить» клерків

ССО «любить» клерків

Синдром «сухого ока» (ССО), на думку лікарів, є справжньою катастрофою сучасності. Найбільше до цього захворювання схильні офісні співробітники та курці. 


Основна причина захворювання – постійна напруга очей за комп’ютером, тому багато хто з тих, хто звертається до офтальмологів – офісні співробітники, які від 40 до 70% свого часу проводять біля монітора. Посилює синдром «сухого ока» і сухе кондиційоване повітря приміщень, і куріння, і тривале водіння автомобіля, і навіть контактні лінзи. Велика кількість офісних співробітників – жінки, які користуються косметикою та приймають гормональні контрацептиви, що також є фактором ризику розвитку ... Читати далі »

19.01.2013

Музичний октет родини Олійників

Музичний октет родини Олійників

Жити наповну, встигали усюди, одночасно охоплювати багато справ, працювати з любов’ю і при цьому щиро посміхатися – саме так можна охарактеризувати життя мешканки села Гута Межигірська Валентини Олійник. Уявіть тендітну жінку, яка вдома – любляча дружина, дбайлива матуся шістьох дітей і вправна господиня, а на роботі – ідейний натхненник та керівник кількох творчих ансамблів, ентузіаст й організатор культурного життя для односельчан. Особливо вражає те, що вистачає часу й для себе: на зустріч Валентина Станіславівна приїхала прямо зі столичного книжного ринку «Петрівка», де придбала кілька цікавих новинок.


– У нас вдома, і на батьківщині зібра ... Читати далі »

19.01.2013

Триває реформа системи охорони здоров’я

Триває реформа системи охорони здоров’я

Нещодавно Вишгородській громаді представили керівника новоствореного комунального закладу «Вишгородський районний центр первинної медико-санітарної допомоги». Ним став досвідчений сімейний лікар вищої категорії Олександр Под лєсоцький. «Слово» поцікавилося функціональними повноваженнями новоствореної організації та її призначенням. 


– Метою створення центру, безумовно, є покращення медичного обслуговування населення району шляхом оптимізації, тобто поліпшення медичних послуг та наближення медичної допомоги до пересічних громадян, – взяв слово Олександр Миколайович. – Яким чином мені це бачиться? Лікування повинне розпочинатися з правильно ... Читати далі »

19.01.2013

Оргкомітет створено. До справи

Оргкомітет створено. До справи

– Ми у великому моральному боргу перед людьми, які стояли біля витоків Вишгородського району, – таку думку висловив голова районної держадміністрації Олександр Приходько, відкриваючи перше засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення 40-річчя утворення Вишгородського району. 


– До святкових заходів повинні бути залучені будівельники, освітяни, енергетики, дорожники, місцеві громади, громадські організації, тобто всі, хто зробив свій внесок у розбудову Вишгородщини. Нікого не можна забути, – наголосив Олександр Олексійович. 

– На жаль, час не стоїть на місці й вже більше п ... Читати далі »

19.01.2013

Справжня зима – випробування для комунальників

Справжня зима – випробування для комунальників

Основні зимові випробування ще попереду і до них відповідні служби повинні бути готовими. На цьому наголосив прем’єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів. «Справжніх холодів цієї зими ще не було. Треба бути готовими всім службам», – наголосив М. Азаров. 


Глава уряду зазначив, що в найближчі вихідні очікуються снігопади та зниження температури. Тож всі комунальні служби, підрозділи Міністерства надзвичайних ситуацій, Мінінфраструктури повинні бути готовими до активної роботи в таких умовах. «Жодних збоїв не повинно бути», – наголосив прем’єр-міністр. 

Водночас ... Читати далі »

19.01.2013

Українсько-китайське стратегічне партнерство

Українсько-китайське стратегічне партнерство

Президент України Віктор Янукович наголошує на важливості подальшого динамічного розвитку українсько-китайського стратегічного партнерства. Про це він сказав під час зустрічі з членом Державної ради Китайської Народної Республіки, міністром оборони КНР Ляном Гуанлє. 


Також глава держави висловив переконання, що завдяки спільним зусиллям сторін закладений міцний фундамент і створені необхідні передумови для подальшого динамічного розвитку відносин наших країн та наповнення практичним змістом перспективних напрямів українсько-китайського стратегічного партнерства, йдеться на офіційному Iнтернетпредставництві Президента України.

19.01.2013

Літом – на «Прогресі», взимку – на «Марсі»

Літом – на «Прогресі», взимку – на «Марсі»

Зимова рибалка – доволі таки небезпечне хобі, яке, втім, з року в рік не втрачає своєї популярності. Фахівці Міністерства надзвичайних ситуацій застерігають, що невдалі посиденьки з вудкою на кризі часто можуть закінчитися обмороженням, а то й найгіршим – летальним випадком. 


З метою зниження ризику та попередження населення про небезпеку на зимовому льоду, особливо в складних умовах Київського водосховища, Дніпра і його численних заток, співробітники Головного територіального управління МНС у Київській області провели на базі Лютізької рятувальної станції показові навчання, куди запросили і представників ЗМІ.

... Читати далі »

19.01.2013