Головна » 2013 » Січень » 05

«Дивосвітні» кораблі

«Дивосвітні» кораблі

Сьогодні судномоделювання і судномодельний спорт є одним із найцікавіших напрямків науково-технічної творчості вихованців ВРЦХТДЮМ «Дивосвіт» і реалізується на базі спеціалізованої школи «Сузір’я» у гуртку судномоделювання. 


Уже 11 років поспіль керівником гуртка є Віктор Мануков – людина щирої душі і фанат своєї справи. Вихованці гуртка із цікавістю поспішають на заняття, охоче переймають досвід керівника, цікавляться усіма деталями виготовлення моделей, старанно виконують поставлені завдання. На заняттях учні вчаться виготовляти моделі різних класів суден, моделі власної конструкції. Свої роботи гуртківці продемонстрували на обласних зм ... Читати далі »

05.01.2013

Прополіс: ліки універсальні

Прополіс: ліки універсальні

Прополіс – це клейка запашна смолиста речовина, зібрана бджолами з бруньок і молодого листя тополі, берези, осики, каштана, ясена і інших дерев, а також ряду трав’янистих рослин. 


Він може бути різного кольору: темно-коричневого, червонуватого, коричнево-жовтого і зеленого. У воді не розчиняється, але добре розчиняється в спирті, гіркуватий на смак. 

Він має унікальні цілющі властивості – бактеріостатичну, бактерицидну, протигрибкову і противірусну дію, заспокоює болі, стимулює регенерацію т ... Читати далі »

05.01.2013

Насолода неповторної дитячої гри

Насолода неповторної дитячої гри

Дитина творить Світ. Дитина творить себе у Світі. Що зробить Світ дитини яскравим та змістовним? Безумовно, творчість, свято творчої праці. А відчути щасливі миттєвості від радості творчості допомагає дитині її позашкільна діяльність, яку направляє педагог-позашкільник. 


На керівниках гуртків позашкільного закладу лежить велика місія допомогти дитині в її становленні. Така місія під силу тільки творчому педагогу, особистість якого характеризується високим рівнем креативності та професіоналізму. Свобода і можливість вибору улюб лених занять у позашкільних закладах допомагають дітям знайти ідеальну модель майбутньої діяльності з урахуванням ... Читати далі »

05.01.2013

Будівничі Вишгородського краю

Будівничі Вишгородського краю

Район започаткував свою діяльність при дуже поганому забезпеченні населених пунктів дорогами з твердим покриттям. На Лівобережжі було загальне бездоріжжя, лише до Лебедівки діяла капітальна бетонна дорога по дамбі Київського водосховища. Наприклад, до Хотянівки і Осещини на автомобілі можна було добратися від Лебедівки, через Вищу Дубечню, Новосілки по пісках і глинозему за годину. На Правобережжі мережа доріг з твердим покриттям становила 25 відсотків від загальних потреб. Виконком райради на початку 1974 року затвердив програму шляхового будівництва в районі на п’ять років за рахунок державного фінансування. В ті часи діяв Указ Президії Верховної Ради УРСР про участь суб’єктів народного господарства республіки у шляховому будівництві. Був встановлений порядок, при якому в обов’язковом ... Читати далі »

05.01.2013

В новий рік з новими сподіваннями

В новий рік з новими сподіваннями

Новий рік – це ніби межа, перетнувши яку, кожен з нас хоч трішки, але замислюється: яким був цей рік, чи здійснилося заплановане, що важливе сталося і що змінилося? З Новим роком ми завжди пов’язуємо нове в житті, будуємо плани, мріємо. Тож, слово мешканцям Вишгородщини… 


Лариса РУБЛЕНКО, продавець: 

– Бажаю всім, щоб у 2012 році залишилися усі негаразди, негатив і життєві труднощі. А радісні моменти, які були, пішли з нами й далі, у Новий 2013 рік. Хотілося, щоб нам жилося ще краще. Щоб люди реально відчув ... Читати далі »

05.01.2013

Коротким рядком

Коротким рядком

Напередодні Нового року голова райдержадміністрації Олександр Приходько та голова райради Олександр Носаль вручили фіналістам обласної виставки-конкурсу «Право очима дітей» заохочувальні призи, цінні подарунки та грошові винагороди. Так, за третє місце в номінації «Графіка», дип лом отримала учениця Лютізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Марія Дацко. Заохочувальною грамотою у згаданій номінації нагороджено ученицю Вишгородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №1 Настю Панченко. А от у номінації «Живопис» заохочувальну премію отримав Микита Черних – учень Вишгородської загальноосвітньої школи №1. 


05.01.2013

Зимові водойми мінливі та небезпечні

Зимові водойми мінливі та небезпечні

Зима – чудова пора відпочинку на льоду. Скільки радощів вона приносить! Забави на ковзанах, лижах, санчатах! Та й зимова рибалка декому дуже до вподоби. Тому усі ми із задоволенням зустрічаємо цю пору року, іноді забуваючи про небезпеку, яку може приховувати лід. 


Найбільш небезпечна крига – перша та остання, адже така крига ще надзвичайно тонка, неміцна і не витримує маси навіть маленької дитини. Лід блакитного кольору – найміцніший, а білого – значно слабший. Для однієї людини безпечним вважається лід синюватого або зеленуватого відтінку, товщиною більшою за 7 см. Для групи – безпечним є лід товщиною не менше, ніж 15 см. При пересуванні ... Читати далі »

05.01.2013

І музика звучить...

І музика звучить...

Напередодні новорічних свят, у теплій і затишній атмосфері Вишгородської дитячої музичної школи відбувся захід, присвячений 280-й річниці від для народження Йозефа Гайдна. Концерт-лекція ( саме в такому форматі була запланована музична зустріч) зібрала повний зал зацікавлених слухачів. 


Святковий настрій, створений зусиллями педагогів, новорічне оформлення концертного залу та стилізовані сценічні вбрання юних артистів прекрасно доповнювали враження від дійства. Формат музичного вечору було обрано надзвичайно вдало. Лектор-музикознавець високого рівня Валерія Пец зацікавила своїми розповідями про життя та творчість Йозефа Гайдна дорослих і ... Читати далі »

05.01.2013

Чверть століття на крилах творчості

Чверть століття на крилах творчості

Нещодавно Гаврилівський палац культури «Полісся» відзначив свій 25-річний ювілей. Відзначити ювілейне свято зібралося чимало односельців, адже багато хто з них на цій сцені брав участь у роботі художньої самодіяльності тодішнього племінного птахівничого господарства «Племпол», конкурсах «Нумо, хлопці» і «Нумо, дівчата», які схожі на нинішній «95 квартал». 


Учасники тодішнього народного хору «Співуче Полісся» вирішили знову зібратися і саме вони відкрили ювілейну концертну програму під акомпанемент баяна, подарованого депутатом Верховної Ради України Ярославом Москаленком. А коли зазвучала пісня «Ой, чий то кінь стоїть», навіть зі сцени бу ... Читати далі »

05.01.2013

Козаровицькі вечорниці

Козаровицькі вечорниці

Приємним сюрпризом для козаровичан було віршоване запрошення на вечорниці від аматорського колективу «Журавлині ключі» . 


До святкової зали, прикрашеної рушниками та іншими старожитностями, прийшли і старі, і молоді – справжні шанувальники українських народних традицій та звичаїв. Кожного зустрічали господині вечорниць та проводили до столів із солодощами та узваром. А далі розпочалося святкове дійство із піснями, танцями, оповідками, кумедними театральними мініатюрами. Атмосфера вечорниць була посправжньому родинною. Ледве артисти починали пісню, її підхоплювали глядачі, і линула над селом то сумна, то весела мелодія, злітаючи аж до небе ... Читати далі »

05.01.2013

У футбол грають всі, а виграє «Профрембуд»

У футбол грають всі, а виграє «Профрембуд»

Перед Новим роком завершився чемпіонат Вишгородського району з футзалу серед виробничих колективів. 


Турнір виявився напрочуд цікавим, напруженим та захоплюючим. За кожну сходинку на п’єдесталі точилася запекла боротьба. Так команда «МТС», по ходу матчу програючи господарям майданчика команді «КДЮСШ» (за хвилину до кінця матчу – рахунок 1:2), не тільки спромоглася зрівняти рахунок, але й «вирвала» путівку до фіналу в серії післяматчевих пенальті. У другому півфіналі зустрілися команди «Нормарк Україна» та «Профрембуд». Результативний, безкомпромісний матч закінчився з рахунком 8:4 на користь команди «Профрембуд». В матчі за третє місце зу ... Читати далі »

05.01.2013