Головна » 2013 » Січень » 5 » Чверть століття на крилах творчості
13:19
Чверть століття на крилах творчості
Нещодавно Гаврилівський палац культури «Полісся» відзначив свій 25-річний ювілей. Відзначити ювілейне свято зібралося чимало односельців, адже багато хто з них на цій сцені брав участь у роботі художньої самодіяльності тодішнього племінного птахівничого господарства «Племпол», конкурсах «Нумо, хлопці» і «Нумо, дівчата», які схожі на нинішній «95 квартал». 

Учасники тодішнього народного хору «Співуче Полісся» вирішили знову зібратися і саме вони відкрили ювілейну концертну програму під акомпанемент баяна, подарованого депутатом Верховної Ради України Ярославом Москаленком. А коли зазвучала пісня «Ой, чий то кінь стоїть», навіть зі сцени було помітно, як очі Віталія Бородая наповнилися слізьми. Адже це він, колишній директор «Племполу», будував його з нуля, забезпечив необхідними технічними засобами, театральними костюмами, музичними інструментами і, найголовніше, підбирав кадри (тоді штат будинку культури складав 37 чоловік). Він жив не тільки виробництвом. Для нього було дуже важливим, яким буде відпочинок робітників, духов ний розвиток дітей. Тож, знаючи і пам’ятаючи це, ведуча і надала Віталію Петровичу слово. Ніхто й не сумнівався, що Бородай з хором заспіває. А потім співали дівчата з народного вокального ансамблю «Калиновий цвіт». Солісти дарували свою творчість односельцям, дякуючи при цьому своїм керівникам – подружжю Дарії та Мар’яну Гисякам. Директор Київського обласного центру народної творчості та культосвітньої роботи Тіна Гресько вручила Дарії Михайлівні подяку від Міністерства культури. 

Оплесками зустрічали глядачі учасників танцювального колективу під керівництвом Наталії Струк, мініатюри від театрального колективу, яким керує Наталія Молчанова. Концерт доповнювали своїми яскравими вітальними виступами вихованці дитячого садочка «Веселка» і учні Гаврилівської школи. 

Звичайно про ювілейну дату не забули й керівники організацій і установ, що знаходяться на території Гаврилівської ради. Це завідуюча ФАПом Світлана Кондратюк, директор місцевої школи Віра Марченко, депутат Вишгородської районної ради і завідуюча дитячим садочком Наталя Розмаїта, директор ЖКХ «Полісся» Олег Гайдук, Гаврилівський сільський голова Олег Бондаренко. 

Як дарунок, зі сцени звучали пісні у виконанні Василя Струця. До речі, його пісні співає Михайло Поплавський. Василь згадав той час, коли на сцені виступали Ада Роговцева, Юрій Рибчинський, Ніна Матвієнко, Таїсія Повалій, Кубанський хор… 

Того вечора згадували не тільки колишнє, а й говорили, що робиться сьогодні, чим живуть культпрацівники, коли новий час диктує новий стиль життя, але, як і раніше, вони повинні наповнювати людські серця світлом доброти і краси, берегти вічні духовні цінності для своїх нащадків. 

Наталія МОЛЧАНОВА, 
художній керівник РПК «Полісся»
Переглядів: 907 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus