Головна » 2013 » Січень » 5 » В новий рік з новими сподіваннями
13:42
В новий рік з новими сподіваннями
Новий рік – це ніби межа, перетнувши яку, кожен з нас хоч трішки, але замислюється: яким був цей рік, чи здійснилося заплановане, що важливе сталося і що змінилося? З Новим роком ми завжди пов’язуємо нове в житті, будуємо плани, мріємо. Тож, слово мешканцям Вишгородщини… 

Лариса РУБЛЕНКО, продавець: 

– Бажаю всім, щоб у 2012 році залишилися усі негаразди, негатив і життєві труднощі. А радісні моменти, які були, пішли з нами й далі, у Новий 2013 рік. Хотілося, щоб нам жилося ще краще. Щоб люди реально відчували покращення у всіх сферах: соціальній, житлово-комунальній, економічній. Щоб робота була стабільною з достойною оплатою і в кожну оселю прийшов добробут. Щоб красиво, чисто і відремонтовано було на кожній вулиці. А ще бажаю, щоб 2013 рік ми прожили щасливо і запам’ятали його вдалим, натхненним і позитивним. 

Світлана ВОРВИНЕЦЬ, начальник відділу соціальної роботи Вишгородського РЦСССДМ: 

– Минулий рік для мене в буквальному значенні промайнув у роботі. 

Інновації в соціальній сфері нашого району, які були спрямовані на підтримку сімей з дітьми, що опинились у складних життєвих обставинах, суттєво покращили можливість доступності соціальних послуг для населення району. 

Незважаючи на те, що наш район вже має добру практику реалізації соціальних проектів, у минулому році довелось докласти максимальних зусиль для впровадження соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, використати попередній досвід та отримати неоціненний новий. Проте колективна наполеглива праця колег та однодумців зробила свою справу! 

Порадували результати роботи 28-ми фахівців із соціальної роботи, професійні дії яких сприяли вирішенню проблемних питань наших громадян. 

Звичайно, нам було нелегко, труднощі в роботі завжди мають місце, але інновації в будь-якій сфері пов’язані з впровадженням сучасніших технологій діяльності і виготовленням нової продукції, а в нашому випадку – це підвищення добробуту людей, покращення їх становища. Сподіваюсь, що 2013 рік успішно продовжить наші починання та принесе кращі здобутки. 

Олександр ЛИТВИН, архітектор: 

– У мене відбулися дві важливі й, водночас, радісні події. По-перше, я закінчив Київський національний університет будівництва й архітектури. Тепер я дипломований інженер-будівельник. А по-друге, я знайшов роботу за спеціальністю – працюю в управлінні капітального будівництва. Мені дуже подобаються мої обов’язки і те, що у роботі використовую свої знання, набуті у ВНЗі. До того ж, пощастило з колегами, з якими склалися добрі стосунки. А ще, 2012 рік запам’ятався мені зборами, що організовувала військова кафедра університету. Збори відбулися у Миргороді. Не очікував, що мені настільки це сподобається. Я побачив нові місця, познайомився з новими людьми, зв’язок з якими підтримую. Звісно, навчився поводитися зі зброєю й технікою. Але найбільше запам’яталися тренувальні польоти літаків напередодні Дня авіації, за якими я мав нагоду спостерігати. Тож вважаю, що минулий рік пройшов для мене недаремно. На майбутнє – грандіозні плани, але це моє. Казати не буду, щоб не наврочити. 

Марина МЕЛЬНИЧЕНКО, радник голови районної ради: 

– Можу назвати минулий 2012 рік роком отримання нового й неоціненного досвіду. Наприклад, вперше мені довелося брати участь в роботі по забезпеченню виборчого процесу під час останніх виборів народних депутатів. Довелося вивчати тонкощі законодавства і юриспруденції, механізми реалізації законодавчих актів. Я працювала і в інших районах та містах. Це дало можливість познайомитися з нашими сусідами, а як фахівцю – набути нових знань, перейняти досвід в організації роботи рад інших районів. Тож для мене цей рік був одним довгим уроком. Так, трохи втомилася, але я радію тому, що час не пройшов даремно. Я «виросла» в своїй роботі, зробила кілька кроків вперед. Отже, бажаю всім у 2013 році не припиняти розвиватися, працювати над собою, опановувати нові сфери діяльності. 

Віктор ПАВЛЕНКО, головний лікар Вишгородської центральної районної лікарні: 

– Минулим роком, як керівник районної лікарні, я справді задоволений! Медичні установи відчули потужну підтримку від районної та обласної влад. Завдяки тісній співпраці і порозумінню, ми змогли оновити не лише приміщення Вишгородської центральної районної лікарні, а й допомогти медичним закладам населених пунктів району. Це призвело не тільки до покращення умов надання більш якісного обслуговування, а додало позитивного настрою самим медикам, які розпочали працювати у відремонтованих приміщеннях, серед яких Катюжанська, Жукинська, Гаврилівська медичні амбулаторії. Стало затишніше у Новопетрівській та Димерській лікарнях, де замінили старі вікна на енергозберігаючі. Автопарк поповнився новими каретами швидкої допомоги. Основний «удар» оновлень прийняла на себе Вишгородська центральна районна лікарня, в якій відремонтували лабораторію, відділення рентгену та дитяче. Наразі ми маємо сучасне обладнання: апарати УЗД, рентген, нові операційні столи, лампи тощо. Лікарі відзначають, що у покращених умовах їм хочеться більш плідно працювати. 

У 2013 році ми очікуємо позитивних результатів від медичної реформи, що триває. Зміни завжди лякають, але ми налаш товані позитивно і робимо все так, щоб наприкінці задоволеними були медики і пацієнти. Маємо наміри оновити операційні хірургічного та терапевтичного відділень. А ще – бажаю доброго здоров’я усім мешканцям нашого району, щоб було менше причин звертатися до лікарів і в житті кожного було якомога більше радісних подій. 

Дмитро ЛИКОВ, начальник відділу містобудування, архітектури, ЖКГ та розвитку інфраструктури: 

– Мені сподобалися зрушення, що сталися у профільній законодавчій базі. Це полегшило роботу багатьом органам державної служби, прискорило процес отримання певних документів, дозволило економити дорогоцінний час працівникам та відвідувачам. 

Бажаю, щоб позитивні зміни й надалі відбувалися. А ми продовжимо роботу зі спрощення процедури отримання документації. Серед знакових подій минулого року – район отримав значне фінансування на ремонт доріг та на розробку схеми планування Вишгородського району. 

Хотів би, щоб у 2013 році ми змогли ліквідувати всі «мінуси», які сьогодні ще маємо. Але багато що буде залежати від належного фінансування. 

Серед планів на наступний рік – придбання прибиральної техніки, розбудова автошляхів та їх освітлення, створення «зелених зон» та інше. 

Мешканцям Вишгородського району хочу побажати, насамперед, здоров’я, та натх нення робити більше добрих справ! 

Олексій МАТВІЙЧУК, заступник начальника управління Держкомзему у Вишгородському районі: 

– Одна з подій, яка запам’яталася найбільше у 2012 році, стосується спрощення процедури оформлення нових земельних ділянок і зміни цільового призначення. Це значно полегшило життя і нашим відвідувачам, і нам. Наразі маємо прискорене оформлення, адже не потрібно збирати багато дозволів і погоджень, як раніше. Тобто, менше «зайвих рухів». 

Приємно відзначити, що у минулому році видано ще більше державних актів на землю. Приміром, якщо у 2011 році в нашому районі земельні акти отримало 11 тисяч 70 фізичних осіб, то станом на кінець 2012 року ця цифра сягнула 13 тисяч 95. Ми стали продуктивніше працювати завдяки тому, що наш штат зріс з 14 до 25 працівників. Минув рік для нас успішно. І взагалі, все, що ми зробили, вдалося завдяки співпраці і підтримці голови РДА Олександра Приходька та народного депутата Ярослава Москаленка. Сподіваюся, що у наступному році ми працюватимемо ще продуктивніше. 

Марія ДЕМ’ЯНЧУК, керівник громадської приймальні Партії регіонів: 

– Взагалі рік минув в цілому позитивно. Тому хочу побажати всім у 2013 році здоров’я, щоб в оселях наших громадян панував добробут, а в душах – оптимізм. Я сама впевнилася, що без цього почуття неможливо вершити великі справи. А ще бажаю, щоб наша Вишгородщина процвітала, багатіла не лише економічно, а й радувала своїх мешканців різноманіттям добрих справ. 

Микола ГОРОВИЙ, начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту: 

– Минулий рік запам’ятався проведенням довгоочікуваного Євро-2012. Це я кажу, як шанувальник і вболівальник футболу. Цікаво було не лише брати у цьому участь, як зустрічаюча сторона, а й вболівати за улюб лені збірні, спостерігати за вболівальниками та спілкуватися з гостями. Я задоволений тим, що повністю відчув цю історичну подію. Традиційно (а це вже можна назвати традицією) у Вишгороді відбувся етап чемпіонату світу «Формула-1» на воді. Гадаю, що про важливість і видовищність цих престижних гонок зайвий раз можна не нагадувати. Пам’ятним стало введення в експлуатацію нових спортивних споруд. До речі, варто підкреслити, що зріс відсоток дорослих і дітей, які долучилися до систематичних занять фізкультурою та спортом. Я і надалі робитиму все, від мене залежне, щоб наша молодь ставала на стежку здорового способу життя. Чим більше людей долучатимуться до спорту та відвідуватимуть спортивні секції, тим здоровішою буде нація. 

У моїх планах – створювати умови для примноження кількості любителів спорту і сприяти «вирощуванню» у нашому районі майбутніх олімпійців. А найзаповітніша мрія – побачити у місті Вишгороді прекрасний легкоатлетичний стадіон. 

Ольга ПЕТРЮК, «Слово» 
Фото Олександра КОВАЛЕНКА та з архіву редакції
Переглядів: 929 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus