Головна » Архів матеріалів

Поки грім не вдарить, світла не буде…

Поки грім не вдарить, світла не буде…

Ледь не до стихійного страйку довели мешканців Вахівки побутові проблеми, що, як виявилося пізніше, пов’язані були з тривалою хворобою, голови сільської ради Валентини Жарської. Не претендуючи на істину, скажу лише, що більшість проблем і з електрикою, і з транспортом, і з охороною здоров’я оголилися саме завдяки вимушеному «безголів’ю» сільської ради та байдужості мешканців села. 

 
Справа в тому, що на тривалий лікарняний, ще в жовтні 2012 року Валентину Дмитрівну відправила травма. Зламана нога не давала змоги до кінця занурюватися в проблеми села, а люди звикли, що всі проблеми вирішує голова. Побічно це визнає і заступник голови районної адміністрації ... Читати далі »

Дитяче оздоровлення – турбота дорослих

Дитяче оздоровлення – турбота дорослих

Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, як завжди влітку, частково фінансує програму дитячого оздоровлення. Так, у цьому році на оздоровлення кожної дитини виділяється 42 грн. щоденно, 39 із них використовується на харчування, 3 грн. на лікування та організацію дозвілля дитини. Термін перебування на відпочинку 18–21 день. У середньому вартість дитячої путівки 3500–4000 грн. 


Звісно, що для отримання фінансування від Фонду, додається роботи для голови комісії соціального страхування, що діє на підприємстві – адже для цього потрібно укласти договір із дитячим оздоровчим закладом (який, до речі, повинен бути включени ... Читати далі »

15.06.2013

Вірний шлях

Вірний шлях

Згадаймо два випадки спотворення совісти: перший – витіснення совісного акту і повне озлоблення душі; другий – зниження совісного акту в процесі пристосовування до компромісів за допомогою довільного викладу і кривотлумачень. Критерієм совісті стає не моральна досконалість акту, а його доцільність. 


Сьогодні розглянемо умови, необхідні, щоб акт совісти був вірним. 

1. Відмовитись від розумувань, узагальнень. Совісний акт – іраціональний. Необхідно відмовитись від будь-яких спроб передбачити ... Читати далі »

15.06.2013

«Казкове дитинство»

«Казкове дитинство»

В Нових Петрівцях, на території державного музею-заповідника «Битва за Київ 1943 року» вперше відбувся фестиваль «Казкове дитинство». Організатори – Новопетрівський сільський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з Новопетрівською сільрадою та молодіжним клубом «Легіон» з Литвинівки. На фестиваль були запрошені команди новопетрівських шкіл – «Факел» ЗОШ І-ІІІ ст. №1, команда ЗОШ І-ІІ ст. №2, команда «Люди» з Новопетрівської ЗОШ І-ІІІ ст. №3. Кожна команда повин на була придумати собі власну форму, назву команди, емблему і девіз. 

 
Під час фестивалю діти відвідали музей, де екскурсовод пров ... Читати далі »

Конкурс дитячого мистецтва

Конкурс дитячого мистецтва

Перший конкурс дитячого мистецтва відбувся у минулу суботу в селі Гута Межигірська. Організатори заходу – церковна громада церкви Різдва Пресвятої Богородиці Київського патріархату та спонсор Валерій Порох ня – присвятили конкурс Воскресінню Христовому та Дню Великої Перемоги. У нещодавно відремонтованому клубі численних присутніх, що зібралися на свято, привітали Лютізький сільський голова Тамара Савенок, отець Олег Петльович та Валерій Порохня. 


Діти з трьох правобережних сіл – Лютіжа, Козаровичів та Гути Межигірської демонстрували свої мистецькі здібності перед односельчанами та представниками духовенства. Завершилося мистецьке свято в ... Читати далі »

15.06.2013

Фахівець, відданий справі

Фахівець, відданий справі

В усі часи лікарів шанували, вони були частиною місцевої інтелігенції, їх працю вважали складною, відповідальною, високооплачуваною. На жаль, сьогодні останній пункт наших медиків не стосується. Тому і не всюди зустрінеш лікаря, відданого своїй справі, лікаря, котрий любить свою роботу і турбується за здоров’я пацієнтів, незважаючи на мізерну зарплату. Важко знайти й лікаря, котрий добровільно погодиться поїхати працювати у «глибинку»? Але будь-яка справа тримається на відданих людях. Живе і працює у Федорівці сімейний лікар з 35-річним стажем Лариса Каменна. 


Сюди вона приїхала з чоловіком з Вінницької області. За її словами, щоб бути бл ... Читати далі »

15.06.2013

Дорогу здолає той, хто йде…

Дорогу здолає той, хто йде…

Щорічно у професійне свято, особисто мені пригадуються найпомітніші віхи року, що минув. Це нагадує ефект кіноплівки. Наприклад, рік, скажімо 1996-й, я закінчив інститут, 1997-й – почав працювати. 2012-й – призначений головним лікарем Вишгородського районного центру первинної медико-санітарної допомоги і так далі… 


Чомусь задумався: а який саме слід у пам’яті залишить цей рік? І дійшов висновку – найпомітніший. Адже, з першого січня саме цього року, у зв’язку з реорганізацією Вишгородської центральної районної лікарні, створений комунальний заклад «Вишгородський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», до складу якого увійшли ... Читати далі »

15.06.2013

Подвиг прадідів великих

Подвиг прадідів великих

З 28 травня по 7 червня школярі Катюжанської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. мали чудову нагоду безкоштовно відвідати Національний музей-заповідник «Битва за Київ у 1943 році». 


Учні з цікавістю слухали розповіді екскурсоводів про бойові дії, що точилися в районі села, як склалася доля окремих воїнів. Приємно було побачити серед експонатів фотографії та особисті речі наших земляків-катюжанців. Особливе враження справили на дітей військова зброя та техніка часів Великої Вітчизняної війни. Дякуємо працівникам музею Івану Віковану, Тамарі Сокол, екскурсоводам та заступнику директора ВРЦХТДЮМ «Дивосвіт» Наталії Сахаровій за творчий підхід до ... Читати далі »

15.06.2013

На спортивній орбіті

На спортивній орбіті

Закінчується перше коло 

Наближається до завершення перше коло чемпіонату району з футболу. В кожній групі визначились команди, які претендують на вихід до чвертьфіналу. 

Так, у групі А серед лідерів такі команди: «МАУ» с. Лісовичі, «Межигіря» с. Нові Петрівці, «Демидів» та «Динамо КВПУ». 

В групі В серед лідерів: минул ... Читати далі »

15.06.2013

ІІ тур конкурсу «Кращий Державний Службовець»

ІІ тур конкурсу «Кращий Державний Службовець»

Всеукраїнський конкурс «Кращий державний службовець» – це можливість презентувати себе як кваліфікованого, ерудованого та перспективного працівника.

Конкурс щорічно проводиться серед державних службовців II - VII категорії посад в номінаціях: «Кращий керівник» (беруть участь керівники структурних підрозділів, які мають загальний стаж державної служби не менш як 5 років, з них на керівних посадах не менш як 2 роки); та «Кращий спеціаліст» (спеціалісти,які мають загальний стаж державної служби не менш як 2 роки).

У рамках Конкурсу проводиться навчання за Комплексною програмою підвищення кваліфікації державних службовців ІІ-VІІ категорій посад, яка розроблена Інститутом підвищення кваліфікації керівних кадрів Національної академії державного управління при Президентові України. Метою навчання ... Читати далі »

11.06.2013
« 1 2 ... 212 213 214 215 216 ... 241 242 »