Головна » Новопетрівська громада

Прощавай, шкільне життя!

Прощавай, шкільне життя!

29 травня в новопетрівських школах пролунав останній дзвоник. Закінчився ще один навчальний рік, ще один етап розвитку та пізнання в освітньому житті.
 
Відтепер школярі підуть на довгоочікувані літні канікули, а для випускників починається дуже відповідальний період – обрати ту стежину, яка приведе до щасливого життя та повної реалізації всього, що вдалось накопичити за роки навчання у школі.
 

Запорука миру – сильні Збройні сили

Запорука миру – сильні Збройні сили

На базі навчального центру Національної гвардії України у Нових Петрівцях відбулося випробування броньованих автомобілів та мобільних командних центрів. Серед представленої вітчизняним виробником техніки: бронеавтомобіль «Козак», «Шрек-АРС», мобільний центр морально-психологічного забезпечення, похідний автомобільний клуб-друкарня, кухня, банно-пральний комплекс тощо. 
 
Участь у заході взяли секретар РНБО Олександр Турчинов, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, т.в.о. командуючого Наці ... Читати далі »

Великий Кобзар – у філателії

Великий Кобзар – у філателії

6 лютого о 12.00 у Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році» відкривається філателістична виставка «Останнім шляхом Кобзаря» в ретроспективі відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.
 
Національний музей-заповідник «Битва за Київ у 1943 році» протягом багатьох років займається вивченням історії Межигірського монастиря, творчості та життєвого шляху Великого Кобзаря. Виставка «Останнім шляхом Кобзаря», що відкривається в музеї, є продовженн ... Читати далі »

Новорічні дива збуваються

Новорічні дива збуваються

Ветеран праці, мешканка Нових Петрівців  Марія Іванівна Котова останні вісім років працювала в селі листоношею. У будь-яку погоду вона доставляла і пресу, і пенсійні гроші. Усі були раді привітній жінці, але роки брали своє.
 
Цього року Марія Іванівна відзначила 70-річчя, і роботу довелося залишити. Пенсії на життя ледь вистачає, а тут з ладу вийшло газове опалення. Зима, морози, електрику періодично відключають. Бабуся живе поряд з онуком, котрий міг би допомогти бабусі,  але зараз Євген Школьний знаходиться на службі у Збройних Силах у зоні проведення АТО, захищає Донецький аеропорт. 
 
Хто не знає, що на Новий рік трапляються дива і збуваються мрії? Одного разу поспілкувавшись із своїм знайомим, повідала, що має проблеми з опаленням свого п ... Читати далі »

Півстоліття знань, добра, любові

Півстоліття знань, добра, любові

В останній день жовтня Новопетрівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1 відсвяткувала 50-річний ювілей. До школи завітали її випускники, ветерани педагогічної праці, нинішні працівники, а також меценати та поважні гості.
 
«П’ятдесята осінь рідній школі, півстоліття знань, добра, любові» – саме ці слова стали лейтмотивом свята, приуроченого 50-річчю Новопетрівської середньої школи №1. Навряд чи вдасться згадати всі знання, здобуті протягом шкільного навчання, але уроки людяності, добра та любові – те, що не забу ... Читати далі »

У Нових Петрівцях – новий стадіон!

У Нових Петрівцях – новий стадіон!

На днях у Новопетрівській загальноосвітній школі №2 відбулось справж­нє свято, приурочене відкриттю нового футбольного стадіону, побудованого за сприяння народого депутата України Ярослава Москаленка. На святі виступали разом зі школярами ЗОШ №2 і учні Новопетрівської школи мистецтв.
 
Зібралось багато гостей. Найбільше, звичайно, раділи учні школи, адже відтепер їхні уроки фізкультури проходитимуть на цьому стадіоні. З нагоди свята гості подарували школярам необхідну для футболу ігрову форму від сільського голови Радіон ... Читати далі »

Роботи масштабні і різнопланові

Роботи масштабні і різнопланові

Продовжуються роботи з очистки каналів та здійснення заходів проти підтоплення будинків, триває будівництво стадіону у Нових Петрівцях. 
 
Як розповіла Руднє-Димерський сільський голова Ольга Казмірик, зараз на каналі в селі працює бригада управління водного господарства. 
 
– Нашим каналам близько 40 років, – зауважила с ... Читати далі »

Ключі у доросле життя

Ключі у доросле життя

Святкували входини до дорослого життя: днями кілька молодих мешканців нашого району отримали ключі від свого житла – районного соціального гуртожитку для молоді – розташованому у житловому комплексі «Смарагдове місто», що у Нових Петрівцях.
 
Відтепер ці хлопці і дівчата, колишні вихованці дитячого будинку і будинків сімейного типу, житимуть у просторій двоярусній квартирі. Вітали новосельців на затишному подвір’ї сусіди по дому, гості із Вишгородської РДА, представники благодійних організацій т ... Читати далі »

Пам’ятаємо шкільне братство

Пам’ятаємо шкільне братство

У 60-ті роки минулого століття освіта та освіченість мала дуже вагоме значення.  Тоді усі знали – з освітою  влаштуєшся у житті. Якщо закінчиш середню школу, а потім технікум чи інститут, то працюватимеш за направленням, зможеш чогось досягнути у житті. 
 
Того далекого 1964 року ми, сповнені надій,  закінчили 11 класів Новопетрівської середньої школи сільської молоді. Мої однолітки стали медиками, бухгалтерами, механізаторами, водіями, служили в армії… Я після закінчення школи служив в армії у Москві, потім працював водієм у різних організаціях, останні 30 років – у &laq ... Читати далі »

Стадіону в школі – бути

Стадіону в школі – бути

Наприкінці минулого місяця в Новопетрівській ЗОШ №2, в якій навчається близько 160 учнів, розпочалося будівництво нового стадіону. Проект передбачає поле розміром 100 на 60 метрів, дворядну глядацьку трибуну та огорожу з сітки-рабиці. Загальна вартість проекту – близько 5 млн грн. Будівництво відбувається за сприяння народного депутата України Ярослава Москаленка.
 
Зараз зводиться так звана «подушка» для футбольної галявини, що будується сільською радою. Решта робіт виконуватиметься вишгородським ТОВ «Євроспортаренабудом». На стадіоні будуть займатися учні школи №2, та 65 вихован ... Читати далі »

1 2 3 4 »