Головна » Архів матеріалів

День Пресвятої Трійці

День Пресвятої Трійці

23 червня, у восьму неділю після Воскресіння Ісуса Христа, східні християни святкують одне з найбільших християнських свят – Трійцю. 


Це свято завжди припадає на 50-й день від Великодня і відзначається в пам’ять зіслання Святого Духа на апостолів. Інша його назва – П’ятидесятниця, від грецького слова «pentekoste», що означає п’ятдесят. Це пов’язано з тим, що зіслання Святого Духа на апостолів сталося в старозавітне свято П’ятидесятниці. Юдеї теж мали свято з такою назвою й святкували його на п’ятидесятий день від того дня, коли приносили в жертву пасхальне ягнятко. Спочатку це було свято жнив. Того дня, за приписом закону, юдеї чисельно приходили до Єрусалиму з усіх усюд, щоб подякувати Богові за ... Читати далі »

22.06.2013

«Фентезі по-гаврилівськи»

«Фентезі по-гаврилівськи»

Попри фінансові труднощі, Гаврилівська громада знаходить можливість організувати дитячі свята, які об’єднують родини і всіх мешканців села. Як доказ – традиційне дитяче шоу міні-міс та міні-містер, що проводиться в Гаврилівському районному палаці культури «Полісся» вже в дванадцятий раз. 

 
Тож напередодні Міжнародного Дня захисту дітей в селі було гамірно, всі поспішали до палацу культури, аби побачити шестилітніх маленьких красунь і красунчиків, які пройшли відбірковий кастинг і стали учасниками конкурсної шоу-програми «Веселкові барви». Учасники програми довели своїм талантом, що вони варті називатися міс та містерами. Цікавим було представлення &l ... Читати далі »

У родинному, мистецькому пориві

У родинному, мистецькому пориві

«Творимо родиною» – під такою назвою відбулася виставка оригінальних творів мистецтва трьох майст ринь, представниць різних поколінь, уподобань, прагнень, але єдиних у бажанні виразитися у самобутньому мистецтві. Наймолодша з мистецької родини, Євгенія Гонта, коли подорослішала і одружилась, вирішила вдосконалюватися в іншій мистецькій сфері декоруванні, тобто в умінні прикрашати звичні та буденні речі. Це дало їй змогу сприймати світ краще, глибше та цілеспрямовано. 


На виставці широко представлені зразки оригінальної вишивки, декупажу на скляних і дерев’яних поверхнях, декорування та оздоблення різних речей. 
22.06.2013

На старті держслужбовці

На старті держслужбовці

У селі Щасливе Бориспільського району, в рамках виконання президентських соціальних ініціатив щодо популяризації здорового способу життя, відбувся фінал обласної спартакіади працівників державної служби, у якій взяла участь збірна команда Вишгородської РДА. В складі команди були представники організаційного, фінансового відділів, служби у справах дітей, інших відділів. Спортсмени змагалися у різних видах спорту: футболу, волейболу, настільного тенісу, шашок. 


Вдало виступили волейболісти, тенісисти, які посіли 5-6 місця в спартакіаді, але головним девізом змагань була пропаганда здорового способу життя. 
22.06.2013

«Диво-команда» з «Дивосвіту»

«Диво-команда» з «Дивосвіту»

У Вишгороді відбувся обласний етап IV щорічного фестивалю-конкурсу «Молодь обирає здоров’я!». Дев’ять команд-учасниць, які зібралися у Вишгородському районному Центрі творчості «Дивосвіт», представили свої творчі програми, що пропагують здоровий спосіб життя, змагалися у вікторині з валеології, брали участь у конкурсах плакатів та фото. 


Одним із завдань фестивалю було залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом та виконання програми Президента України Віктора Януковича «Діти-майбутнє України». 

22.06.2013

Перша студентська вітрильна регата

Перша студентська вітрильна регата

15-16 червня акваторія Київського водосховища прийняла першу студентську вітрильну регату на Кубок Київської державної академії водного транспорту ім. гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного (КДАВТ). Змагалися майбутні судноводії, політологи, економісти, культурологи. 


Під вітрилом у Київське «море» з яхт-клубу «Енергетик» вийшли команди чотирьох вищих навчальних закладів столиці: Національного університету «Києво-Могилянська академія», Національного авіаційного університету, Київського національного університету будівництва і архітектури та Київської державної академії водного транспорту імені гетьмана Петра КонашевичаСагайдачного. < ... Читати далі »

22.06.2013

Медикам – незвичайний подарунок

Медикам – незвичайний подарунок

Кращі працівники медичної сфери Вишгородського, Іванківського, Бородянського, Поліського районів Київської області та міст Буча й Славутич зібралися під дахом Київського національного академічного театру оперети на виставу «Сорочинський ярмарок». Незвичне свято медикам організували голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк і народний депутат України, голова МДО «Київщина» Ярослав Москаленко. 


«Ідеї щодо привітання виникають різні: і урочисті зібрання, і концерти. А ось у такий незвичний спосіб – подарувати квитки у театр – це ідея Ярослава Миколайовича. І ви знаєте, у цьому є потреба. Тому, що наші медики – це представники ... Читати далі »

21.06.2013

Ідея оновленої держави об’єднає всіх українців

Ідея оновленої держави об’єднає всіх українців

Президент України Віктор Янукович звернувся із щорічним посланням до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України. Зокрема, глава держави сказав: «Наша держава має продовжувати стратегію реформ, спрямованих на модернізацію всіх сфер суспільного життя. Основою нової хвилі українських реформ стала Програма економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава». Логіка Програми побудована з огляду на проголошені Україною євроінтеграційні орієнтири та цілі досягнення економічної стабільності й розвитку». 


Збереження і розвиток людського та соціального капіталу, насамперед – за ... Читати далі »

15.06.2013

Триває реформа медичної галузі

Триває реформа медичної галузі

Голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк здійснив робочу поїздку до Вишгородського району, відвідавши Центральну районну лікарню, де ознайомився з ходом проведення ремонтних робіт у терапевтичному та хірургічному відділеннях. Наразі ремонт знаходиться на завершальному етапі. 


Анатолій Присяжнюк звернув увагу на те, що за останні три роки у лікарні відбулися значні зміни – оновлюється та надходить нове сучасне обладнання, виділяються кошти з державного та обласного бюджетів на модернізацію, були проведені капітальні ремонти у реанімаційному, дитячому, пологовому відділеннях. Спілкуючись з лікарями, він зазначив, що, на пере ... Читати далі »

15.06.2013

Увагу – кожній громаді

Увагу – кожній громаді

11 червня голова райдержадміністрації Олександр Приходько, його заступники Олег Міщенко та Валентина Духота здійснили робочу поїздку до Любимівки та Ровів. Мета поїздки – проведення нарад з місцевим активом, ознайомлення з ходом ремонтних робіт у школах, обговорення питань, що потребують нагального вирішення. 


Першим закладом, який відвідали керівники району, стала Любимівська загальноосвітня школи І-ІІ ступенів. До речі, цей візит співпав із випускним святом учнів 9-го класу. Глава району привітав випускників та побажав їм здійснення мрій щодо подальшого навчання та роботи. Далі відбулася робоча нарада з керівництвом школи та вчителями щ ... Читати далі »

15.06.2013
« 1 2 ... 211 212 213 214 215 ... 241 242 »