Головна » Архів матеріалів

«Водограй» лунає над Болгарією

«Водограй» лунає над Болгарією

В останній місяць літа, сорок два вихованці Вишгородського міського дитячо-юнацького духового оркестру-студії «Водограй» на чолі з його керівником Ярославом Глєбовичем вирушили на відпочинок до одного з найстаріших міст Болгарії – Несебру (місто, розташоване на південному сході Болгарії, на Чорному морі, між курортом Сонячний Берег і містом Поморіє). А якщо бути точнішим, юні вишгородці перебуватимуть у чорноморській країні з 12 по 28 серпня у селищі Равда, що входить в общину Несебр. Равда відома перш за все, як молодіжний і дитячий курорт з багатою спортивною базою. Влітку тут проводяться змагання та курси навчання з серфінгу, плавання, веслування, водних лиж. 


17.08.2013

Весело літом у «Карасику»

Весело літом у «Карасику»

Літо – пора відпочинку та оздоровлення. І дорослі, і діти мріють гарно відпочити, набратися сил і здоров’я, отримати цікаві враження. Протягом літа цього року багато хлопчиків і дівчаток з району побували у різних дитячих оздоровчих закладах за межами району та області. 


А у мальовничому куточку на території Новосілківської сільської ради у цьому році розпочав роботу дитячий оздоровчий табір «Карасик» КПСПБ «Арсенал». Відпочивали у таборі хлопчики та дівчатка з Вишгородського та Поліського районів. 14 днів перебування у таборі запам’яталися дітям цікавими подорожами, різноманіттям конкурсів, розваг, новими друзями, смачними стравами, купа ... Читати далі »

17.08.2013

Де ти, велика рідня?

Де ти, велика рідня?

В наш час нанотехнологій, шаленого ритму, жорсткої конкуренції зовсім не лишилося часу для духовності. Вона знівечена, покалічена і зовсім не актуальна для більшості людей. Головні орієнтири і цілі, які диктує сучасність, спрямовані на матеріальні блага, маніпуляції людьми задля досягнення цих нікчемних бажань. 


І що ми маємо? Ми маємо комфортабельні будинки, укомплектовані всім необхідним для життя, але не маємо часу, щоб жити в них, адже ми працюємо, щоб утримувати весь цей комфорт. Повертаємося в домівки, щоб заночувати, і то не завжди. Ми маємо дорогі автівки, яхти, гаджети…і мало хто усвідомлює, що чим більше матеріальних благ він ма ... Читати далі »

17.08.2013

Долучилися до прекрасного

Долучилися до прекрасного

Давно відомо, що хто добре працює, має й відповідно відпочити. Керуючись цим правилом, райком профспілки працівників державних установ зробив приємний подарунок своїм працівникам та їх сім’ям. Відбулася поїздка вихідного дня, в якій взяли участь понад 40 бажаючих, подивитися на архітектурні перлини та природу рідного краю. 


Під час екскурсійної подорожі мандрівники не тільки відпочили від справ, але й долучилися до прекрасного і духовного під час величного храмового комплексу в с. Буки Сквирського району Київської області та відомого на всю Європу музично-світлового фонтану «Рошен» ... Читати далі »

17.08.2013

Пожежі у лісах

Пожежі у лісах

Під час спекотних днів лісові масиви лісопаркові зони перетворюються на масові місця відпочинку, громадян. Втім, слід розуміти, що кожен необдуманий та безвідповідальний вчинок містить в собі небезпеку для довкілля. 


Головне в боротьбі з пожежами вчасно виявити і особливо вчасно почати гасити. Залишене без нагляду вогнище, кинутий сірник, або навіть викинута склянка під променями сонця можуть спровокувати пожежу. 

Відтак, протягом пожежонебезпечного періоду забороняється: ... Читати далі »

14.08.2013

Олександр Басай: "Глава держави поставив завдання..."

Олександр Басай:

З метою виконання соціальних ініціатив Президента України щодо створення належних умов для сімейного виховання, на Київщині триває програма «Кожній дитині – родину», започаткована Віктором Януковичем у 2012 році. 

- Одне з головних завдань влади полягає у тому, аби зберегти родину, створити умови, за яких жодна дитина не буде направлена до інтернатних закладів, а отримає необхідний захист і підтримку від держави, - зазначив заступник голови Київської обласної державної адміністрації Олександр Басай під час відвідування дитячого будинку сімейного типу родини Бондарів. 
12.08.2013

Симфонія баштових кранів

Симфонія баштових кранів

Щороку 11-го серпня Україна відзначає День будівельника. Робота працівників будівельної галузі, як і шахтарів та сталеварів, попри впровадження нових, сучасних технологій, залишається однією з найбільш трудомістких у сфері людської діяльності. Від професійної та оперативної роботи будівельників знач– ною мірою залежать без винятку всі галузі сучасного виробництва. А ще культура, медицина, освіта… 


Про досягнення та проблеми будівничих розказує наш співрозмовник – директор комунального підприємства «Управління капітального будівництва «Вишгородрайбуд» Вишгородської районної ради Олександр Ніцкевич. 
10.08.2013

Зустріч через… 70 років

Зустріч через… 70 років

У глибокому мовчанні, біля кам’яної плити з іменами загиблих за визволення Димера восени 1943 року, завмер сивочолий чоловік. На плиті вибито напис про його батька: «Рядовой Астафуров М.Ф. 1904-1943 рр.». 

 
Анатолій Михайлович Астафуров на могилі вперше – багато років довелося шукати місце загибелі рідної людини. З архівів міністерства оборони приходили невтішні відповіді, численні спроби іншим чином розшукати батька не давали результату. Врешті лист Астафурова потрапив до рук небайдужої людини – депутата Димерської селищної ради Йосипа Антоновича Решка. Невдовзі його настирливі пошуки дали позитивний результат. З меморіального комплексу «Національни ... Читати далі »

Готуй сани влітку…

Готуй сани влітку…

В народі кажуть – найкраще сани готувати літом. Мудре це твердження ще й тому, що умови для масштабних ремонтів літом незрівняно кращі, ніж восени, або взимку. Відповідно до організаційно-технічних заходів, щодо підготовки теплового господарства до опалювального періоду 2013 – 2014 років передбачено 375 пунктів робіт, що необхідно виконати до початку опалювального сезону. Роботи включають в себе заміну існуючого котельного обладнання, а також заміну зношених пунктів теплових мереж. Станом на 1 серпня 2013 року виконано 171 із запланованих пунктів. 


Зокрема, проведено весняні гідравлічні випробування всіх тепломереж. Внаслідок випробувань ... Читати далі »

10.08.2013

Гіпертонікам – допомогу від держави

Гіпертонікам – допомогу від держави

Артеріальною гіпертензією, згідно з рекомендаціями ВООЗ вважається стійке зростання рівня артеріального тиску до 140 мм. рт. ст. і вище, чи рівня діастолічного АТ до 90 мм рт. ст. і вище. Артеріальна гіпертензія є найпоширенішим захворюванням серцево-судинної системи. Вона призводить до появи у пацієнтів ішемічної хвороби, інфаркту міокарду, розвитку серцевої недостатності, порушень мозкового кровообігу. 


50 відсотків усієї смертності від серцево-судинних захворювань припадає на артеріальну гіпертензію. У більшості хворих це захворювання може протікати без симптомів, поки не з’являються певні ускладнення. Проблема полягає в тому, що більш ... Читати далі »

10.08.2013
« 1 2 ... 199 200 201 202 203 ... 241 242 »