Головна » Архів матеріалів

Що? Де? Коли?

Що? Де? Коли?

Програма святкування 22-ї річниці Незалежності України, 40-річчя Вишгородського району, Дня Вишгорода 

23 СЕРПНЯ
10.00 – урочисте підняття Державного прапора України біля будинку райдержадміністрації. 

24 СЕРПНЯ
10.00-11.00, площа Т. Шевченка у Вишгороді — урочистий весільний обряд ... Читати далі »

24.08.2013

Навчальні заклади області будуть підключені до ЄДЕБО

Навчальні заклади області будуть підключені до ЄДЕБО

Про це повідомила директор департаменту освіти і науки Київської облдержадміністрації Наталія Клокар під час робочої наради з керівниками місцевих органів управління освітою, на якій йшлося про підготовку до нового 2013/2014 навчального року. 


- Президент України приділяє велику увагу впровадженню інформаційно-комунікаційних технологій в освіті. Цього року, виконуючи його соціальні ініціативи, Київщина досягла вагомих результатів. Вже найближчим часом сто відсотків навчальних закладів матимуть доступ до мережі Інтернет та будуть підключені до Єдиної державної електронної бази з питань освіти, - зазначила Наталія Клокар. 
... Читати далі »

19.08.2013

В Білій Церкві відкриють новий стадіон

В Білій Церкві відкриють новий стадіон

Заступник голови Київської облдержадміністрації Олександр Басай ознайомився з будівництвом нового спортивного комплексу «Зміна», що у місті Біла Церква. 


- Відкриття подібних споруд на Київщині сприяє залученню дітей до занять фізичною культурою та спортом, - наголосив Олександр Басай. - Будівництво цього стадіону є свідченням успішного виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича щодо популяризації здорового способу життя серед дітей та молоді, впровадження новітніх форм організації змістовного дозвілля юнацтва, активного сімейного відпочинку, розвитку масового фізкультурного руху та залучення широких верств населе ... Читати далі »

19.08.2013

Якщо є бажання працювати, будуть результати

Якщо є бажання працювати, будуть результати

Керівник… Коли чуєш це слово, уява малює людину сувору, людину із шаблею збоку (щоб було чим розмахувати). А якщо мова йде про керівника районного рівня – ще й верхи на бронетранспортері, щоб легше було втілювати вольові рішення. 

Відтак, дещо несподіваними для мене виявилися стиль та методи управління, якими користується голова Вишгородської рай­дер­жадміністрації Олександр Приходько. Спокійна, вдумлива людина, яка не квапиться роздавати необдумані вказівки, прибічник зважених колегіальних рішень. У системності його роботи відразу відчуваєш життєву мудрість, особливо притаманну, як то кажуть, людині від землі, та великий управлінський досвід. Тому й результати роботи адмініст ... Читати далі »

17.08.2013

100 років прожити – у Бога заслужити

100 років прожити – у Бога заслужити

Не раз, вітаючи рідних з ювілеями, днями народження, ми бажаємо їм не старіти душею, плекати молодість у серці та пройти життєвою стежиною аж до ста щасливих років. У житті буває по-всякому – добре і не дуже, але, коли поруч ми відчуваємо підтримку рідних людей, – все пережити і пройти через роки набагато легше. Не уявляє без родини свого життя і Микола Зіновійович Ходарченко, мешканець Боденьок. Саме тут 9 серпня радісно гомоніли численні онуки та праправнуки, святково метушилася велика рідня, бо дідусь та прадідусь Микола Зіновійович святкував свій 100-річний ювілей. 


Привітати ювіляра в цей день приїхали не лише родичі, а й ті, кому не ... Читати далі »

17.08.2013

ІКТ – за шкільною партою

ІКТ – за шкільною партою

На Вишгородщині активно реалізуються завдання Президента України щодо створення сучасної матеріально-технічної бази фізичної культури і спорту та впровадження інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) в освіті. Адже у сучасному суспільстві використання інформаційних технологій стає необхідним практично в будь-якій сфері діяльності людини. Оволодіння навичками цих технологій ще за шкільною партою багато в чому визначає успішність майбутньої професійної підготовки нинішніх учнів. 


Використання інформаційних технологій у процесі навчання можна класифікувати за такими напрямами: – учень самостійно використовує персональний комп’ютер (вдома ... Читати далі »

17.08.2013

Паралелями вічності

Паралелями вічності

Існують поняття, котрі важко порівнювати. Добро і зло, наприклад, або час і простір, чи життя та безсмертя. Вони є нібито паралельні. Однак, ці поняття не можуть існувати роз’єднано. Тобто, одне поза межами іншого, бо насправді вони єдині. 


Власне з цієї глибоко філософської сентенції і розпочалося знайомство з Людиною. Цікавою і всебічною, якій вдалося протягом життя поєднати в собі всю людську багатогранність. 

– Мені сімдесят п’ять, – спокійно повідомляє наш земляк Іван Григорович Бурдак. ... Читати далі »

17.08.2013

Свято Преображення

Свято Преображення

19 серпня православні і греко-католики урочисто святкуватимуть Преображення Господнє. Це велике свято належить до числа 12 найбільших свят церковного року. 


Наближався час Христових страждань, Його смерті на хресті й славного на третій день воскресіння. Щоб укріпити своїх учнів у вірі, Господь рушає з ними на гору Тавор. Події, що там стались, описують апостоли і євангелісти Матвій, Марко та Лука. Ісус узяв із собою трьох апостолів: Петра, Якова та Івана, — і привів їх на гору. Там, під час молитви, Він преобразився перед ними – його вбрання стало яскраво-білим, як сніг, а обличчя засяяло, мов сонце. У цей час біля Нього з’явились Мойсей ... Читати далі »

17.08.2013

70 – пора мужності

70 – пора мужності

Цього року для особового складу військової частини 3077, що дислокується на території Вишгородського району, професійне свято – День військ зв’язку – співпало з 70-річним ювілеєм рідної військової частини. Урочистості, як і належить у таких випадках, завершилися врученням відзнак, почесних грамот та грошових премій кращим військовикам. Як годиться, не обійшлося і без святкового концерту на честь ювілярів. 


Не залишилася осторонь святкових подій і Вишгородська районна адміністрація та районна рада. Зв’язківців вітали заступник голови Вишгородської районної ради Олександр Глущенко та голов–ний спеціаліст з оборонної роботи РДА , полковник з ... Читати далі »

17.08.2013

Свято в Лебедівці: зуміли і приготувати, і подати

Свято в Лебедівці: зуміли і приготувати, і подати

Цього року Лебедівка відзначила День села з великим розмахом. Цікавою була культурно-розважальна, спортивна програми і щедре частування. Лебедівці та численні гості хочуть знати, хто допоміг сільському голові Олександру Тишковцю влаштувати свято, тобто, хто стояв за лаштунками незабутнього дійства. Особливо в цьому році, коли до підготовки свята підключилася більшість депутатів сільської ради. 

 
Серед них найактивніші депутати Сергій Буяло, Сергій Осадчий, Микола Курочка, в організаційних роботах брали участь сільські обранці Владислав Несин, Олександр Дядченко, Олександр Мойсак, Віктор Юхименко, Петро Поливода, Геннадій Кушніров. Сільські депутати встановили три намети, де частували г ... Читати далі »

« 1 2 ... 198 199 200 201 202 ... 241 242 »