Головна » Архів матеріалів

Ветеранам – постійну турботу

Ветеранам – постійну турботу

Надання медичної допомоги ветеранам війни є пріоритетним напрямком в роботі всіх медичних закладів Вишгородського району, а саме: КЗ «Вишгородський районний центр первинної медико соціальної допомоги», в складі якого 15 медичних амбулаторій, 27 фельдшерських та 4 фельдшерськоакушерських пунктів та КЗ «Вишгородська центральна районна лікарня» і стоматологічної поліклініки. 


У Вишгородському районі під медичним наглядом перебуває 2620 ветеранів війни, з них інвалідів війни 150 осіб, учасників бойових дій – 418, учасників війни – 1766 осіб, прирівняних за пільгами – 286 осіб. 
10.08.2013

Прямою наводкою – по Берліну

Прямою наводкою – по Берліну

Перемога у Великій Вітчизняній війні – вікопомний подвиг і слава нашого народу. Про подвиг тих, хто віддав життя за Вітчизну, зараз розповідаються легенди. А легенди – це вчорашня бувальщина. На жаль, з кожним днем залишається все менше живих учасників Великої Вітчизняної. І вже не стільки з розповідей очевидців та учасників, а більше з фільмів, підручників дізнаються про війну ті, хто народився після Перемоги. Тому немає завдання більш благородного, ніж донести до нових поколінь правду про минулу війну. Особливо розказати молодим мешканцям Вишгородщини про свої героїчних земляків. 


Сьогодні розповідь про Героя Радянського Союзу Степана М ... Читати далі »

10.08.2013

Дітям до школи – батькам у магазин!

Дітям до школи – батькам у магазин!

Ще не вщухли перипетії, пов’язані з літнім відпочинком рідних чад, а незабаром уже перше вересня. І знову батьківські проблеми, пов’язані цього разу з підготовкою дітей до школи. Як одягти першокласника? Як порозумітися з випускником? Де знайти необхідне і безпечне шкільне приладдя? Чим зайняти дитину, щоб не вешталась дворами та не бешкетувала на вулицях? Які зачіски можна дозволяти старшокласницям? 


Питань безліч. На правах досвідченого батька двох вже дорослих дітей, дозволю собі дати кілька порад молодшим, і поки-що, менш досвідченим батькам-колегам. 
10.08.2013

Шерше ля фам…

Шерше ля фам…

Cлаветному українському поету, прозаїку і знаменитому художнику Тарасу Григоровичу Шевченку в наступному році виповниться 200 років від дня народження. На цій землі митець прожив 47 років. За цей досить короткий, як для життя людини, проміжок часу здобув славу геніального поета, художника, великого громадянина, по суті, Прометея і пророка українського народу. Так ми його і сприймаємо сьогодні, не згадуючи про його емоційне, часто суперечливе, сповнене численними драмами людське життя. 


Маловідомим штрихам з біографії Тараса Григоровича і приурочений уривок з першої, з дозволу сказати, сучасних журналістських монографій.
10.08.2013

Зорепад талантів «Дивосвіту»

Зорепад талантів «Дивосвіту»

2012-2013 навчальний рік у Вишгородському районному Центрі творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт» пройшов під знаком впровадження указу Президента України «Про проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості» та Програми розвитку закладу «Мій світ – «Дивосвіт». Забезпечуючи оновлення та підвищення якості позашкільної освіти, формування життєвих та соціальних компетенцій вихованців, Центр творчості провів оптимізацію мережі гуртків та творчих об’єднань на основі освітнього маркетингу, модернізував зміст позашкільної освіти на основі компетентнісно спрямованого навчання, стимулював активно-творчу діяльність гуртківців, розвиток їхніх здібностей та вподобань. 


10.08.2013

Лебедівка – біля моря квітка

Лебедівка – біля моря квітка

Боролись, грали, співали і танцювали. Так коротко можна охарактеризувати День села, що відбувся минулої суботи в Лебедівці. Суботній день навіював прохолоду, тож під вечір лебедівці збиралися на майдан біля сільського клубу. Приїхали і гості з навколишніх сіл, Вишгорода та Києва. І дарма, що була «похідна» сцена на колесах, зате фуру облаштували як велику селянську хату. 

 
Із яскравими домотканими килимами на стінах, вишиваними рушниками, розмальованою півниками піччю і різним домашнім начинням у кутку. А під хатою, як годиться у справжніх господарів, стояла собача будка із рудим песиком-охоронцем обійстя. Така собі домашня обстановка на майдані, частину якого займала гляда ... Читати далі »

Бринить любов у кожному рядку…

Бринить любов у кожному рядку…

Минулої суботи у Вишгородській центральній бібліотеці відбулася презентація першої збірки поезій Віктора Кучерука «Красива ти, моя любове…». 


Талановитий поет народився 1958 року в селі Городище-Пустоварівка на Київщині. Вірші почав писати з дванадцяти років. Після служби в армії довгий час жив і працював у Прибалтиці. Зараз із своєю сім’єю проживає у Вишгороді, працює електрозварником в ООО «Гідромонтаж». 

З нагоди презентації зібралися численні друзі, родина, колеги – поети з різних куточк ... Читати далі »

10.08.2013

У «Славутич» завітали високоповажні гості

У «Славутич» завітали високоповажні гості

Міністр соціальної політики України Наталія Королевська та заступник голови Київської облдержадміністрації Тетяна Подашевська ознайомилася з роботою дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Славутич», що в с.Циблі Переяслав-Хмельницького району.

"Славутич" - це чудовий приклад державно-приватного партнерства, коли інвестор вкладає кошти у створення інфраструктури для оздоровлення дітей. Тут вміло поєднують цілорічний відпочинок, оздоровлення, реабілітацію та навчальний процес. Держава готова підтримувати такі заклади, купуючи путівки для дітей пільгових категорій. Щоб діти-сироти, діти, родини яких знаходяться у складних життєвих обставинах, також мали змогу тут оздоровлюватися і відпочивати", - підкреслила Міністр.

... Читати далі »

06.08.2013

Фантастичні перегони в аванпорті Київського моря

Фантастичні перегони в аванпорті Київського моря

Третій рік поспіль, за підтримки Президента України Віктора Януковича та з ініціативи голови Київської обласної державної адміністрації Анатолія Присяжнюка, Київщина гостинно приймає змагання «Формули-1» на воді. 


Цьому передувала величезна робота, про що розповів на прес-конференції у Вишгороді очільник області. «Зокрема, в рамках цілого комплексу заходів, розроблених для проведення змагань на воді, облаштовано дороги, модернізовано інфраструктуру регіону, і це вже дає позитивні результати. Цього року змагання співпали з 1025-річчям Хрещення Русі, тому ми розуміли, що гості, які приїдуть до столиці, зможуть відвідати одну з найяскравіших ... Читати далі »

03.08.2013

Музика – невід’ємна частина життя

Музика – невід’ємна частина життя

Настрій блюзу оцінити й передати важко. Старий, як світ, густий, як дим від сигар і міцний, як віскі, блюз п’янить, але не викликає похмілля – тільки звикання. Залежність від його гірко-солодкого смаку – це назавжди. Відлуння справжнього, але втраченого щастя, з відтінком туги – все, про що мовчить та сумує ваше серце. Публіка на концертах «D’Black» незмінно відзначає професіоналізм музикантів, але багато слухачів, як у нас, так і в Росії, й не підозрюють, що лідер групи більше відомий як топ-менеджер російського бізнесу. 


Фронтмен групи «D’Black» Володимир Аветисян отримав у дар від видатного англійського музиканта Еріка Клептона гітару ... Читати далі »

03.08.2013
« 1 2 ... 200 201 202 203 204 ... 241 242 »