Головна » 2015 » Травень » 09

Вклоняємось солдатам Перемоги

Вклоняємось солдатам Перемоги

Напередодні 9 травня  відбулися урочисті заходи, присвячені 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової вій­ни.
 
На площі біля Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році» під  звуки фронтових мелодій духового оркестру зібралися ветерани Другої світової, представники обласної та районної держадміністрацій, численні гості та мешканці навколишніх населених пунктів зібралися, щоб вшанувати подвиг творців великої Перемоги, та доземно вклонитися ... Читати далі »

Розбудова держави: пріоритетний напрямок

Розбудова держави: пріоритетний напрямок

Уже пройшло більше місяця, як на посаду голови Вишгородської райдержадміністрації призначено Олександра Горгана. За цей час Олександр Любомирович встиг ознайомитися з проблемами району та прийняти ряд рішень. З цього приводу голова райдержадміністрації люб’язно погодився дати інтерв’ю. 
 
– Що стало передумовою для змін у Вашій професійній діяльності?
 
09.05.2015

Присяглися на вірність Батьківщині

Присяглися на вірність Батьківщині

Минулої суботи у Вишгороді біля Меморіалу пам’яті на честь бійців 167-ї стрілецької дивізії, яка визволяла місто у далекому 1943 році, 604 призовники склали військову присягу на вір­ність Україні. 
 
Ритуал присяги відбувся на Співучому полі у присутності офіцерів військової частини Нацгвардії №3027, яку щойно поповнили молоді призовники з усієї України, батьків, вишгородчан і гостей міста. 
 

Герой землі Київської

Герой землі Київської

Наближається 70-річчя Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Це – особлива і пам’ятна дата. У ній – наша гордість за подвиги визволителів і біль за загиблими. 
 
З глибокою вдячністю та скорботою сьогодні ми схиляємо голови перед тими, хто наближав світлий День Перемоги. Одним з таких героїв є уродженець Київщини А. Г. Кравченко, який своїми подвигами здобув звання двічі Героя Радянського Союзу. Народився Андрій Григорович  30 листопада 1899 року на хуторі Сулимин, нині село Сулимівка Ягот ... Читати далі »

Юні пожежники взяли «бронзу»

Юні пожежники взяли «бронзу»

На базі Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди 29 квітня відбувся другий кущовий обласний етап всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних. 
 
За право змагатися з кращими командами у фіналі обласного етапу боролися  команди з 11 районів Київської області. Наш район представляли учні Вишгородської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 у складі команди під назвою «UPTOWN».  
 

Виховання починається зі шкільного музею

Виховання починається зі шкільного музею

Останнім часом у деяких країнах близького зарубіжжя, зокрема, в Росії, з’явилася тенденція зменшувати значення та важливість внеску українців у перемогу в Другій світовій війні. Такого не можна допускати. Мільйони людських життів віддано за цю перемогу, і ми мусимо зберегти пам’ять про цих людей і про їхній подвиг.
 
У 1968 році у Лютізькій середній школі було створено музей бойової слави, що висвітлював події тієї війни, які відбувалися на славетному Лютізькому плацдармі. Тоді матеріали музею в основному базувалися на експонатах 240-ї стрілецької дивізії, що брала участь у цих боях. Фронтовики взяли активну участь у створенні майбутнього музею. Практично кожен робив свій маленький внесок: фотографії, листи з фронту, знайдену зброю, військову форму тих часів – усе з перш ... Читати далі »

Пам’ятати заради майбутнього

Пам’ятати заради майбутнього

Сімдесят років поспіль у перші травневі дні все нові й нові покоління відзначають свято Перемоги у Другій світовій та Великій Вітчизняній війні.
 
Свято зі сльозами на очах, тому що за велич Перемоги заплачено десятками мільйонів людських життів. Але саме сьогодні особливо відчуваєш надзвичайну важливість цієї пам’яті поколінь. І не тільки тому, що відзначаємо ювілейне свято Перемоги, а тому, що в Україні знову неспокій. До цієї дати Вишгородський районний центр художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Диво ... Читати далі »