Головна » 2015 » Травень » 9 » Вклоняємось солдатам Перемоги
10:41
Вклоняємось солдатам Перемоги
Напередодні 9 травня  відбулися урочисті заходи, присвячені 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової вій­ни.
 
На площі біля Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році» під  звуки фронтових мелодій духового оркестру зібралися ветерани Другої світової, представники обласної та районної держадміністрацій, численні гості та мешканці навколишніх населених пунктів зібралися, щоб вшанувати подвиг творців великої Перемоги, та доземно вклонитися всім, хто боровся з ворогом на фронтах Другої світової війни і на окупованих територіях, усім, хто кував Перемогу у тилу, усім, чиї дитячі роки обпалила війна. Скорботою і гордістю наповнені ці травневі дні. Для України Друга світова війна була страшною трагедією. Вона невідворотним лихом увірвалася у 700 міст і містечок, у 28 тисяч українських сіл. Забрала життя близько 4 мільйонів українців на полі бойових дій та близько 5 мільйонів у тилу і на окупованих територіях. І разом з тим вона стала мірилом надлюдської мужності і героїзму. Сім мільйонів українців воювали проти нацизму. Мільйони наших земляків наближали Перемогу у тилу. Понад 2,5 мільйони українців були нагороджені медалями та орденами, більше двох тисяч стали Героями Радянського Союзу, з них 32 – двічі, а найкращий ас авіації Іван Кожедуб – тричі. Та жодні нагороди не здатні висловити усю глибину вдячності за подвиг всепланетного масштабу: за вигнання з України нацистських окупантів, за Перемогу над нацизмом у Європі.
 
Наш обов’язок сьогодні – зберегти пам’ять про ті буремні роки. Пам’ять, яка застерігає й оберігає. Пам’ять, яка дає віру і силу. Пам'ять, яка проростає червоними маками, як відгомін солдатських ран. 
 
Ми пам’ятаємо! Ми переможемо і зараз!
 
До пам’ятника-музею визволителям Києва покладено квiти вiд  Київської  обласної державної адмiнiстрацiї, обласної ради та ради ветеранiв областi,  Вишгородської районної державної адмiнiстрацiї, районної  ради та ради ветеранiв Вишгородського району. 
 
Присутні на святі голова Київської обласної державної адміністрації Володимир  Шандра, заступник голови Київської обласної ради Юрій  Ноєвий, голова Київської обласної органіції  ветеранів України Микола Томашов, голова Київської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Іван Коваль, учасник антитерористичної операції, командир відділення гаубичного дивізіону 72-ї бригади Максим Коноплястий сердечно привітали присутніх з Перемогою у Другій світовій, побажали щастя та довгих років життя і вручили ветеранам Грамоти та Подяки обласної ради.
 
З величним святом Перемоги  присутніх привітали артисти ­ансамблю Збройних сил України, які виступили з концертною програмою «Вклоняємось солдатам Перемоги!» 
 
Завершились урочистості перемоги у парковій зоні Музею-заповідника традиційною солдатською кашею та святковим обідом для ветеранів.
 
З нагоди свята у музеї-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році» відкрито тематичну виставку «Твої сини, Україно», на якій представлено кілька сотень військових експонатів, привезених із зони АТО.
 
Інф. «Слова»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 463 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus