Головна » 2014 » Листопад » 29

Знищили браконьєрські сітки

Вишгородські рибінспектори разом із асоціацією рибалок району 28 листопада знищили браконьєрські сітки, що були вилучені під час чергового спільного рейду. 
 

1933-й – скорботний дзвін пам’яті

1933-й – скорботний дзвін пам’яті

Минулої п’ятниці біля пам’ятника святих Бориса і Гліба відбулися два мітинги – до Дня Гідності і Свободи та мітинг-реквієм пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років.
 
Згідно з Указом Президента України з метою збереження та донесення до сучасного і майбутнього поколінь об’єктивної інформації про доленосні події України початку XXI століття,  а також віддання належної шани патріотизму та мужності громадян, які восени 2004 року та в листопаді 2013 року повстали на захист демократичних цінност ... Читати далі »

Вимагаємо ротації для бійців!

Вимагаємо ротації для бійців!

21 листопада біля Міністерства оборони України відбулась акція на захист прав військовослужбовців 25-го батальйону територіальної оборони «Київська Русь», які більше трьох місяців знаходяться у зоні АТО на передовій в м. Дебальцеве. Велику частину батальйону складають вишгородці. Хлопці виснажені від постійних обстрілів і потребують проведення ротації для відпочинку.
 
Організацію акції взяла на себе громадська організація  «Народна рада міста Вишгород і Вишгородського району». В акції брали учас ... Читати далі »

Координація спільних дій та інформування суспільства

Координація спільних дій та інформування суспільства

На останньому засіданні районного оперативного штабу з вирішення питань, пов’язаних з наданням допомоги військовослужбовцям, які беруть участь в антитерористичній операції, їх сім’ям та іншим громадянам України, які перебувають в районі проведення антитерористичної операції, головним питанням була організація координованих дій волонтерських та благодійних організацій та інформування суспільства про витрачання благодійних внесків. 
 
Як зазначив в.о. голови райдержадміністрації В’ячеслав Савенок, завдан ... Читати далі »

Життя і служба: найкращі роки

Життя і служба: найкращі роки

Нещодавно у Вишгородському районному відділі внутрішніх справ відбулися урочисті збори з нагоди святкування Дня ветерана та пенсіонера органів внутрішніх справ України. 
 
Ця дата особливо символічна для тих, кому довелося працювати ще за радянських часів, адже тоді цей день вважався професійним святом міліціонерів. Тому керівництво МВС незалежної України прийняло рішення вшановувати саме 10 листопада тих колег, які свого часу присвятили найкращі роки життя служінню законові, та й зараз, перебуваючи на заслуженому відпо ... Читати далі »

Народ має змусити владу перемагати

Народ має змусити владу перемагати

6 листопада відбулися установчі збори громадської організації «Всеукраїнське батальйонне братство». 68 представників добровольчих батальйонів та волонтерських структур затвердили статут організації. Згідно з цим документом, основною метою «Всеукраїнського батальйонного братства» є «здійснення та захист прав і свобод, задоволення суспільних, зокрема соціальних, економічних, політичних, правових, освітніх, культурних, екологічних та інших інтересів учасників війни, бойових дій та антитерористичних операцій як в Україні, так і за її межами».
 

Моя земля очима сучасників

Моя земля очима сучасників

Цей заклик об’єднав юних краєзнавців, які зібралися у Миколаєві на Всеукраїнську конференцію «Мій рідний край, моя земля очима сучасників», що пройшла 14-16 листопада у Миколаївському обласному центрі туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді. Київщину представляла вихованка гуртка «Історія рідного краю. МАН» Вишгородського районного Центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт», учениця 10 класу Вишгородської загальноосвітньої школи №1 Діана Ященко зі своїм керівником Наталією Сахаровою.
 

До зими господарство готове?

До зими господарство готове?

«До зими господарство готове» – під такою назвою у публікації  газети «Вишгород» (від 22.11.2014 року) звітували комунальники Вишгорода. І так хотілося повірити їм! Повірити, що після радикальних намірів країни змінити «систему», кожен на своєму місці буде цього прагнути з повною відповідальністю. Але віз і нині там. Знову надуваються мильні бульбашки, що гучно лопають, коли діло доходить до конкретних справ.
 
Згідно з публікацією міське комунальне господарство (КПЖ і КГ) працю ... Читати далі »

Голодомор 1932-1933 рр. на Київщині

Голодомор 1932-1933 рр. на Київщині

Політика більшовицького режиму в Україні мала цілісний системний характер і була спрямована на створення умов, які прирікали мільйони українських селян на голодну смерть – спочатку через конфіскацію всього продовольства, а потім через цілковиту ізоляцію населених пунктів з метою запобігання виїзду людей у пошуках їжі.
 
Саме цілеспрямоване й цинічне накладання комуністичною владою у 1932-1933 рр. на українських селян непосильних хлібозаготівельних повинностей стало основ­ною причиною страшного голодомору. Голод в У ... Читати далі »

П’яний водій – злочинець

П’яний водій – злочинець

Підвищено відповідальність за керування транспортним засобом у нетверезому стані. Закон України «Про внесення змін до ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння» набув чинності з 14 грудня 2013 року.
 
Згідно зі змінами з 14 грудня минулого року за керування транспортних засобів у нетверезому стані для водіїв передбачений штраф від 3400 до 5950 грн або позбавлення права ... Читати далі »

Свято у Пиляві

Свято у Пиляві

На фоні багатогранних державних свят та подій на високому організаторському рівні проходять різні культурні заходи у малих та віддалених селах нашого району.
 
Ось і в Пиляві, котра належить до Богданівської сільської ради, не дивлячись на зовсім невелику кількість населення, 21 листопада відбулося чествування Архістратога Михайла, в ім’я якого будується у селі церква.
 
29.11.2014

Я вдячний долі… і тобі, жінко!

Я вдячний долі… і тобі, жінко!

З цієї фрази розпочалася наша розмова з незвичайною, на мій погляд, людиною. «Митцем від Бога та природи», як сам себе оцінив луганський художник Віктор Никифорович Журавльов. Наприкінці зустрічі я повністю згодився і з самооцінкою людини, і з визначенням його як непересічного митця.
 
Сім’я Журавльових, яка нині складається з двох осіб, потрапила на Вишгородщину в результаті неоголошеної російської війни на Сході України. Саме російської військової  війни, а не спровокованої агресії  купки сепара ... Читати далі »